It is currently 25 Jun 2017, 16:06

### GMAT Club Daily Prep

#### Thank you for using the timer - this advanced tool can estimate your performance and suggest more practice questions. We have subscribed you to Daily Prep Questions via email.

Customized
for You

we will pick new questions that match your level based on your Timer History

Track

every week, we’ll send you an estimated GMAT score based on your performance

Practice
Pays

we will pick new questions that match your level based on your Timer History

# Events & Promotions

###### Events & Promotions in June
Open Detailed Calendar

# 15 Java programmers, working in a constant pace, finish a

Author Message
Manager
Joined: 28 Jul 2004
Posts: 54
15 Java programmers, working in a constant pace, finish a [#permalink]

### Show Tags

07 Sep 2004, 02:30
This topic is locked. If you want to discuss this question please re-post it in the respective forum.

15 Java programmers, working in a constant pace, finish a web page in 3 days. If after one day, 9 programmers quit, how many more days are needed to finish the remainder of the job?

(a) 2.
(b) 4.
(c) 5.
(d) 6.
(e) 8.

will post the OA later
_________________

Jim

Director
Joined: 16 Jun 2004
Posts: 891

### Show Tags

07 Sep 2004, 03:33
Total work = 15*3 = 45 man days of work
In one day the programmers would have completed 15 mandays of work.

30 mandays is left over and only 6 programmers left. So, these 6 programmers will take 30/6 = 5days addl to complete.

Ans. is C 5.
Manager
Joined: 28 Jul 2004
Posts: 54

### Show Tags

07 Sep 2004, 03:37
thanks venksune
i really mess with these kind of sums
_________________

Jim

Manager
Joined: 16 Jul 2003
Posts: 71

### Show Tags

07 Sep 2004, 05:18
C for me

another way to look at it:

Men Work Days

15 1 3
15 2/3 2 (at end of 1st day, 1/3rd the work is done)
6 2/3 5 (using simple proportionality)

hth
Intern
Joined: 10 Aug 2004
Posts: 40

### Show Tags

07 Sep 2004, 12:34
I still find the most effective way to do these problems is to establish a total number of units that is required to finish the job. In this case I picked 135. (15*3 per day equals 45 units and 3 days equals 135 units). So if each programmer finishes 3 units per day that means that the group finished 45 after the first day. Therefore there are 90 units left to be completed and with 6 programmers finishing 3 units per day they are completing 18 per day. 90/18=5.
Manager
Joined: 02 Apr 2004
Posts: 222
Location: Utrecht

### Show Tags

07 Sep 2004, 13:04
I have C too.

I will give you my explanation.

15 persons = 3 days
1 person = 45 days

1 (day) * 15/45 (1/45+1/45+1/45, etc) + 6/45 (15-9) * x (days)==>
1 * 15/45 + 6/45 * x

1 * 15/45 + 6/45 * x = 1 (45/45)
15/45 + 6/45 * x = 45/45
6/45 * x = 30/45
x = 30/45 / 6/45
x = 30/45 * 45/6
x = 30/6
x = 5

I hope my explanation will help some of you.

Regards,

Alex
07 Sep 2004, 13:04
Display posts from previous: Sort by