Thank you for using the timer!
We noticed you are actually not timing your practice. Click the START button first next time you use the timer.
There are many benefits to timing your practice, including:
Store S sold a total of 90 copies of a certain book during [#permalink]
18 Aug 2005, 08:55
0% (00:00) correct
0% (00:00) wrong based on 0 sessions
HideShow timer Statictics
This topic is locked. If you want to discuss this question please re-post it in the respective forum.
Store S sold a total of 90 copies of a certain book during seven day of last week and each day it sold a different number of copies. The greatest number of copies were sold on Saturday and the second greatest was sold on Friday.
38 sold on saturday, then 52 will be sold in the remaining 6 days..
say if we 8*5=40, then on Firday we sold 12 books.
say if we sold 11 books on friday then we will have
52-11=41 books sold in the 5 remaining days
which means the store could sell 9 books one day and 8 books each on the remaining day..
so from this above, St (1) and ST(2) are totally useless and combining them is also useless...
we need to know if on Friday we sold more than 11 books, with the above reasoning I am showing that on Friday the number of books sold could be 11 or more than 11...but we cannot clearly say that it is more than 11...
Plz prep_gmat can you explain how you see that then the second highest sales must be greater than 11.
can we have the OA thanks
The total number of copies sold on other days other than Saturday is 90 - 38 = 52
Since Friday had the second highest sales. Try plugging in 11 for Friday and decrement 1 for all the other days and you will find that it will be less than 52, which means Friday's had to have been more than 11.