Find all School-related info fast with the new School-Specific MBA Forum

It is currently 24 Jul 2014, 15:04

Close

GMAT Club Daily Prep

Thank you for using the timer - this advanced tool can estimate your performance and suggest more practice questions. We have subscribed you to Daily Prep Questions via email.

Customized
for You

we will pick new questions that match your level based on your Timer History

Track
Your Progress

every week, we’ll send you an estimated GMAT score based on your performance

Practice
Pays

we will pick new questions that match your level based on your Timer History

Not interested in getting valuable practice questions and articles delivered to your email? No problem, unsubscribe here.

Events & Promotions

Events & Promotions in June
Open Detailed Calendar

From MitDavidDv: Problem Solving Question

  Question banks Downloads My Bookmarks Reviews Important topics  
Author Message
TAGS:
Manager
Manager
User avatar
Joined: 28 Jan 2011
Posts: 77
Location: Tennessee
Schools: Belmont University
Followers: 1

Kudos [?]: 11 [0], given: 56

From MitDavidDv: Problem Solving Question [#permalink] New post 01 Jun 2011, 12:31
00:00
A
B
C
D
E

Difficulty:

  5% (low)

Question Stats:

58% (02:33) correct 42% (01:13) wrong based on 21 sessions
A certain taxi company charges $3.10 for the first 1/5 of a mile plus $0.40 for each additional 1/5 of a mile. What would this company charge for a taxi ride that was 8 miles long?
A. $15.60
B. $16.00
C. $17.80
D. $18.70
E. $19.10
1 KUDOS received
Manager
Manager
User avatar
Joined: 28 Jan 2011
Posts: 77
Location: Tennessee
Schools: Belmont University
Followers: 1

Kudos [?]: 11 [1] , given: 56

Re: From MitDavidDv: Problem Solving Question [#permalink] New post 01 Jun 2011, 12:45
1
This post received
KUDOS
Shalom!
The first mile is computed as:
$3.10 + $1.60 ( $0.40*4) = $4.70
The second thru eighth miles are computed as:
$2.00 ( $0.40*5) X 7 miles = $14.00

Therefore $4.70 + $14.00= $ 18.70
The answer is D.

Metzuyan! I think I am getting the hang of this!
1 KUDOS received
Current Student
avatar
Joined: 26 May 2005
Posts: 571
Followers: 18

Kudos [?]: 98 [1] , given: 13

GMAT Tests User
Re: From MitDavidDv: Problem Solving Question [#permalink] New post 01 Jun 2011, 12:56
1
This post received
KUDOS
total miles 40 (8/1/5)
first 1/5 miles = 3.1
next 39 = 39*.4 = 15.6
total 18.7
Director
Director
avatar
Joined: 01 Feb 2011
Posts: 770
Followers: 14

Kudos [?]: 80 [0], given: 42

GMAT Tests User
Re: From MitDavidDv: Problem Solving Question [#permalink] New post 01 Jun 2011, 14:52
first 1/5 mile charge = $3.10

rest of the miles = 8 - (1/5) = 39/5

charge for the rest of the miles = 39 *0.4 = 15.6

total charge = 3.10+15.6 = 18.7

Answer is D.
Re: From MitDavidDv: Problem Solving Question   [#permalink] 01 Jun 2011, 14:52
    Similar topics Author Replies Last post
Similar
Topics:
From MitDavidDv: Problem Solving Question- MGMAT CAT #2 MitDavidDv 2 11 Jun 2011, 21:16
2 From MitDavidDv: GMAT Preparation Question MitDavidDv 2 01 Jun 2011, 13:19
1 From MitDavidDv: Prime Factor Question MitDavidDv 3 01 Jun 2011, 12:10
1 Experts publish their posts in the topic From MitDavidDv: Test Day Question MitDavidDv 2 20 May 2011, 09:46
Experts publish their posts in the topic From MitDavidDv: Problems taking the Free GMAT Club Tests MitDavidDv 1 16 Apr 2011, 19:37
Display posts from previous: Sort by

From MitDavidDv: Problem Solving Question

  Question banks Downloads My Bookmarks Reviews Important topics  


GMAT Club MBA Forum Home| About| Privacy Policy| Terms and Conditions| GMAT Club Rules| Contact| Sitemap

Powered by phpBB © phpBB Group and phpBB SEO

Kindly note that the GMAT® test is a registered trademark of the Graduate Management Admission Council®, and this site has neither been reviewed nor endorsed by GMAC®.