It is currently 22 Nov 2017, 04:35

### GMAT Club Daily Prep

#### Thank you for using the timer - this advanced tool can estimate your performance and suggest more practice questions. We have subscribed you to Daily Prep Questions via email.

Customized
for You

we will pick new questions that match your level based on your Timer History

Track

every week, we’ll send you an estimated GMAT score based on your performance

Practice
Pays

we will pick new questions that match your level based on your Timer History

# Events & Promotions

###### Events & Promotions in June
Open Detailed Calendar

# A certain car averages 25 miles per gallon of gasoline when

Author Message
VP
Joined: 30 Jun 2008
Posts: 1031

Kudos [?]: 729 [0], given: 1

A certain car averages 25 miles per gallon of gasoline when [#permalink]

### Show Tags

07 Oct 2008, 20:57
00:00

Difficulty:

(N/A)

Question Stats:

0% (00:00) correct 0% (00:00) wrong based on 0 sessions

### HideShow timer Statistics

This topic is locked. If you want to discuss this question please re-post it in the respective forum.

A certain car averages 25 miles per gallon of gasoline when driven in the city and 40 miles per gallon when driven on the highway. According to these rates, which of the following is closest to the number of miles per gallon that the car averages when it is driven 10 miles in the city and then 50 miles on the highway?

- 28
- 30
- 33
- 36
- 38
_________________

"You have to find it. No one else can find it for you." - Bjorn Borg

Kudos [?]: 729 [0], given: 1

Senior Manager
Joined: 28 Feb 2007
Posts: 300

Kudos [?]: 44 [0], given: 0

Re: PS : GMAT PREP [#permalink]

### Show Tags

07 Oct 2008, 21:34
D.
for 10 miles (city) car uses 10/25=0.4 gallon
for 50 miles (highway) it uses 50/40= 1.25 gallon
total used gas= 1.65
total distance traveled= 10+50=60
60/1.65=36

Kudos [?]: 44 [0], given: 0

VP
Joined: 30 Jun 2008
Posts: 1031

Kudos [?]: 729 [0], given: 1

Re: PS : GMAT PREP [#permalink]

### Show Tags

07 Oct 2008, 21:37
UMB wrote:
D.
for 10 miles (city) car uses 10/25=0.4 gallon
for 50 miles (highway) it uses 50/40= 1.25 gallon
total used gas= 1.65
total distance traveled= 10+50=60
60/1.65=36

D is the right answer ......

I thought this one was a weighted average problem !!
_________________

"You have to find it. No one else can find it for you." - Bjorn Borg

Kudos [?]: 729 [0], given: 1

Re: PS : GMAT PREP   [#permalink] 07 Oct 2008, 21:37
Display posts from previous: Sort by