Find all School-related info fast with the new School-Specific MBA Forum

It is currently 19 Apr 2014, 14:50

Close

GMAT Club Daily Prep

Thank you for using the timer - this advanced tool can estimate your performance and suggest more practice questions. We have subscribed you to Daily Prep Questions via email.

Customized
for You

we will pick new questions that match your level based on your Timer History

Track
Your Progress

every week, we’ll send you an estimated GMAT score based on your performance

Practice
Pays

we will pick new questions that match your level based on your Timer History

Not interested in getting valuable practice questions and articles delivered to your email? No problem, unsubscribe here.

Events & Promotions

Events & Promotions in June
Open Detailed Calendar

passage 37 japanese firms have achieved the highest levels

  Question banks Downloads My Bookmarks Reviews Important topics  
Author Message
TAGS:
Manager
Manager
User avatar
Joined: 09 Jun 2003
Posts: 188
Location: work chair
Followers: 2

Kudos [?]: 6 [0], given: 0

passage 37 japanese firms have achieved the highest levels [#permalink] New post 18 Mar 2004, 05:51
passage 37
japanese firms have achieved the highest levels of
manufacturing efficiency in the world automobile
industry. some observers of japan have assumed that
japanese firms use the same manufacturing equipment
<b>(5)</b> and techniques as united states firms but have bene-
fited from the unique characteristics of japanese
employees and the japanese culture. however, if this
were true, then one would expect japanese auto plants
in the united states to perform no better than factories
<b>(10)</b> run by united states companies. this is not the case,
japanese-run automobile plants located in the united
states and staffed by local workers have demonstrated
higher levels of productivity when compared with facto-
ries owned by united states companies.
<b>(15)</b> other observers link high japanese productivity to
higher levels of capital investment per worker. but a
historical perspective leads to a different conclusion.
when the two top japanese automobile makers
matched and then doubled united states productivity
<b>(20)</b> levels in the mid-sixties, capital investment per
employee was comparable to that of united states
firms. furthermore, by the late seventies, the amount of
fixed assets required to produce one vehicle was
roughly equivalent in japan and in the united states.
<b>(25)</b> since capital investment was not higher in japan, it had
to be other factors that led to higher productivity.
a more fruitful explanation may lie with japanese
production techniques. japanese automobile producers
did not simply implement conventional processes more
<b>(30)</b> effectively: they made critical changes in united states
procedures. for instance, the mass-production philos-
ophy of united states automakers encouraged the
production of huge lots of cars in order to utilize fully
expensive, component-specific equipment and to
<b>(35)</b> occupy fully workers who have been trained to execute
one operation efficiently. japanese automakers chose to
make small-lot production feasible by introducing
several departures from united states practices,
including the use of flexible equipment that could be
<b>(40)</b> altered easily to do several different production tasks
and the training of workers in multiple jobs.
automakers could schedule the production of different
components or models on single machines, thereby
eliminating the need to store the buffer stocks of extra
<b>(45)</b> components that result when specialized equipment
and workers are kept constantly active.

1. the primary purpose of the passage is to
(a) present the major steps of a process
(b) clarify an ambiguity
(c) chronicle a dispute
(d) correct misconceptions
(e) defend an accepted approach

2. the author suggests that if the observers of japan mentioned in line 3 were correct, which of the following would be the case?
(a) the equipment used in japanese automobile plants would be different from the equipment used in united states plants.
(b) japanese workers would be trained to do several different production jobs.
(c) culture would not have an influence on the productivity levels of workers.
(d) the workers in japanese-run plants would have higher productivity levels regardless of where they were located.
(e) the production levels of japanese-run plants located in the united states would be equal to those of plants run by united states companies.

3. which of the following statements concerning the productivity levels of automakers can be inferred from the passage?
(a) prior to the 1960's, the productivity levels of the top japanese automakers were exceeded by those of united states automakers.
(b) the culture of a country has a large effect on the productivity levels of its automakers.
(c) during the late 1970's and early 1980's, productivity levels were comparable in japan and the united states.
(d) the greater the number of cars that are produced in a single lot, the higher a plant's productivity level.
(e) the amount of capital investment made by automobile manufacturers in their factories determines the level of productivity.

4. according to the passage, which of the following statements is true of japanese automobile workers?
(a) their productivity levels did not equal those of united states automobile workers until the late seventies.
(b) their high efficiency levels are a direct result of cultural influences.
(c) they operate component-specific machinery.
(d) they are trained to do more than one job.
(e) they produce larger lots of cars than do workers in united states factories.

5. which of the following best describes the organization of the first paragraph?
(a) a thesis is presented and supporting examples are provided.
(b) opposing views are presented, classified, and then reconciled.
(c) a fact is stated, and an explanation is advanced and then refuted.
(d) a theory is proposed, considered, and then amended.
(e) an opinion is presented, qualified, and then reaffirmed.

6. it can be inferred from the passage that one problem associated with the production of huge lots of cars is which of the following?
(a) the need to manufacture flexible machinery and equipment
(b) the need to store extra components not required for immediate use
(c) the need for expensive training programs for workers, which emphasize the development of facility in several production jobs.
(d) the need to alter conventional mass-production processes
(e) the need to increase the investment per vehicle in order to achieve high productivity levels

7. which of the following statements is supported by information stated in the passage?
(a) japanese and united states automakers differ in their approach to production processes.
(b) japanese automakers have perfected the use of single-function equipment.
(c) japanese automakers invest more capital per employee than do united states automakers.
(d) united states-owned factories abroad have higher production levels than do japanese owned plants in the united states.
(e) japanese automakers have benefited from the cultural heritage of their workers.

8. with which of the following predictive statement regarding japanese automakers would the author most likely agree?
(a) the efficiency levels of the japanese automakers will decline if they become less flexible in their approach to production
(b) japanese automakers productivity levels double during the late 1990's.
(c) united states automakes will originate net production processes before japanese automakers do.
(d) japanese automakers will hire fewer workers than will united states automakers because each worker is required to perform several jobs.
(e) japanese automakers will spend less on equipment repairs than will united states automakers because japanese equipment can be easily altered.
Manager
Manager
Joined: 27 Feb 2004
Posts: 187
Location: illinois
Followers: 1

Kudos [?]: 1 [0], given: 0

GMAT Tests User
 [#permalink] New post 18 Mar 2004, 09:16
B
D
C
C
C
B
A
A
Senior Manager
Senior Manager
Joined: 23 Sep 2003
Posts: 295
Location: US
Followers: 1

Kudos [?]: 0 [0], given: 0

GMAT Tests User
 [#permalink] New post 18 Mar 2004, 09:38
10 MINS

1) D
2) E
3) A
4) D
5) C
6) B
7) A
8) A
Manager
Manager
User avatar
Joined: 15 Mar 2004
Posts: 155
Location: New York
Followers: 1

Kudos [?]: 2 [0], given: 0

 [#permalink] New post 18 Mar 2004, 19:16
12 min

D
E
A
B
A
B
A
A
Intern
Intern
Joined: 09 Mar 2004
Posts: 37
Location: Bombay
Followers: 0

Kudos [?]: 0 [0], given: 0

 [#permalink] New post 19 Mar 2004, 00:40
1) C
2) E
3) B
4) D
5) C
6) B
7) A
8) A
Manager
Manager
User avatar
Joined: 09 Jun 2003
Posts: 188
Location: work chair
Followers: 2

Kudos [?]: 6 [0], given: 0

 [#permalink] New post 19 Mar 2004, 04:06
Skeletor wrote:
1) C
2) E
3) B
4) D
5) C
6) B
7) A
8) A

1. C
2. B
3. E
4. C
5. A
6. C
7. D
8.......... :oops:
Senior Manager
Senior Manager
Joined: 23 Sep 2003
Posts: 295
Location: US
Followers: 1

Kudos [?]: 0 [0], given: 0

GMAT Tests User
 [#permalink] New post 19 Mar 2004, 11:13
Surat, those answers are wrong. You may be reading the wrong lines or something.
Manager
Manager
Joined: 27 Feb 2004
Posts: 187
Location: illinois
Followers: 1

Kudos [?]: 1 [0], given: 0

GMAT Tests User
 [#permalink] New post 19 Mar 2004, 11:18
Surat,

Are you sure about these answers....Are u correct with the question numbers...???
Please check once again
Manager
Manager
User avatar
Joined: 15 Mar 2004
Posts: 155
Location: New York
Followers: 1

Kudos [?]: 2 [0], given: 0

 [#permalink] New post 19 Mar 2004, 12:12
Hey Surat,

Are you absolutely sure about these answers. Please double check, maybe you confused the answers among the few passages you posted.
Manager
Manager
User avatar
Joined: 09 Jun 2003
Posts: 188
Location: work chair
Followers: 2

Kudos [?]: 6 [0], given: 0

 [#permalink] New post 21 Mar 2004, 22:39
sorry for my fault, guys. just try to forget about these passages. now i know that they did not have the correct answers. just for your information the source is http://www.downdowndown.net/index_gmat.htm
  [#permalink] 21 Mar 2004, 22:39
    Similar topics Author Replies Last post
Similar
Topics:
New posts Experts publish their posts in the topic Highest Level Math Question kwest80 1 18 Oct 2005, 16:38
New posts Indian firms have achieved the highest levels of efficiency sangarelli 4 05 Sep 2006, 04:13
New posts The cities with the densest population have the highest MBA2ran 4 06 Dec 2006, 21:14
New posts The cities with the densest population have the highest beckee529 9 06 Aug 2007, 22:39
New posts Japanese firms have achieved the highest levels of OptimusPrimea1 6 18 Sep 2011, 23:06
Display posts from previous: Sort by

passage 37 japanese firms have achieved the highest levels

  Question banks Downloads My Bookmarks Reviews Important topics  


GMAT Club MBA Forum Home| About| Privacy Policy| Terms and Conditions| GMAT Club Rules| Contact| Sitemap

Powered by phpBB © phpBB Group and phpBB SEO

Kindly note that the GMAT® test is a registered trademark of the Graduate Management Admission Council®, and this site has neither been reviewed nor endorsed by GMAC®.