Find all School-related info fast with the new School-Specific MBA Forum

It is currently 21 Sep 2014, 12:27

Close

GMAT Club Daily Prep

Thank you for using the timer - this advanced tool can estimate your performance and suggest more practice questions. We have subscribed you to Daily Prep Questions via email.

Customized
for You

we will pick new questions that match your level based on your Timer History

Track
Your Progress

every week, we’ll send you an estimated GMAT score based on your performance

Practice
Pays

we will pick new questions that match your level based on your Timer History

Not interested in getting valuable practice questions and articles delivered to your email? No problem, unsubscribe here.

Events & Promotions

Events & Promotions in June
Open Detailed Calendar

Meaning/Clarity 6.Accounting and cost-management are an exam

  Question banks Downloads My Bookmarks Reviews Important topics  
Author Message
TAGS:
Expert Post
9 KUDOS received
Moderator
Moderator
User avatar
Joined: 01 Sep 2010
Posts: 2404
Followers: 290

Kudos [?]: 2434 [9] , given: 693

Meaning/Clarity 6.Accounting and cost-management are an exam [#permalink] New post 10 Jan 2013, 16:43
9
This post received
KUDOS
Expert's post
00:00
A
B
C
D
E

Difficulty:

(N/A)

Question Stats:

100% (01:27) correct 0% (00:00) wrong based on 49 sessions
1) Accounting and cost-management are an example of financial fields that have shortages in staffing.

(A) are an example of financial fields that
(B) are examples of financial fields that
(C) are examples of a financial field that
(D) exemplify a financial field which
(E) exemplify financial fields where they

2 ) The revolutionary filmmaker introduced close-ups and special effects, also she set vehicles on fire, used cables in special effects sequences, and ran film
backwards.

(A) effects, also she set
(B) effects, and also she sets
(C) effects, she set
(D) effects; she also set
(E) effects by setting

3) Studying the art for several years, practicing difficult notes every day, and frequent performances has enabled the young pianist to secure a contract with the country's biggest music company.

(A) and frequent performances has enabled the young pianist
(B) as well as frequent performances have enabled the young pianist
(C) and performing frequently, the young pianist has been enabled
(D) and frequent performances have enabled the young pianist
(E) and performing frequently enabled the young pianist

4) One of the world’s most renowned abstract painters, critics once mocked Piet Mondrian for his technique of splattering paint on canvases

(A) critics once mocked Piet Mondrian
(B) Piet Mondrian was mocked by critics once
(C) Piet Mondrian had been once mocked by critics
(D) Piet Mondrian was once mocked by critics
(E) Piet Mondrian once mocked by critics

5) Secretariat, the legendary horse that became the first US Triple Crown champion in twenty five years and set records that still stand today, and the hero of the movie Secretariat.

(A) and
(B) and that has become
(C) and that is
(D) is
(E) having been

6) The relatively unknown band of musicians, in order to get popular quickly, sold their CDs cheaply to fans, who in turn shared this music with their friends.

(A) sold their CDs cheaply to fans
(B) sold its CDs cheap to fans
(C) are selling their CDs cheaply to fans
(D) sells its cheap CDs to fans
(E) sold its CDs cheaply to fans

7) Ten times as many frog species inhabit the Amazonian rainforests as in the Australian forests

(A) as in
(B) as inhabit
(C) than are inhabitants of
(D) than does
(E) as opposed to in

8) Greg, feeling bored and dejected, and he was able to finish the task in time nonetheless.

(A) Greg, feeling bored and dejected, and he
(B) Greg felt bored and dejected,
(C) Although Greg felt bored and dejected, he
(D) Greg, feeling bored and dejected,
(E) Because he was feeling bored and dejected, Greg

9) The villagers leave their homes at the stroke of dawn to hike six miles up steep, dangerous trails to the forests, to be returning by late afternoon with huge loads of firewood on their backs.

(A) forests, to be returning by late afternoon
(B) forests, and it is late afternoon by the time that they return
(C) forests; they return late by afternoon
(D) forests and return by late afternoon
(E) forests, to have returned by late afternoon

10) The Contemporary Art Society is an organization that provides information and guidance for all lovers of contemporary art and giving them discounts on artefacts.

(A) provides information and guidance for all lovers of contemporary art and
giving them discounts on artefacts.
(B) provides information, guidance, and the getting of discounts on artefacts for
all lovers of contemporary art
(C) not only provides information and guidance to all lovers of contemporary art
but also gives them discounts on artefacts.
(D) has not only been providing information and guidance to all lovers of
contemporary art but giving them discounts on artefacts as well.
(E) not only provides information and guidance to all lovers of contemporary art
but also gives them discounted artefacts.

The last set. The last OAs the last OEs

After, I hope a lot of discussions here, I'll do a single post with a little surprise ;) stay tuned.
_________________

COLLECTION OF QUESTIONS
Quant: 1. Bunuel Signature Collection - The Next Generation 2. Bunuel Signature Collection ALL-IN-ONE WITH SOLUTIONS 3. Veritas Prep Blog PDF Version
Verbal:1. Best EXTERNAL resources to tackle the GMAT Verbal Section 2. e-GMAT's ALL CR topics-Consolidated 3. New Critical Reasoning question bank by carcass 4. Meaning/Clarity SC Question Bank by Carcass_Souvik 5. e-GMAT's ALL SC topics-Consolidated-2nd Edition 6. The best reading to improve Reading Comprehension 7.Verbal question bank and Directories

Manager
Manager
avatar
Joined: 05 Jan 2011
Posts: 60
Followers: 0

Kudos [?]: 12 [0], given: 7

Re: Set On Meaning - Part 5 [The last one] [#permalink] New post 11 Jan 2013, 03:03
My take
1.B
2.D
3.E
4.D
5.D
6.E
7.B
8.C
9.D
10.C

Last edited by vishu1414 on 11 Jan 2013, 05:06, edited 1 time in total.
Expert Post
Moderator
Moderator
User avatar
Joined: 01 Sep 2010
Posts: 2404
Followers: 290

Kudos [?]: 2434 [0], given: 693

Re: Set On Meaning - Part 5 [The last one] [#permalink] New post 11 Jan 2013, 03:04
Expert's post
Verbal Forum Moderator
Verbal Forum Moderator
avatar
Joined: 23 Jul 2010
Posts: 484
Followers: 40

Kudos [?]: 426 [0], given: 243

Premium Member
Re: Set On Meaning - Part 5 [The last one] [#permalink] New post 11 Jan 2013, 04:40
carcass wrote:

The last set. The last OAs the last OEs

After, I hope a lot of discussions here, I'll do a single post with a little surprise ;) stay tuned.


My take 1b 2d 3e 4d 5d 6b 7b 8c 9d 10e.

:-D thanks carcass a single set would be nice , waiting for the OA and the surprise
_________________

How to CHOOSE your Business School
Thanks = Kudos. Kudos are appreciated

Rules for posting on the verbal forum
When you post a question Pls. Provide its source & TAG your questions
Avoid posting from unreliable sources such as 1000 series.

Expert Post
3 KUDOS received
Moderator
Moderator
User avatar
Joined: 01 Sep 2010
Posts: 2404
Followers: 290

Kudos [?]: 2434 [3] , given: 693

Re: Set On Meaning - Part 5 [The last one] [#permalink] New post 11 Jan 2013, 04:43
3
This post received
KUDOS
Expert's post
Verbal Forum Moderator
Verbal Forum Moderator
avatar
Joined: 23 Jul 2010
Posts: 484
Followers: 40

Kudos [?]: 426 [0], given: 243

Premium Member
Re: Set On Meaning - Part 5 [The last one] [#permalink] New post 11 Jan 2013, 05:19
lol........yup kudos were due and given......
_________________

How to CHOOSE your Business School
Thanks = Kudos. Kudos are appreciated

Rules for posting on the verbal forum
When you post a question Pls. Provide its source & TAG your questions
Avoid posting from unreliable sources such as 1000 series.

Intern
Intern
avatar
Status: getting there
Joined: 23 Dec 2012
Posts: 38
Concentration: General Management, Entrepreneurship
Schools: Tuck '16
Followers: 0

Kudos [?]: 14 [0], given: 131

Re: Set On Meaning - Part 5 [The last one] [#permalink] New post 11 Jan 2013, 06:11
dentobizz wrote:
lol........yup kudos were due and given......


hey doc , getting stingy with your posts and kudos nowadays? not much activity from your end

my answers are b d e d d e b c d e
_________________

impossible is nothing

Verbal Forum Moderator
Verbal Forum Moderator
avatar
Joined: 23 Jul 2010
Posts: 484
Followers: 40

Kudos [?]: 426 [0], given: 243

Premium Member
Re: Set On Meaning - Part 5 [The last one] [#permalink] New post 11 Jan 2013, 07:17
hey bluemints, yeah not posting in the forums much from 2-3 days(you never know when your whole article that you spent over an hour to put together get deleted) but I not stingy with the kudos :wink:
_________________

How to CHOOSE your Business School
Thanks = Kudos. Kudos are appreciated

Rules for posting on the verbal forum
When you post a question Pls. Provide its source & TAG your questions
Avoid posting from unreliable sources such as 1000 series.

Expert Post
1 KUDOS received
Moderator
Moderator
User avatar
Joined: 01 Sep 2010
Posts: 2404
Followers: 290

Kudos [?]: 2434 [1] , given: 693

Re: Set On Meaning - Part 5 [The last one] [#permalink] New post 11 Jan 2013, 11:12
1
This post received
KUDOS
Expert's post
Manager
Manager
avatar
Joined: 27 Feb 2012
Posts: 138
Followers: 1

Kudos [?]: 17 [0], given: 22

Re: Set On Meaning - Part 5 [The last one] [#permalink] New post 11 Jan 2013, 15:42
Found the set easy and not intense on Meaning clarity. Lets see what suspense OA's have to reveal.
1.B
2.D
3.E
4.D
5.D
6.E
7.B
8.C
9.D
10.C
_________________

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Please +1 KUDO if my post helps. Thank you.

Manager
Manager
User avatar
Joined: 04 Oct 2011
Posts: 225
Location: India
Concentration: Entrepreneurship, International Business
GMAT 1: 440 Q33 V13
GMAT 2: 0 Q0 V0
GPA: 3
Followers: 0

Kudos [?]: 26 [0], given: 44

Re: Set On Meaning - Part 5 [The last one] [#permalink] New post 12 Jan 2013, 07:52
My takes are

1.B (I wish anyone can explain on choice D, this too seems to be correct to me :) )
2.E
3.E
4.D
5.D
6.B
7.B
8.E
9.D
10.C

Waiting for OA and OE
_________________

GMAT - Practice, Patience, Persistence
Kudos if u like :)

Verbal Forum Moderator
Verbal Forum Moderator
avatar
Joined: 23 Jul 2010
Posts: 484
Followers: 40

Kudos [?]: 426 [0], given: 243

Premium Member
Re: Set On Meaning - Part 5 [The last one] [#permalink] New post 12 Jan 2013, 09:49
D has SV disagreement

accounting AND fin. examplify A financial field----have
_________________

How to CHOOSE your Business School
Thanks = Kudos. Kudos are appreciated

Rules for posting on the verbal forum
When you post a question Pls. Provide its source & TAG your questions
Avoid posting from unreliable sources such as 1000 series.

Expert Post
Moderator
Moderator
User avatar
Joined: 01 Sep 2010
Posts: 2404
Followers: 290

Kudos [?]: 2434 [0], given: 693

Re: Set On Meaning - Part 5 [The last one] [#permalink] New post 13 Jan 2013, 09:57
Expert's post
Verbal Forum Moderator
Verbal Forum Moderator
avatar
Joined: 23 Jul 2010
Posts: 484
Followers: 40

Kudos [?]: 426 [0], given: 243

Premium Member
Re: Set On Meaning - Part 5 [The last one] [#permalink] New post 13 Jan 2013, 11:03
Kudos(thanks) Carcass for putting it all together and a nice surprise btw

Posted from my mobile device Image
_________________

How to CHOOSE your Business School
Thanks = Kudos. Kudos are appreciated

Rules for posting on the verbal forum
When you post a question Pls. Provide its source & TAG your questions
Avoid posting from unreliable sources such as 1000 series.

3 KUDOS received
Verbal Forum Moderator
Verbal Forum Moderator
avatar
Joined: 23 Jul 2010
Posts: 484
Followers: 40

Kudos [?]: 426 [3] , given: 243

Premium Member
Re: Set On Meaning - Part 5 [The last one] [#permalink] New post 13 Jan 2013, 12:26
3
This post received
KUDOS
carcass wrote:
1) Accounting and cost-management are an example of financial fields that have shortages in staffing.

(A) are an example of financial fields that
(B) are examples of financial fields that
(C) are examples of a financial field that
(D) exemplify a financial field which
(E) exemplify financial fields where they

2 ) The revolutionary filmmaker introduced close-ups and special effects, also she set vehicles on fire, used cables in special effects sequences, and ran film
backwards.

(A) effects, also she set
(B) effects, and also she sets
(C) effects, she set
(D) effects; she also set
(E) effects by setting

3) Studying the art for several years, practicing difficult notes every day, and frequent performances has enabled the young pianist to secure a contract with the country's biggest music company.

(A) and frequent performances has enabled the young pianist
(B) as well as frequent performances have enabled the young pianist
(C) and performing frequently, the young pianist has been enabled
(D) and frequent performances have enabled the young pianist
(E) and performing frequently enabled the young pianist

4) One of the world’s most renowned abstract painters, critics once mocked Piet Mondrian for his technique of splattering paint on canvases

(A) critics once mocked Piet Mondrian
(B) Piet Mondrian was mocked by critics once
(C) Piet Mondrian had been once mocked by critics
(D) Piet Mondrian was once mocked by critics
(E) Piet Mondrian once mocked by critics

5) Secretariat, the legendary horse that became the first US Triple Crown champion in twenty five years and set records that still stand today, and the hero of the movie Secretariat.

(A) and
(B) and that has become
(C) and that is
(D) is
(E) having been

6) The relatively unknown band of musicians, in order to get popular quickly, sold their CDs cheaply to fans, who in turn shared this music with their friends.

(A) sold their CDs cheaply to fans
(B) sold its CDs cheap to fans
(C) are selling their CDs cheaply to fans
(D) sells its cheap CDs to fans
(E) sold its CDs cheaply to fans

7) Ten times as many frog species inhabit the Amazonian rainforests as in the Australian forests

(A) as in
(B) as inhabit
(C) than are inhabitants of
(D) than does
(E) as opposed to in

8) Greg, feeling bored and dejected, and he was able to finish the task in time nonetheless.

(A) Greg, feeling bored and dejected, and he
(B) Greg felt bored and dejected,
(C) Although Greg felt bored and dejected, he
(D) Greg, feeling bored and dejected,
(E) Because he was feeling bored and dejected, Greg

9) The villagers leave their homes at the stroke of dawn to hike six miles up steep, dangerous trails to the forests, to be returning by late afternoon with huge loads of firewood on their backs.

(A) forests, to be returning by late afternoon
(B) forests, and it is late afternoon by the time that they return
(C) forests; they return late by afternoon
(D) forests and return by late afternoon
(E) forests, to have returned by late afternoon

10) The Contemporary Art Society is an organization that provides information and guidance for all lovers of contemporary art and giving them discounts on artefacts.

(A) provides information and guidance for all lovers of contemporary art and
giving them discounts on artefacts.
(B) provides information, guidance, and the getting of discounts on artefacts for
all lovers of contemporary art
(C) not only provides information and guidance to all lovers of contemporary art
but also gives them discounts on artefacts.
(D) has not only been providing information and guidance to all lovers of
contemporary art but giving them discounts on artefacts as well.
(E) not only provides information and guidance to all lovers of contemporary art
but also gives them discounted artefacts.

The last set. The last OAs the last OEs

After, I hope a lot of discussions here, I'll do a single post with a little surprise ;) stay tuned.



posting the OA from the link provided above by carcass ------1b 2d 3e 4d 5d 6e 7b 8d 9d 10c
_________________

How to CHOOSE your Business School
Thanks = Kudos. Kudos are appreciated

Rules for posting on the verbal forum
When you post a question Pls. Provide its source & TAG your questions
Avoid posting from unreliable sources such as 1000 series.

Expert Post
1 KUDOS received
Moderator
Moderator
User avatar
Joined: 01 Sep 2010
Posts: 2404
Followers: 290

Kudos [?]: 2434 [1] , given: 693

Re: Set On Meaning - Part 5 [The last one] [#permalink] New post 13 Jan 2013, 12:32
1
This post received
KUDOS
Expert's post
Verbal Forum Moderator
Verbal Forum Moderator
avatar
Joined: 23 Jul 2010
Posts: 484
Followers: 40

Kudos [?]: 426 [0], given: 243

Premium Member
Re: Set On Meaning - Part 5 [The last one] [#permalink] New post 13 Jan 2013, 12:46
6) The relatively unknown band of musicians, in order to get popular quickly, sold their CDs cheaply to fans, who in turn shared this music with their friends.

(A) sold their CDs cheaply to fans
(B) sold its CDs cheap to fans
(C) are selling their CDs cheaply to fans
(D) sells its cheap CDs to fans
(E) sold its CDs cheaply to fans

I was hung up between cheap and cheaply here
cheap means --at low cost/price
cheaply -it has two connotations (cheaply (at low price)- I got this car very cheaply OR Cheaply (in a stingy manner)-the rich boy treated his country cousin cheaply)

to avoid any ambiguity wouldn't cheap be a better option to go with ie B ?
_________________

How to CHOOSE your Business School
Thanks = Kudos. Kudos are appreciated

Rules for posting on the verbal forum
When you post a question Pls. Provide its source & TAG your questions
Avoid posting from unreliable sources such as 1000 series.

Verbal Forum Moderator
Verbal Forum Moderator
avatar
Joined: 23 Jul 2010
Posts: 484
Followers: 40

Kudos [?]: 426 [0], given: 243

Premium Member
Re: Set On Meaning - Part 5 [The last one] [#permalink] New post 13 Jan 2013, 12:54
10) The Contemporary Art Society is an organization that provides information and guidance for all lovers of contemporary art and giving them discounts on artefacts.

(A) provides information and guidance for all lovers of contemporary art and
giving them discounts on artefacts.
(B) provides information, guidance, and the getting of discounts on artefacts for
all lovers of contemporary art
(C) not only provides information and guidance to all lovers of contemporary art
but also gives them discounts on artefacts.
(D) has not only been providing information and guidance to all lovers of
contemporary art but giving them discounts on artefacts as well.
(E) not only provides information and guidance to all lovers of contemporary art
but also gives them discounted artefacts.

confused -- C vs E ie discounts on artifacts Vs discounted artifacts
why can't you give someone a 'Discounted artifact'--and actual/physical artifact at a marked down discounted rate (as stated in E) vs a discount (as stated in C)
_________________

How to CHOOSE your Business School
Thanks = Kudos. Kudos are appreciated

Rules for posting on the verbal forum
When you post a question Pls. Provide its source & TAG your questions
Avoid posting from unreliable sources such as 1000 series.

Expert Post
Moderator
Moderator
User avatar
Joined: 01 Sep 2010
Posts: 2404
Followers: 290

Kudos [?]: 2434 [0], given: 693

Re: Set On Meaning - Part 5 [The last one] [#permalink] New post 13 Jan 2013, 12:57
Expert's post
dentobizz wrote:
6) The relatively unknown band of musicians, in order to get popular quickly, sold their CDs cheaply to fans, who in turn shared this music with their friends.

(A) sold their CDs cheaply to fans
(B) sold its CDs cheap to fans
(C) are selling their CDs cheaply to fans
(D) sells its cheap CDs to fans
(E) sold its CDs cheaply to fans

I was hung up between cheap and cheaply here
cheap means --at low cost/price
cheaply -it has two connotations (cheaply (at low price)- I got this car very cheaply OR Cheaply (in a stingy manner)-the rich boy treated his country cousin cheaply)

to avoid any ambiguity wouldn't cheap be a better option to go with ie B ?


you can read the OE. However trying to evaluate each option.

A and c are out because the subject is the band - singular

E is correct because the meaning is pointed out on the fact that the band gives away its CD economically (cheaply), in other words for few dollars NOT in an economic way (cheap); is the way how the CDs are sold NOT the CDs itself.

Moreover the band sold, the action is in the past in this context because the band wants achieve as fast as it can popularity.

In this scenario (C) are selling their CDs cheaply to fans would be correct if the action takes place in the present and their was substituted with its Cds

For these reasons B and D are wrong
_________________

COLLECTION OF QUESTIONS
Quant: 1. Bunuel Signature Collection - The Next Generation 2. Bunuel Signature Collection ALL-IN-ONE WITH SOLUTIONS 3. Veritas Prep Blog PDF Version
Verbal:1. Best EXTERNAL resources to tackle the GMAT Verbal Section 2. e-GMAT's ALL CR topics-Consolidated 3. New Critical Reasoning question bank by carcass 4. Meaning/Clarity SC Question Bank by Carcass_Souvik 5. e-GMAT's ALL SC topics-Consolidated-2nd Edition 6. The best reading to improve Reading Comprehension 7.Verbal question bank and Directories

Expert Post
2 KUDOS received
Moderator
Moderator
User avatar
Joined: 01 Sep 2010
Posts: 2404
Followers: 290

Kudos [?]: 2434 [2] , given: 693

Re: Set On Meaning - Part 5 [The last one] [#permalink] New post 13 Jan 2013, 13:14
2
This post received
KUDOS
Expert's post
dentobizz wrote:
10) The Contemporary Art Society is an organization that provides information and guidance for all lovers of contemporary art and giving them discounts on artefacts.

(A) provides information and guidance for all lovers of contemporary art and
giving them discounts on artefacts.
(B) provides information, guidance, and the getting of discounts on artefacts for
all lovers of contemporary art
(C) not only provides information and guidance to all lovers of contemporary art
but also gives them discounts on artefacts.
(D) has not only been providing information and guidance to all lovers of
contemporary art but giving them discounts on artefacts as well.
(E) not only provides information and guidance to all lovers of contemporary art
but also gives them discounted artefacts.

confused -- C vs E ie discounts on artifacts Vs discounted artifacts
why can't you give someone a 'Discounted artifact'--and actual/physical artifact at a marked down discounted rate (as stated in E) vs a discount (as stated in C)


First of all C and E are the only correct for the correct usage of idion not only........but also.

But you can't say discounted artifacts. the right construction is discounts on artefacts. In E if you read carefully the society are giving somes artefacts discounted ( 1, 2.......10.....100). In C instead the society are giving discounts on something as a general rule, on all its inventory
_________________

COLLECTION OF QUESTIONS
Quant: 1. Bunuel Signature Collection - The Next Generation 2. Bunuel Signature Collection ALL-IN-ONE WITH SOLUTIONS 3. Veritas Prep Blog PDF Version
Verbal:1. Best EXTERNAL resources to tackle the GMAT Verbal Section 2. e-GMAT's ALL CR topics-Consolidated 3. New Critical Reasoning question bank by carcass 4. Meaning/Clarity SC Question Bank by Carcass_Souvik 5. e-GMAT's ALL SC topics-Consolidated-2nd Edition 6. The best reading to improve Reading Comprehension 7.Verbal question bank and Directories

Re: Set On Meaning - Part 5 [The last one]   [#permalink] 13 Jan 2013, 13:14
    Similar topics Author Replies Last post
Similar
Topics:
416 Experts publish their posts in the topic Meaning/Clarity SC Question Bank by Carcass_Souvik carcass 20 13 Jan 2013, 09:56
10 Experts publish their posts in the topic Meaning/Clarity 5.Around three centuries ago, the prevailing carcass 38 05 Jan 2013, 05:26
8 Experts publish their posts in the topic Meaning/clarity 3.In the 1960s, to reduce the discharge of carcass 10 23 Dec 2012, 06:07
29 Experts publish their posts in the topic Meaning/clarity 2.According to a study, overworked truck dri carcass 43 19 Dec 2012, 03:47
52 Experts publish their posts in the topic Meaning/clarity 1. American Heart Association researchers souvik101990 21 02 Dec 2012, 06:08
Display posts from previous: Sort by

Meaning/Clarity 6.Accounting and cost-management are an exam

  Question banks Downloads My Bookmarks Reviews Important topics  

Go to page    1   2    Next  [ 30 posts ] 



GMAT Club MBA Forum Home| About| Privacy Policy| Terms and Conditions| GMAT Club Rules| Contact| Sitemap

Powered by phpBB © phpBB Group and phpBB SEO

Kindly note that the GMAT® test is a registered trademark of the Graduate Management Admission Council®, and this site has neither been reviewed nor endorsed by GMAC®.