Thank you for using the timer - this advanced tool can estimate your performance and suggest more practice questions. We have subscribed you to Daily Prep Questions via email.

Customized for You

we will pick new questions that match your level based on your Timer History

Track Your Progress

every week, we’ll send you an estimated GMAT score based on your performance

Practice Pays

we will pick new questions that match your level based on your Timer History

Not interested in getting valuable practice questions and articles delivered to your email? No problem, unsubscribe here.

Thank you for using the timer!
We noticed you are actually not timing your practice. Click the START button first next time you use the timer.
There are many benefits to timing your practice, including:

One hour after Yolanda started walking from X to Y, a distan [#permalink]
28 Jan 2004, 15:43

1

This post received KUDOS

1

This post was BOOKMARKED

00:00

A

B

C

D

E

Difficulty:

15% (low)

Question Stats:

79% (02:15) correct
21% (01:51) wrong based on 152 sessions

One hour after Yolanda started walking from X to Y, a distance of 45 miles, Bob started walking along the same road from Y to X. If Yolanda's walking rate was 3 miles per hour and Bobт's was 4 miles per hour, how many miles had Bob walked when they met?

When bob starts walking The distance between them is 45-3 = 42 miles
If they meet at time t then Yolanda would have walked
X/3 minutes and Bob would have walked (42-X)/4 mins
X/3 = (42-X)/4 so X = 18
Bob would have walked 42-18 = 24 miles.

One hour after Yolanda started walking from X to Y, a distan [#permalink]
18 Jul 2010, 09:52

One hour after Yolanda started walking from X to Y, a distance of 45 miles, Bob started walking along the same road from Y to X. If Yolanda's walking rate was 3 miles per hour and Bob's was 4 miles per hour, how many miles had Bob walked when they met?

Re: Problem Solving : Average [#permalink]
18 Jul 2010, 13:44

1

This post received KUDOS

Expert's post

EnterMatrix wrote:

One hour after Yolander started walking from X to Y, a distance of 45 miles, Bob started walking along the same road from Y to X. If Yolander’s walking rate was 3 miles per hour and Bob’s was 4 miles per hour, how many miles had Bob walked when they met? ○ 24 ○ 23 ○ 22 ○ 21 ○ 19.5

When B started walking Y already has covered 3 miles out of 45, hence the distance at that time between them was 45-3=42 miles.

Combined rate of B and Y was 3+4=7 miles per hour, hence they would meet each other in 42/7=6 hours. In 6 hours B walked 6*4=24 miles.

Re: One hour after Yolanda started walking from X to Y, a [#permalink]
18 Sep 2013, 17:03

Hello from the GMAT Club BumpBot!

Thanks to another GMAT Club member, I have just discovered this valuable topic, yet it had no discussion for over a year. I am now bumping it up - doing my job. I think you may find it valuable (esp those replies with Kudos).

Want to see all other topics I dig out? Follow me (click follow button on profile). You will receive a summary of all topics I bump in your profile area as well as via email. _________________

Hey everyone, today’s post focuses on the interview process. As I get ready for interviews at Kellogg and Tuck (and TheEngineerMBA ramps up for his HBS... ...

I got invited to interview at Sloan! The date is October 31st. So, with my Kellogg interview scheduled for this Wednesday morning, and my MIT Sloan interview scheduled...