Check GMAT Club Decision Tracker for the Latest School Decision Releases https://gmatclub.com/AppTrack

 It is currently 23 May 2017, 07:57

### GMAT Club Daily Prep

#### Thank you for using the timer - this advanced tool can estimate your performance and suggest more practice questions. We have subscribed you to Daily Prep Questions via email.

Customized
for You

we will pick new questions that match your level based on your Timer History

Track

every week, we’ll send you an estimated GMAT score based on your performance

Practice
Pays

we will pick new questions that match your level based on your Timer History

# Events & Promotions

###### Events & Promotions in June
Open Detailed Calendar

# In a movie theater, 30 people enter the theater every 5

Author Message
Director
Joined: 14 Sep 2005
Posts: 988
Location: South Korea
Followers: 2

Kudos [?]: 172 [0], given: 0

In a movie theater, 30 people enter the theater every 5 [#permalink]

### Show Tags

26 Nov 2005, 07:29
00:00

Difficulty:

(N/A)

Question Stats:

0% (00:00) correct 0% (00:00) wrong based on 0 sessions

### HideShow timer Statistics

This topic is locked. If you want to discuss this question please re-post it in the respective forum.

20. In a movie theater, 30 people enter the theater every 5 minutes. From 9:00 am till 5:55 pm (inclusive), the number of adults who entered the theater is 3 times as many as the number of children. The price of ticket for adults is $10, and the price of the tickets for children is$6. What is the total revenue?
_________________

Auge um Auge, Zahn um Zahn !

Last edited by gamjatang on 01 Dec 2005, 00:28, edited 1 time in total.
Director
Joined: 24 Oct 2005
Posts: 659
Location: London
Followers: 1

Kudos [?]: 16 [0], given: 0

### Show Tags

26 Nov 2005, 08:43
In 1 hr, there are 12 no of 5 minutes. Each 5 minute 30 people. So 1 hr 360 people. There are 9 hrs between 9.00 am and 5.55pm . Therefore total no of people = 360*9 = 3240.
Children = X
x + 2X = 3240
X = 1080

Children = 1080
Revenue = (1080 * 6) + (2160 * 10) = 28080
Manager
Joined: 11 Jul 2005
Posts: 86
Location: New York
Followers: 1

Kudos [?]: 0 [0], given: 0

Re: PS - (AG) Movie theater's revenue [#permalink]

### Show Tags

26 Nov 2005, 09:18
gamjatang wrote:
20. In a movie theater, 30 people enter the theater every 5 minutes. From 9:00 am till 5:55 pm (inclusive), the number of adults who entered the theater is 3 times as many as the number of children. The price of ticket for adults is $10, and the price of the tickets for children is$6. What is the total revenue?

Could you provide the answer choices for this?

It looks like there i some inconsistencies unless I am missing something..

30 people enter every 5 min

9.00 to 5.55 = 8 hours and 55 min= 480+55=535 minutes ie 107 5min interval

now a=3c
so 3c+c=107*30=3210
here is the problem you will not get c as an abolute figure... and we expect it to be the number of children.
Director
Joined: 14 Sep 2005
Posts: 988
Location: South Korea
Followers: 2

Kudos [?]: 172 [0], given: 0

### Show Tags

27 Nov 2005, 07:28
From 9:00 till 9:55 => 12 intervals
From 10:00 till 10:55 => 12 intervals
From 11:00 till 11:55 => 12 intervals
From 12:00 till 12:55 => 12 intervals
From 13:00 till 13:55 => 12 intervals
From 14:00 till 14:55 => 12 intervals
From 15:00 till 15:55 => 12 intervals
From 16:00 till 16:55 => 12 intervals
From 17:00 till 17:55 => 12 intervals
-------------------------------------------
From 9:00 till 17:55 => 108 intervals

108 intervals * 30 people = total of 3,240 people

3,240 people = 2,430 adults + 810 children

2,430 adults * $10 =$24,300

810 children * $6 =$4,860

$24,300 +$4,860 = $29,160 The OA is$29,160.
_________________

Auge um Auge, Zahn um Zahn !

Director
Joined: 24 Oct 2005
Posts: 659
Location: London
Followers: 1

Kudos [?]: 16 [0], given: 0

### Show Tags

27 Nov 2005, 07:50
remgeo wrote:
In 1 hr, there are 12 no of 5 minutes. Each 5 minute 30 people. So 1 hr 360 people. There are 9 hrs between 9.00 am and 5.55pm . Therefore total no of people = 360*9 = 3240.
Children = X
x + 2X = 3240
X = 1080

Children = 1080
Revenue = (1080 * 6) + (2160 * 10) = 28080

Oh no.. I read the question as no of adults is twice the no of children. It is actually 3 times. Otherwise I would have go the answer

I am really worried about my carelessness
27 Nov 2005, 07:50
Display posts from previous: Sort by