Find all School-related info fast with the new School-Specific MBA Forum

 It is currently 07 Jul 2015, 19:17

### GMAT Club Daily Prep

#### Thank you for using the timer - this advanced tool can estimate your performance and suggest more practice questions. We have subscribed you to Daily Prep Questions via email.

Customized
for You

we will pick new questions that match your level based on your Timer History

Track

every week, we’ll send you an estimated GMAT score based on your performance

Practice
Pays

we will pick new questions that match your level based on your Timer History

# Events & Promotions

###### Events & Promotions in June
Open Detailed Calendar

# Three friends

Author Message
TAGS:
Intern
Joined: 10 Nov 2004
Posts: 44
Followers: 1

Kudos [?]: 0 [0], given: 0

Three friends [#permalink]  28 Nov 2004, 10:33
00:00

Difficulty:

(N/A)

Question Stats:

100% (01:05) correct 0% (00:00) wrong based on 0 sessions
Three friends A, B and C run around a circular track of length 120 metres at speeds of 5 m/s, 7 m/sec and 15 m/sec, starting simultaneously from the same point and in the same direction. How often will the three of them meet?

(1) Every 60 seconds (2) Every 120 seconds
(3) Every 30 seconds (4) None of these

Manager
Joined: 13 Oct 2004
Posts: 236
Followers: 1

Kudos [?]: 8 [0], given: 0

Backsolved here, but not clear on the algebraic approach apart from knowing that you need to use distance mod 120.
Manager
Joined: 13 Oct 2004
Posts: 236
Followers: 1

Kudos [?]: 8 [0], given: 0

Revital,
Thanks.
Intern
Joined: 10 Nov 2004
Posts: 44
Followers: 1

Kudos [?]: 0 [0], given: 0

ok will do it for next time
sorry
Director
Joined: 21 Sep 2004
Posts: 612
Followers: 1

Kudos [?]: 9 [0], given: 0

this problem can be solved using relative speed.
take two people at a time first take A and B. their relative speed is 7-5=2 m/s
the time that they will meet is 120/2= 60 seconds
now take.. B and c . their relative speed is 15-7=8m/s
the time that they will meet is 120/8= 15 seconds

now take common multiples of 15 and 60 ..which will be 60,120 etc..
the other way to look at it is.. take LCM of 15 and 60.. which would be 60.. so they will meet every 60 seconds.
Similar topics Replies Last post
Similar
Topics:
3 Three friends rented a car for a week and divided the cost equally. Wh 5 22 Dec 2014, 08:17
Friends-Probability 13 07 Nov 2008, 02:57
Probalility-friends 2 05 Aug 2007, 02:57
Friends!! 1 01 Jun 2007, 06:41
Probability - Friends 7 15 May 2007, 01:35
Display posts from previous: Sort by

# Three friends

 Powered by phpBB © phpBB Group and phpBB SEO Kindly note that the GMAT® test is a registered trademark of the Graduate Management Admission Council®, and this site has neither been reviewed nor endorsed by GMAC®.