GMAT Question of the Day - Daily to your Mailbox; hard ones only

 It is currently 21 Jul 2018, 08:47

### GMAT Club Daily Prep

#### Thank you for using the timer - this advanced tool can estimate your performance and suggest more practice questions. We have subscribed you to Daily Prep Questions via email.

Customized
for You

we will pick new questions that match your level based on your Timer History

Track
Your Progress

every week, we’ll send you an estimated GMAT score based on your performance

Practice
Pays

we will pick new questions that match your level based on your Timer History

# IR Practice Exam 4 Question 3

 new topic post reply Question banks Downloads My Bookmarks Reviews Important topics
Author Message
TAGS:

### Hide Tags

Intern
Joined: 24 Oct 2014
Posts: 2
IR Practice Exam 4 Question 3  [#permalink]

### Show Tags

20 Feb 2015, 10:53
Please advice me on how to proceed with this particular question.
Attachments

Skjermbilde 2015-02-20 kl. 17.52.17.png [ 67.09 KiB | Viewed 5844 times ]

Manager
Joined: 14 Sep 2014
Posts: 106
Concentration: Technology, Finance
WE: Analyst (Other)
Re: IR Practice Exam 4 Question 3  [#permalink]

### Show Tags

20 Feb 2015, 12:54
2
You did this correctly. If Francois = F and Pierre = P, then...

$$.5F + .1P = .4(F+P)$$

$$.5F + .1P = .4F + .4P$$

$$.1F = .3P$$ or $$F = 3P$$

You must select the right combination of answer choices that make this statement true.
Only €750 and €250 make this possible.
Intern
Joined: 24 Oct 2014
Posts: 2
Re: IR Practice Exam 4 Question 3  [#permalink]

### Show Tags

20 Feb 2015, 14:31
Thank you for a prompt and informative reply. I had the right approach, but did a careless mistake. Many thanks again!
Intern
Joined: 23 Apr 2013
Posts: 19
Location: United States
GMAT 1: 710 Q49 V37
GMAT 2: 760 Q49 V44
GPA: 3.7
Re: IR Practice Exam 4 Question 3  [#permalink]

### Show Tags

03 Jan 2017, 17:30
Here's what I'm not understanding...

If Francois pays out $750, then he owes$1,500. ($750 is 50% of$1,500).
If Pierre pays out $250, then he owes$2,500. ($250 is 10% of$2,500).

Together, Francois and Pierre pay out a total of $1,000. However, they owe Claudine a total of$4,000 ($1,500 +$2,500). $1,000 is not 40% of$4,000.

Now, if you use $750 for Francois and only$50 for Pierre, the math works out as follows:

Total Payment = 750 + 50 = 800
Total Owed = 1500 + 500 = 2000

And $800 is 40% of$2,000.

Could someone PLEASE shed some light. I've been tinkering over this problem for the past hour.
Intern
Joined: 23 Nov 2013
Posts: 20
Re: IR Practice Exam 4 Question 3  [#permalink]

### Show Tags

04 Feb 2017, 12:59
1
0.5 F + 0.1 P = 0.4 (F + P)
If F owes 750 then he pays 750*0.5 = 375
if P owes 250 then he pays 250*0.1 = 25
Total = 375 + 25 = 400
Now 40 % of combined= 0.4 * (750 + 250) = 400
Both are same.
Re: IR Practice Exam 4 Question 3 &nbs [#permalink] 04 Feb 2017, 12:59
Display posts from previous: Sort by

# IR Practice Exam 4 Question 3

 new topic post reply Question banks Downloads My Bookmarks Reviews Important topics

Moderators: chetan2u, Bunuel

# Events & Promotions

 Powered by phpBB © phpBB Group | Emoji artwork provided by EmojiOne Kindly note that the GMAT® test is a registered trademark of the Graduate Management Admission Council®, and this site has neither been reviewed nor endorsed by GMAC®.