Bunuel wrote:
A large auto concern that employs 1,000 workers pays each of these workers $4 per hour for the first 40 hours worked during a week and x percent more than that rate for hours worked in excess of 40. If the total payroll for the workers at the end of a week in which 40 percent of them worked 20 hours, 30 percent worked 40 hours, and the rest worked 60 hours is $156,800, what is x?
A. 10 percent
B. 20 percent
C. 25 percent
D. 40 percent
E. 50 percent
40 percent of them worked 20 hours
i.e. 400 employees worked for 20 hours each
i.e. their remuneration = $4*20 = $80 each each employee
i.e. Total Remuneration = $80*400 = $32000
30 percent of them worked 40 hours
i.e. 300 employees worked for 40 hours each
i.e. their remuneration = $4*40 = $160 each employee
i.e. Total Remuneration = $160*300 = $48000
Rest 30 percent of them worked 60 hours
i.e. 300 employees worked for 60 hours each
i.e. their remuneration = $4*40+(4+4*x/100)*20 = $160+80+(4x/5) each employee
i.e. Total Remuneration = $[240+(4x/5)]*300 = $72000+240x
Total of all = $32000 +$48000+$72000+240x = $156,800
i.e. x = 20
ANswer: Option B
_________________
Prosper!!!GMATinsightBhoopendra Singh and Dr.Sushma Jha
e-mail: info@GMATinsight.com I Call us : +91-9999687183 / 9891333772
Online One-on-One Skype based classes and Classroom Coaching in South and West Delhihttp://www.GMATinsight.com/testimonials.htmlACCESS FREE GMAT TESTS HERE:22 ONLINE FREE (FULL LENGTH) GMAT CAT (PRACTICE TESTS) LINK COLLECTION