It is currently 19 Oct 2017, 08:17

# STARTING SOON:

Live Chat with Cornell Adcoms in Main Chat Room  |  R1 Interview Invites: MIT Sloan Chat  |  UCLA Anderson Chat  |  Duke Fuqua Chat (EA Decisions)

### GMAT Club Daily Prep

#### Thank you for using the timer - this advanced tool can estimate your performance and suggest more practice questions. We have subscribed you to Daily Prep Questions via email.

Customized
for You

we will pick new questions that match your level based on your Timer History

Track
Your Progress

every week, we’ll send you an estimated GMAT score based on your performance

Practice
Pays

we will pick new questions that match your level based on your Timer History

# Events & Promotions

###### Events & Promotions in June
Open Detailed Calendar

# If I travelled the first one-third of my journey between

 post reply Question banks Downloads My Bookmarks Reviews Important topics
Author Message
Senior Manager
Joined: 30 Aug 2003
Posts: 329

Kudos [?]: 25 [0], given: 0

Location: BACARDIVILLE
If I travelled the first one-third of my journey between [#permalink]

### Show Tags

17 Jan 2004, 13:43
This topic is locked. If you want to discuss this question please re-post it in the respective forum.

If I travelled the first one-third of my journey between Sunniville and Gloomiville ata a speed of 60 km/hr and the remaining distance at 75 km/hr, what is the average speed of my travel?

a. 67.5 kmph
b. 69.25
c. 66.67
d. 68.5
e. 64.2
_________________

Pls include reasoning along with all answer posts.
****GMAT Loco****
Este examen me conduce jodiendo loco

Kudos [?]: 25 [0], given: 0

Senior Manager
Joined: 30 Aug 2003
Posts: 319

Kudos [?]: 29 [0], given: 0

Location: dallas , tx

### Show Tags

17 Jan 2004, 14:26
B.69.25
solution:
x/3*60+2x/3*75=69.25
_________________

shubhangi

Kudos [?]: 29 [0], given: 0

Intern
Joined: 01 Dec 2003
Posts: 35

Kudos [?]: [0], given: 0

Location: infront of my LCD

### Show Tags

17 Jan 2004, 21:51
This is how i solved it.

Pick a nice distance that can easily be divided by 60 and 75 such as 900.

Find the time it took for each 3rd of the trip.

so...1st 3rd 300/60 = 5hour
2nd 3rd 300/75 = 4hr
3rd 3rd 300/75 = 4hr

so total distance/total time = 900/13 = 69.23 closest to 69.25

Shubhangi, i couldnt really figure out your equation, can you explain it a little more? Using your equation I got 1/3 * 60 + 2/3 * 75 = 70, which is closest to the answer but is that the right way of solving it?

Kudos [?]: [0], given: 0

17 Jan 2004, 21:51
Display posts from previous: Sort by

# If I travelled the first one-third of my journey between

 post reply Question banks Downloads My Bookmarks Reviews Important topics

 Powered by phpBB © phpBB Group | Emoji artwork provided by EmojiOne Kindly note that the GMAT® test is a registered trademark of the Graduate Management Admission Council®, and this site has neither been reviewed nor endorsed by GMAC®.