A truck rental agency has the following terms.if a truck is rented for 8 hours or less the charge is rs 100 per hour or rs 8 per km whichever is more .on the other hand ,if the truck is rented for more than 8 hours the charge is rs 80 per hour or rs 6per km whichever is more . a company rented the truck from tha agency and used it for 120 kms and paid 800 rs for how many hours did the company rent the truck?
if company rented truck for upto 8 hours, the charges must have been 120*8= 960 for 120 km run (since it is more than 8*100 based on hour rates). But company paid only 800. That would mean number of hours must be greater than 8.
in second condition: company would pay 120*6 = 720 if it paid based on number of kms, which is less than total amount paid. Therefore company must have paid based on number of hours. => number of hours = 800/hourly rate = 800/80 =10
Ans C it is.
Black Friday Debrief