Find all School-related info fast with the new School-Specific MBA Forum

It is currently 20 Oct 2014, 23:37

Close

GMAT Club Daily Prep

Thank you for using the timer - this advanced tool can estimate your performance and suggest more practice questions. We have subscribed you to Daily Prep Questions via email.

Customized
for You

we will pick new questions that match your level based on your Timer History

Track
Your Progress

every week, we’ll send you an estimated GMAT score based on your performance

Practice
Pays

we will pick new questions that match your level based on your Timer History

Not interested in getting valuable practice questions and articles delivered to your email? No problem, unsubscribe here.

Events & Promotions

Events & Promotions in June
Open Detailed Calendar

From 9:00 to 17:55, inclusive, a ticket station sold tickets

  Question banks Downloads My Bookmarks Reviews Important topics  
Author Message
TAGS:
Senior Manager
Senior Manager
avatar
Joined: 08 Aug 2005
Posts: 251
Followers: 1

Kudos [?]: 9 [0], given: 0

From 9:00 to 17:55, inclusive, a ticket station sold tickets [#permalink] New post 05 May 2006, 23:21
From 9:00 to 17:55, inclusive, a ticket station sold tickets to 30 people in each 5 minutes. The price for adult is $10, for child, $6. The number of the tickets sold to the adult is 3 times to the number of the tickets to children. What is the total gross revenue of the day?
VP
VP
avatar
Joined: 06 Jun 2004
Posts: 1061
Location: CA
Followers: 2

Kudos [?]: 27 [0], given: 0

Re: Gross Revenue [#permalink] New post 06 May 2006, 00:50
getzgetzu wrote:
From 9:00 to 17:55, inclusive, a ticket station sold tickets to 30 people in each 5 minutes. The price for adult is $10, for child, $6. The number of the tickets sold to the adult is 3 times to the number of the tickets to children. What is the total gross revenue of the day?


$28,890?

9 hours * 60 min = 540 - 5 = 535 minutes / 5 = 107

30* 107 = 3,210 tickets

4x = 3,210

x = 802.50*6 = 4815

4815+24075 = $28,890

I may have made a mistake somewhere but I'm going to bed now.....
_________________

Don't be afraid to take a flying leap of faith.. If you risk nothing, than you gain nothing...

Manager
Manager
avatar
Joined: 31 Mar 2006
Posts: 165
Followers: 1

Kudos [?]: 7 [0], given: 0

 [#permalink] New post 06 May 2006, 01:38
i am also getting $29160
Manager
Manager
avatar
Joined: 27 Mar 2006
Posts: 136
Followers: 1

Kudos [?]: 0 [0], given: 0

 [#permalink] New post 06 May 2006, 11:06
I am getting 28890 as well :wink:
Manager
Manager
avatar
Joined: 29 Apr 2006
Posts: 85
Followers: 1

Kudos [?]: 1 [0], given: 0

 [#permalink] New post 06 May 2006, 11:34
I am getting $28,890.
What does not look practical is that the no. of adults the tickets were sold to came out to be = 3/4*3210 = 2,407.5
Doesn't sound right. I was expecting a whole number.
VP
VP
avatar
Joined: 06 Jun 2004
Posts: 1061
Location: CA
Followers: 2

Kudos [?]: 27 [0], given: 0

 [#permalink] New post 06 May 2006, 13:24
exactly. The number of tickets cannot be in decimals :cry: What am I doing wrong?

What is the OA?
_________________

Don't be afraid to take a flying leap of faith.. If you risk nothing, than you gain nothing...

Manager
Manager
avatar
Joined: 09 Apr 2006
Posts: 173
Location: Somewhere in Wisconsin!
Followers: 1

Kudos [?]: 2 [0], given: 0

 [#permalink] New post 06 May 2006, 15:46
$29,160 does not seem to right. If you count 108 intervals you would land up with it. However the number of intervals is 107. So the value is $28,890.

Now this question is odd. The number of tickets cannot be a fraction!!
_________________

Thanks,
Zooroopa

Senior Manager
Senior Manager
avatar
Joined: 07 Apr 2006
Posts: 499
Followers: 1

Kudos [?]: 8 [0], given: 0

 [#permalink] New post 06 May 2006, 16:39
Hmm I got a different number - $25,282

total intervals = 107*30=3210

3:1 tix Adult:Child
3x + 1x = 3210 <----I guess this should just be 3/4 for Adults and 1/4 for Children?
4x = 3210
x = 702.5

702*3=2107*10=21070
702*6=4212+21070=25282
Manager
Manager
avatar
Joined: 09 Apr 2006
Posts: 173
Location: Somewhere in Wisconsin!
Followers: 1

Kudos [?]: 2 [0], given: 0

 [#permalink] New post 06 May 2006, 16:45
OasisNYK wrote:
Hmm I got a different number - $25,282

total intervals = 107*30=3210

3:1 tix Adult:Child
3x + 1x = 3210 <----I guess this should just be 3/4 for Adults and 1/4 for Children?
4x = 3210
x = 702.5

702*3=2107*10=21070
702*6=4212+21070=25282


This shall happen if you take the nearest number to 802.5. Since the question stem does not talk about disregarding or not disregarding fractional numbers, the answer is subject to interpretation. With 802.5 the answer is $28,890.
_________________

Thanks,
Zooroopa

Senior Manager
Senior Manager
avatar
Joined: 07 Apr 2006
Posts: 499
Followers: 1

Kudos [?]: 8 [0], given: 0

 [#permalink] New post 06 May 2006, 16:49
So I am on the right path math wise, just the interpretation is off?
Manager
Manager
avatar
Joined: 09 Apr 2006
Posts: 173
Location: Somewhere in Wisconsin!
Followers: 1

Kudos [?]: 2 [0], given: 0

 [#permalink] New post 07 May 2006, 08:59
Yes conceptually your solution is fine.
_________________

Thanks,
Zooroopa

VP
VP
avatar
Joined: 06 Jun 2004
Posts: 1061
Location: CA
Followers: 2

Kudos [?]: 27 [0], given: 0

 [#permalink] New post 10 May 2006, 00:08
sm176811, can you explain how you got 29160 or please let me know where I went wrong. Tks!
_________________

Don't be afraid to take a flying leap of faith.. If you risk nothing, than you gain nothing...

Manager
Manager
User avatar
Joined: 27 Jan 2006
Posts: 156
Location: Europe
Followers: 1

Kudos [?]: 2 [0], given: 0

 [#permalink] New post 11 May 2006, 05:45
TeHCM wrote:
sm176811, can you explain how you got 29160 or please let me know where I went wrong. Tks!



I wonder it too. plz explain about it...
Director
Director
User avatar
Joined: 09 Oct 2005
Posts: 727
Location: Madrid
Followers: 3

Kudos [?]: 11 [0], given: 0

 [#permalink] New post 11 May 2006, 07:02
TeHCM wrote:
sm176811, can you explain how you got 29160 or please let me know where I went wrong. Tks!

Same approach as TeHCM
please show your working
_________________

IE IMBA 2010

Director
Director
avatar
Joined: 24 Oct 2005
Posts: 662
Location: London
Followers: 1

Kudos [?]: 6 [0], given: 0

Re: Gross Revenue [#permalink] New post 11 May 2006, 08:12
TeHCM wrote:
getzgetzu wrote:
From 9:00 to 17:55, inclusive, a ticket station sold tickets to 30 people in each 5 minutes. The price for adult is $10, for child, $6. The number of the tickets sold to the adult is 3 times to the number of the tickets to children. What is the total gross revenue of the day?


$28,890?

9 hours * 60 min = 540 - 5 = 535 minutes / 5 = 107

30* 107 = 3,210 tickets

4x = 3,210

x = 802.50*6 = 4815

4815+24075 = $28,890

I may have made a mistake somewhere but I'm going to bed now.....


I got the same answer.
But the real answer is obtained when the number of minutes is 540. ie. 9 hrs. I dont know why though.
Senior Manager
Senior Manager
avatar
Joined: 29 Jun 2005
Posts: 403
Followers: 1

Kudos [?]: 15 [0], given: 0

 [#permalink] New post 11 May 2006, 21:55
I think the trap lies in "The number of the tickets sold to the adult is 3 times to the number of the tickets to children".
It may be interpreted not as x=3y but as x=y+3y -->x=4y

What do you think?
Director
Director
User avatar
Joined: 08 Jun 2004
Posts: 502
Location: Europe
Followers: 1

Kudos [?]: 12 [0], given: 0

 [#permalink] New post 12 May 2006, 00:24
sm176811 wrote:
I am getting 29160


Hey John how do you get such number, please elaborate your solution.

I'm confused, my answer is 28,890. :(
Maybe OA is wrong?
  [#permalink] 12 May 2006, 00:24
    Similar topics Author Replies Last post
Similar
Topics:
2 Experts publish their posts in the topic A museum sold 30 tickets on Saturday. Some of the tickets BDSunDevil 5 11 Jun 2012, 07:14
Tickets Madelaine88 3 03 Mar 2011, 06:22
If a person purchases 15 of the 3000 tickets sold in a bmwhype2 6 22 May 2007, 01:28
1 ticket is selected from 100 tickets numbered 00, 01, 02, M8 7 13 Apr 2006, 19:28
In a raffle in which 200 tickets are sold, there are 3 sandman 2 06 Nov 2005, 17:15
Display posts from previous: Sort by

From 9:00 to 17:55, inclusive, a ticket station sold tickets

  Question banks Downloads My Bookmarks Reviews Important topics  


GMAT Club MBA Forum Home| About| Privacy Policy| Terms and Conditions| GMAT Club Rules| Contact| Sitemap

Powered by phpBB © phpBB Group and phpBB SEO

Kindly note that the GMAT® test is a registered trademark of the Graduate Management Admission Council®, and this site has neither been reviewed nor endorsed by GMAC®.