Find all School-related info fast with the new School-Specific MBA Forum

It is currently 10 Jul 2014, 09:22

Close

GMAT Club Daily Prep

Thank you for using the timer - this advanced tool can estimate your performance and suggest more practice questions. We have subscribed you to Daily Prep Questions via email.

Customized
for You

we will pick new questions that match your level based on your Timer History

Track
Your Progress

every week, we’ll send you an estimated GMAT score based on your performance

Practice
Pays

we will pick new questions that match your level based on your Timer History

Not interested in getting valuable practice questions and articles delivered to your email? No problem, unsubscribe here.

Events & Promotions

Events & Promotions in June
Open Detailed Calendar

I have struggled with As/ Like and now I can nail any damn

  Question banks Downloads My Bookmarks Reviews Important topics  
Author Message
Director
Director
avatar
Joined: 24 Aug 2009
Posts: 511
Schools: Harvard, Columbia, Stern, Booth, LSB,
Followers: 8

Kudos [?]: 353 [0], given: 241

Re: I have struggled with As/ Like and now I can nail any damn [#permalink] New post 19 Oct 2012, 01:31
nusmavrik wrote:

I have struggled with As/ Like and now I can nail any damn SC on the usage. So for those who are still trying to fix the problem



As Vs Like
----------

"She sings like her mother" - correct
"She sings as her mother does" - correct
Susan, like her mother, is a good singer. - correct
"She sings like her mother does" - wrong

Joe, like Mary, has a cat. - correct
Joe has a cat, as does Mary. - correct

There are fundamentally 4 differences between "as" and "like".

1. As introduces clauses (which have verbs) and like introduces phrases (which don't have verbs).

2. As clause construction is used to introduce comparisons that are real. Like phrase constructions are preferred when making comparisons that are not real but imaginary. (See the above McClintock example)

3. "As" is also used as a substitute for "in the capacity of". Eg. As the president of USA, George Bush.....

4. Idiomatic differences: Used as (Correct) Used Like (Incorrect) / Regarded as (Correct), Regarded Like (Incorrect). There is just one exception (that I have come across) to the idiomatic constructions using the verb "act", where one has to infer the meaning before using "as/like". "Act as" is used when a function of an inanimate object is described. Eg. In the flood, the wall acted as a dam. However, "act" is followed by like to mean to behave or comport oneself and describes the action of a person. Eg. He acted like a fool.


Lets look at some examples -

1. More than thirty years ago Dr. Barbara Mc-Clintock, the Nobel Prize winner, reported that genes can “jump,” as pearls moving mysteriously from one necklace to another.
(A) as pearls moving mysteriously from one necklace to another
(B) like pearls moving mysteriously from one necklace to another
(C) as pearls do that move mysteriously from one necklace to others
(D) like pearls do that move mysteriously from one necklace to others
(E) as do pearls that move mysteriously from one necklace to some other one

[Reveal] Spoiler:
Red flag: "as" is MOST dangerous here.



2. Before its independence in 1947, Britain ruled India as a colony and they would relinquish power only after a long struggle by the native people.
Before its independence in 1947, Britain ruled India as a colony and they would relinquish power
Before independence in 1947, Britain had ruled India as a colony and relinquished power
Before its independence in 1947, India was ruled by Britain as a colony and they relinquished power
Before independence in 1947, India had been ruled as a colony by Britain, which relinquished power
Before independence in 1947, India had been a colony of the British, who relinquished power

[Reveal] Spoiler:
Red flag : "as" a colony - dangerous


3. As rare as something becomes, be it a baseball card or a musical recording or a postage stamp, the more avidly it is sought by collectors.
(A) As rare as something becomes, be it
(B) As rare as something becomes, whether it is
(C) As something becomes rarer and rarer, like
(D) The rarer something becomes, like
(E) The rarer something becomes, whether it is

[Reveal] Spoiler:
Red flag : As "rare" as is risky. rare is not a noun. You can only compare apples with apples.



4. In the 1980's the rate of increase of the minority population of the united states was nearly twice as fast as the 1970's.
A.twice as fast as
B.twice as fast as it was in
C.twice what it was in
D.two times faster than that of
E.two times greater than

[Reveal] Spoiler:
Red flag : increase AND "as fast as" - redundant



5. In its most recent approach, the comet Crommelin passed the Earth at about the same distance and in about the same position, some 25 degrees above the horizon, that Halley’s comet will pass the next time it appears.
(A) that Halley’s comet will pass
(B) that Halley’s comet is to be passing
(C) as Halley’s comet
(D) as will Halley’s comet
(E) as Halley’s comet will do

[Reveal] Spoiler:
Red flag : as.....do (If the sentence ends in verb, probably its wrong). I'm saying probably for those who who are going to kill me for this rule :-)


6. Based on recent box office receipts, the public's appetite for documentary films, like nonfiction books, seems to be on the rise.
A like nonfiction books
B as nonfiction books
C as its interest in nonfiction books
D like their interest in nonfiction books
E like its interest in nonfiction books

[Reveal] Spoiler:
Red flag : "as" cannot be used to compare nouns. public's appetite vs its interest. Use "like"



7. Proponents of artificial intelligence say they will be able to make computers that can
understand English and other human languages, recognize objects, and reason as an
expert does—computers that will be used to diagnose equipment breakdowns,
deciding whether to authorize a loan, or other purposes such as these.


(A) as an expert does—computers that will be used to diagnose equipment
breakdowns, deciding whether to authorize a loan, or other purposes such as
these
(B) as an expert does, which may be used for purposes such as diagnosing
equipment breakdowns or deciding whether to authorize a loan
(C) like an expert—computers that will be used for such purposes as diagnosing
equipment breakdowns or deciding whether to authorize a loan
(D) like an expert, the use of which would be for purposes like the diagnosis of
equipment breakdowns or the decision whether or not a loan should be
authorized
(E) like an expert, to be used to diagnose equipment breakdowns, deciding
whether to authorize a loan or not, or the like

[Reveal] Spoiler:
Red flag : To think like an expert. The usage of "like" is adverbial modifier. "Like an expert" modifies "think". Like is NOT comparing nouns.


8. The use of gravity waves, which do not interact with matter in the way electromagnetic waves do, hopefully will enable astronomers to study the actual formation of black holes and neutron stars.
A) in the way electromagnetic waves do, hopefully will enable
B) in the way electromagnetic waves do, will, it is hoped, enable
C) like electromagnetic waves, hopefully will enable
D) like electromagnetic waves, would enable, hopefully
E) such as electromagnetic waves do, will, it is hoped, enable

[Reveal] Spoiler:
Red flag : In GMAT "such as" can only be used to introduce examples. You can compare apples and apples. Here "like" cannot be used to compare "use" of gravity waves with "electromagnetic waves" which is a noun


9. Salt deposits and moisture threaten to destroy the
Mohenjo-Daro excavation in Pakistan, the site of an
ancient civilization that flourished at the same time
as the civilizations
in the Nile Delta and the river
valleys of the Tigris and Euphrates.
(A) that flourished at the same time as the
civilizations
(B) that had flourished at the same time as had
the civilizations
(C) that flourished at the same time those had
(D) flourishing at the same time as those did
(E) flourishing at the same time as those were

[Reveal] Spoiler:
Red flag : If you don't know the idiom "same x as y" this SC is not for you.


10. According to a recent poll, owning and living in a freestanding house on its own land is still a goal of a majority of young adults, like that of earlier generations.

a) like that of earlier generations
b) as that for earlier generations
c) just as earlier generations did
d) as have earlier generations
e) as it was of earlier generations

[Reveal] Spoiler:
Red flag : You can only compare apples with apples. E compares goal Vs goal.


11. In Hungary, as in much of Eastern Europe, an overwhelming proportion of women work, many of which are in middle management and light industry.
A. as in much of Eastern Europe, an overwhelming proportion of women work, many of which are in
B. as with much of Eastern Europe, an overwhelming proportion of women works, many in
C. as in much of Eastern Europe, an overwhelming proportion of women work, many of them in.
D. like much of Eastern Europe, an overwhelming proportion of women works, and many are.
E. like much of Eastern Europe, an overwhelming proportion of women work, many are in.

[Reveal] Spoiler:
Red flag : Focus on comparison first. Apples with apples only.


12. There are hopeful signs that we are shifting away from our heavy reliance on fossil fuels; more than ten times as much energy is generated through wind power now than it was in 1990.

A. generated through wind power now than it was
B. generated through wind power now as it was
C. generated through wind power now as was the case
D. now generated through wind power as it was
E. now generated through wind power than was the case

[Reveal] Spoiler:
Red flag : As does the comparison. Apples with apples only - case with case. "it" is an evil if no antecedent. BAAAAAAAAAAAD!


13. Officials at the United States Mint believe that the Sacagawea dollar coin will be used more as a substitute for four quarters rather than for the dollar bill because its weight, only 8.1 grams, is far less than four quarters, which weigh 5.67 grams each.
A) more as a substitute for four quarters rather than for the dollar bill because its weight, only 8.1 grams, is far less than
B) more as a substitute for four quarters than the dollar bill because it weighs only 8.1 grams, far lighter than
C) as a substitute for four quarters more than for the dollar bill because it weighs only 8.1 grams, far less than
D) as a substitute for four quarters more than the dollar bill because its weight of only 8.1 grams is far lighter than it is for
E) as a substitute more for four quarters rather than for the dollar bill because its weight, only 8.1 grams, is far less than it is for

[Reveal] Spoiler:
Red flag : If you don't know what "as" is comparing, this SC is not for ya ! Note "for" parallelism.



14. Like any star of similar mass would do, once the Sun has exhausted the hydrogen in its core, it expands into a red giant, eventually ejecting its outer envelope of gases to become a white dwarf.

(A) Like any star of similar mass would do, once the Sun has exhausted the hydrogen in its core, it expands into a red giant, eventually ejecting
(B) Like any star of similar mass, once the hydrogen in the Sun's core is exhausted, then it expands into a red giant and eventually ejects
(C) As in the case of any star of similar mass, once the hydrogen in the Sun's core is exhausted, it will expand into a red giant, and eventually ejecting
(D) As any star of similar mass would, once the hydrogen in the Sun's core is exhausted it will expand into a red giant and will eventually eject
(E) As would be the case with any star of similar mass, once the Sun exhausts the hydrogen in its core, it will expand into a red giant and eventually eject

[Reveal] Spoiler:
Red flag : You can get the answer in 5 secs if you know what "As" is comparing. Otherwise Aasta Lavista baby ! :wink: Another point - "will" never takes singular verb.


15. As it is with traditional pharmacies, on-line drugstores rely on prescriptions to be successful, since it is primarily prescriptions that attract the customers, who then also buy other health-related items.
A. As it is with traditional pharmacies, on-line drugstores rely on prescriptions to be successful
B. As with the case of traditional pharmacies, on-line drugstores rely on prescriptions to have success
C. As is the case with traditional pharmacies, prescriptions are the cornerstone of a successful on-line drugstore
D. As traditional pharmacies, so on-line drugstores rely on prescriptions to be successful
E. Like traditional pharmacies, the cornerstone of a successful on-line drugstore is prescriptions

[Reveal] Spoiler:
Red flag : You get the previous one correct. And you get this one too !



16. Like many others of his generation of Native American leaders, Joseph Brant lived in two worlds; born into an Iroquois community and instructed in traditional Iroquois ways, he also received an education from English-speaking teachers.
(A) Like many others of his generation of Native American leaders, Joseph Brant lived in two worlds;
(B) Like many others of his generation of Native American leaders, living in two worlds, Joseph Brant was
(C) Like many another of his generation of Native American leaders, Joseph Brant, living in two worlds, was
(D) As with many others of his generation of Native American leaders, living in two worlds, Joseph Brant was
(E) As with many another of his generation of Native American leaders, Joseph Brant lived in two worlds;

[Reveal] Spoiler:
Red flag : E. Parallel comparison - as with X.... as with Y. Second "with" is missing. But here the catch is we are comparing people with Joseph Brant. Like wins !


17. In one of the bloodiest battles of the Civil War, fought at Sharpsburg, Maryland, on September 17, 1862, four times as many Americans were killed as would later be killed on the beaches of Normandy during D-Day.
(A) Americans were killed as
(B) Americans were killed than
(C) Americans were killed than those who
(D) more Americans were killed as there
(E) more Americans were killed as those who

[Reveal] Spoiler:
Red flag : "as many X as Y". if you don't know this idiom this SC is not for ya !



18. The value of the dollar in international markets will continue to increase, as it has been since interest rates began to rise.
(A) as it has been
(B) as it has done
(C) which it has
(D) which it has been
(E) which it had been

[Reveal] Spoiler:
Red flag : This SC is not about "As". Its about the "since". With since use present perfect.



19. In the early twentieth century, an extraordinary painter could influence nearly all advanced artists, but today, for any one artist to influence practitioners of genres as varied as painting, video, and photography is nearly impossible.
(A) as varied as
(B) as varied as are
(C) as varied as those of
(D) that are as varied as your answer
(E) that are as varied as are

[Reveal] Spoiler:
Red flag : This SC is eye opener - pay attention to what is being compared. Painter is compared with artist. Genres are compared with painting, video etc


20. Uninformed about students’ experience in urban classrooms, critics often condemn schools’ performance gauged by an index, such as standardized test scores, that are called objective and can be quantified and overlook less measurable progress, such as that in higher-level reasoning.
A. an index, such as standardized test scores, that are called objective and can be quantified and overlook less measurable progress, such as that
B. an index, such as standardized test scores, that are called objective and can be quantified and overlook less measurable progress, such as what is made
C. an index, such as standardized test scores, that is called objective and can be quantified and overlook less measurable progress, such as what is made
D. a so-called objective index, such as standardized test scores, that can be quantified and overlook less measurable progress, such as what is made
E. a so-called objective index, such as standardized test scores, that can be quantified and overlook less measurable progress, such as that

[Reveal] Spoiler:
Red flag : "such as" is used to give examples. Pay attention to what is being compared in the SC.


21. Like Haydn, Schubert wrote a great deal for the stage, but he is remembered principally for his chamber and concert-hall music.
(A) Like Haydn, Schubert
(B) Like Haydn, Schubert also
(C) As has Haydn, Schubert
(D) As did Haydn, Schubert also
(E) As Haydn did, Schubert also

[Reveal] Spoiler:
I believe all of you will get one correct ! Happy ending :-D



[Reveal] Spoiler: Official Answers
OA :
1. B
2. E
3. E
4. C
5. D
6. E
7. C
8. B
9. A
10. E
11. C
12. C
13. C
14. E
15. C
16. A
17. A
18. A
19. A
20. E
21. A


Can someone kindly provide detailed explanation of all the questions mentioned above.
_________________

If you like my Question/Explanation or the contribution, Kindly appreciate by pressing KUDOS.
Kudos always maximizes GMATCLUB worth
-Game Theory

If you have any question regarding my post, kindly pm me or else I won't be able to reply

Kaplan GMAT Prep Discount CodesKnewton GMAT Discount CodesManhattan GMAT Discount Codes
Intern
Intern
avatar
Joined: 14 May 2012
Posts: 3
Followers: 0

Kudos [?]: 0 [0], given: 4

Re: I have struggled with As/ Like and now I can nail any damn [#permalink] New post 05 Nov 2012, 19:11
Good compilation. Where are the answers for these questions

Thanks,
Intern
Intern
User avatar
Joined: 08 Aug 2011
Posts: 48
Schools: Rotman, Ivey
Followers: 3

Kudos [?]: 8 [0], given: 9

Reviews Badge
Re: As / Like Compilation [#permalink] New post 09 Nov 2012, 03:06
sagmat wrote:
Just a quick correction on Question 18. It says "...This SC is not about "As". Its about the "since". With since use past perfect."

I believe with "since" you have to use present perfect, not past perfect.


I believe 18th is incorrect.

18. The value of the dollar in international markets will continue to increase, as it has been since interest rates began to rise.
(A) as it has been <continuing to increase> does make sense but "continuing" is not there in the sentence, hence we can't use !
(B) as it has done <done refers to continued, which again is missing from the sentence>
(C) which it has <no referrant for which>
(D) which it has been <no referrant for which>
(E) which it had been <no referrant for which>

Besides, all the options have "it", which is a non-gmat friendly placeholder "it".
If faced with above question in the exam, I would pick B instead of anything else. That's the least horrible ..

Correct me if I'm wrong.
Expert Post
BSchool Forum Moderator
avatar
Joined: 27 Aug 2012
Posts: 1095
Followers: 71

Kudos [?]: 390 [0], given: 99

Premium Member CAT Tests
Re: I have struggled with As/ Like and now I can nail any damn [#permalink] New post 16 Nov 2012, 03:20
Expert's post
Hi nusmavrik,

Just found it on the forum... Awesome post man..! you deserve Kudos... :) +1 from my side.

But would you please let me know where can I find the verified official answers for these..?

Appreciate your feedback.
_________________

UPDATED : e-GMAT SC Resources-Consolidated || ALL RC Resources-Consolidated || ALL SC Resources-Consolidated || UPDATED : AWA compilations-109 Analysis of Argument Essays || NEW !!! GMAC's IR Prep Tool

GMAT Club guide - OG 11-12-13 || Veritas Blog || Manhattan GMAT Blog


KUDOS please, if you like the post or if it helps :-)

Expert Post
BSchool Forum Moderator
avatar
Joined: 27 Aug 2012
Posts: 1095
Followers: 71

Kudos [?]: 390 [0], given: 99

Premium Member CAT Tests
Re: I have struggled with As/ Like and now I can nail any damn [#permalink] New post 16 Nov 2012, 20:30
Expert's post
debayan222 wrote:
Hi nusmavrik,

Just found it on the forum... Awesome post man..! you deserve Kudos... :) +1 from my side.

But would you please let me know where can I find the verified official answers for these..?

Appreciate your feedback.


Hi nusmavrik,
I find some of the answers quite ambiguous or seems not correct...

Can you please come up with explanations or is there any from our Verbal experts/tutors in the forum...?
_________________

UPDATED : e-GMAT SC Resources-Consolidated || ALL RC Resources-Consolidated || ALL SC Resources-Consolidated || UPDATED : AWA compilations-109 Analysis of Argument Essays || NEW !!! GMAC's IR Prep Tool

GMAT Club guide - OG 11-12-13 || Veritas Blog || Manhattan GMAT Blog


KUDOS please, if you like the post or if it helps :-)

Intern
Intern
avatar
Joined: 02 Nov 2012
Posts: 8
Concentration: Entrepreneurship, International Business
Schools: Schulich '16
GMAT 1: 630 Q45 V31
GPA: 3
WE: Information Technology (Computer Software)
Followers: 0

Kudos [?]: 5 [0], given: 1

Re: I have struggled with As/ Like and now I can nail any damn [#permalink] New post 03 Dec 2012, 00:35
Hi, Can anyone help me whether my reasoning behind the 1st one is correct.

1. More than thirty years ago Dr. Barbara Mc-Clintock, the Nobel Prize winner, reported that genes can “jump,” as pearls moving mysteriously from one necklace to another.
(A) as pearls moving mysteriously from one necklace to another - AS is wrong because "Moving" is not a verb. and the sentence pearls moving mysteriously from one necklace to another" is a phrase (Doesn't have verb)
(B) like pearls moving mysteriously from one necklace to another - Like is correct because "pearls" is being compared to "genes"
(C) as pearls do that move mysteriously from one necklace to others - "As pearls do that ...." is wrong because "That" modifies Do(Verb).
(D) like pearls do that move mysteriously from one necklace to others - same as C
(E) as do pearls that move mysteriously from one necklace to some other one - "as do pearls" is correct but "some other one" changes the meaning of the sentence. "to some other one" means it could be other than necklace.
Intern
Intern
avatar
Joined: 02 Nov 2012
Posts: 8
Concentration: Entrepreneurship, International Business
Schools: Schulich '16
GMAT 1: 630 Q45 V31
GPA: 3
WE: Information Technology (Computer Software)
Followers: 0

Kudos [?]: 5 [0], given: 1

Re: I have struggled with As/ Like and now I can nail any damn [#permalink] New post 03 Dec 2012, 00:49
2. Before its independence in 1947, Britain ruled India as a colony and they would relinquish power only after a long struggle by the native people.

A)Before its independence in 1947, Britain ruled India as a colony and they would relinquish power - Before its independence in 1947 - Modifier for India,so the sentence after comma(,) should start with "INDIA"

B)Before independence in 1947, Britain had ruled India as a colony and relinquished power - Before independence in 1947 is modifier that modifies India but not Britain

C)Before its independence in 1947, india was ruled by Britain as a colony and they relinquished power - Placement of india is correct. but the pronoun "they" is plural which refers to singular "Britain" - ruled out

D)Before independence in 1947, India had been ruled as a colony by Britain, which relinquished power - Usage of which is wrong. Britain(people).- Ruled out

E)Before independence in 1947, India had been a colony of the British, who relinquished power - "Who" correctly modifies BRITIAN. HAD BEEN is used what happened before relinquishing power - Correct

However, can anyone tell me whether the usage of "as a colony by britain" is correct in D. I think it is correct. but need to make sure. I want to know whether i ruled out D for correct reason.
Intern
Intern
avatar
Joined: 02 Nov 2012
Posts: 8
Concentration: Entrepreneurship, International Business
Schools: Schulich '16
GMAT 1: 630 Q45 V31
GPA: 3
WE: Information Technology (Computer Software)
Followers: 0

Kudos [?]: 5 [0], given: 1

Re: I have struggled with As/ Like and now I can nail any damn [#permalink] New post 03 Dec 2012, 01:36
Hi, Help me in finding right answer (among D & E)
5. In its most recent approach, the comet Crommelin passed the Earth at about the same distance and in about the same position, some 25 degrees above the horizon, that Halley’s comet will pass the next time it appears.
(A) that Halley’s comet will pass
(B) that Halley’s comet is to be passing
(C) as Halley’s comet
(D) as will Halley’s comet
(E) as Halley’s comet will do
Expert Post
BSchool Forum Moderator
avatar
Joined: 27 Aug 2012
Posts: 1095
Followers: 71

Kudos [?]: 390 [0], given: 99

Premium Member CAT Tests
Re: I have struggled with As/ Like and now I can nail any damn [#permalink] New post 07 Dec 2012, 07:30
Expert's post
Experts,
Can you please help us with the explanations of the qs. given here as few of these appear to be ambiguous.

Would really appreciate your feedback.
_________________

UPDATED : e-GMAT SC Resources-Consolidated || ALL RC Resources-Consolidated || ALL SC Resources-Consolidated || UPDATED : AWA compilations-109 Analysis of Argument Essays || NEW !!! GMAC's IR Prep Tool

GMAT Club guide - OG 11-12-13 || Veritas Blog || Manhattan GMAT Blog


KUDOS please, if you like the post or if it helps :-)

Intern
Intern
avatar
Joined: 29 Oct 2012
Posts: 1
Followers: 0

Kudos [?]: 0 [0], given: 0

Re: I have struggled with As/ Like and now I can nail any damn [#permalink] New post 24 Dec 2012, 23:06
Could someone please help me to the answers.

Thanks
Expert Post
BSchool Forum Moderator
avatar
Joined: 27 Aug 2012
Posts: 1095
Followers: 71

Kudos [?]: 390 [0], given: 99

Premium Member CAT Tests
Re: I have struggled with As/ Like and now I can nail any damn [#permalink] New post 25 Dec 2012, 03:28
Expert's post
Souvik/e-GMAT,
Guys can you please step in and help us with OAs. for this set..?If possible with explanations...

Your help is really in high demand I guess.. :)

HAPPY HOLIDAYS...Cheers :thumbup:
_________________

UPDATED : e-GMAT SC Resources-Consolidated || ALL RC Resources-Consolidated || ALL SC Resources-Consolidated || UPDATED : AWA compilations-109 Analysis of Argument Essays || NEW !!! GMAC's IR Prep Tool

GMAT Club guide - OG 11-12-13 || Veritas Blog || Manhattan GMAT Blog


KUDOS please, if you like the post or if it helps :-)

Director
Director
avatar
Status: Impossible is not a fact. It's an opinion. It's a dare. Impossible is nothing.
Affiliations: Chicago Booth Class of 2015
Joined: 26 Nov 2009
Posts: 995
Followers: 13

Kudos [?]: 363 [0], given: 36

GMAT Tests User
Re: I have struggled with As/ Like and now I can nail any damn [#permalink] New post 11 May 2013, 15:53
Guys

Open the spoilers :-) For easy access pls find here the answers -

OA :
1. B
2. E
3. E
4. C
5. D
6. E
7. C
8. B
9. A
10. E
11. C
12. C
13. C
14. E
15. C
16. A
17. A
18. A
19. A
20. E
21. A

gshailesh wrote:
Could someone please help me to the answers.

Thanks

_________________

Please press kudos if you like my post.

Director
Director
avatar
Status: Impossible is not a fact. It's an opinion. It's a dare. Impossible is nothing.
Affiliations: Chicago Booth Class of 2015
Joined: 26 Nov 2009
Posts: 995
Followers: 13

Kudos [?]: 363 [0], given: 36

GMAT Tests User
Re: I have struggled with As/ Like and now I can nail any damn [#permalink] New post 11 May 2013, 15:59
PS : Red flag - If you happen to chance upon this term then it means danger. The options that are flagged red are to be avoided.
_________________

Please press kudos if you like my post.

Intern
Intern
User avatar
Joined: 04 Nov 2013
Posts: 18
Location: United States
GMAT 1: Q V
GPA: 3.96
WE: Information Technology (Computer Software)
Followers: 1

Kudos [?]: 1 [0], given: 1

CAT Tests
Re: I have struggled with As/ Like and now I can nail any damn [#permalink] New post 06 May 2014, 00:56
Awesome post.

As can also be used when referring to a position
eg : he works there as a janitor (position of a janitor)
he works there like a janitor (the way a janitor does)

both are correct.
Intern
Intern
avatar
Joined: 13 Aug 2013
Posts: 9
Followers: 0

Kudos [?]: 3 [0], given: 0

Re: I have struggled with As/ Like and now I can nail any damn [#permalink] New post 04 Jul 2014, 22:53
where do we get answers to these questions?
Re: I have struggled with As/ Like and now I can nail any damn   [#permalink] 04 Jul 2014, 22:53
    Similar topics Author Replies Last post
Similar
Topics:
103 Experts publish their posts in the topic I have struggled with As/ Like and now I can nail any damn nusmavrik 54 31 Jul 2010, 02:53
3 Damn! I have made 4 mistakes in this passage that seemed to PTK 18 15 Oct 2010, 08:43
Just now realized i am struggling with RCs mavesum 4 31 Mar 2009, 03:48
i have struggled with the concepts of permutations and sidrah 2 22 Dec 2008, 01:58
I have been having trouble nailing down RC questions which bozo190101 0 08 Feb 2005, 13:12
Display posts from previous: Sort by

I have struggled with As/ Like and now I can nail any damn

  Question banks Downloads My Bookmarks Reviews Important topics  

Go to page   Previous    1   2   3   [ 55 posts ] 



GMAT Club MBA Forum Home| About| Privacy Policy| Terms and Conditions| GMAT Club Rules| Contact| Sitemap

Powered by phpBB © phpBB Group and phpBB SEO

Kindly note that the GMAT® test is a registered trademark of the Graduate Management Admission Council®, and this site has neither been reviewed nor endorsed by GMAC®.