Alice take home pay last year was the same each year, and she saved the same fraction of her take home pay each month. The total amount of money that she had saved at the end of the year was 3 times the amount of that portion of her monthly take-home pay that she did not save. If all the money, that she saved last year was from her take home pay, what fraction of her take home pay did she save each month.
Solution : Alice gets paid $100.00/month = $1200.00/year
Alice saves %10.00 each month = $120./year
At the end of the year she has saved (100 -10) = 90 * 3 = $180.00
This is where I get confused. Is it asking for the fraction of the pay i.e 180.00 /12 = 15 vs 120/12 = 10 ? Please help
GMAT the final frontie!!!.