GMAT Question of the Day - Daily to your Mailbox; hard ones only

 It is currently 21 Oct 2019, 15:42

GMAT Club Daily Prep

Thank you for using the timer - this advanced tool can estimate your performance and suggest more practice questions. We have subscribed you to Daily Prep Questions via email.

Customized
for You

we will pick new questions that match your level based on your Timer History

Track

every week, we’ll send you an estimated GMAT score based on your performance

Practice
Pays

we will pick new questions that match your level based on your Timer History

Mimi spent $21.60 on 9 boxes of cereal A and$25.20 on 6 boxes of ...

Author Message
TAGS:

Hide Tags

Director
Joined: 12 Feb 2015
Posts: 917
Mimi spent $21.60 on 9 boxes of cereal A and$25.20 on 6 boxes of ...  [#permalink]

Show Tags

19 Jan 2019, 10:03
1
00:00

Difficulty:

15% (low)

Question Stats:

93% (01:49) correct 7% (01:23) wrong based on 38 sessions

HideShow timer Statistics

Mimi spent $21.60 on 9 boxes of cereal A and$25.20 on 6 boxes of cereal B. How much would she pay for 4 boxes of cereal A and 5 boxes of cereal B?

A) $23.90 B)$30.60
C) $38.10 D)$47.80
E) $49.15 _________________ ________________ Manish "Only I can change my life. No one can do it for me" Senior Manager Joined: 15 Feb 2018 Posts: 372 Re: Mimi spent$21.60 on 9 boxes of cereal A and $25.20 on 6 boxes of ... [#permalink] Show Tags 19 Jan 2019, 17:30 Price of A = 21.6/9 = 2.4 Price of B = 25.2/6 = 4.2 4(A)+5(B)=? 4(2.4)+5(4.2)=? 9.6+21=30.6 B Board of Directors Status: QA & VA Forum Moderator Joined: 11 Jun 2011 Posts: 4777 Location: India GPA: 3.5 WE: Business Development (Commercial Banking) Re: Mimi spent$21.60 on 9 boxes of cereal A and $25.20 on 6 boxes of ... [#permalink] Show Tags 20 Jan 2019, 08:58 CAMANISHPARMAR wrote: Mimi spent$21.60 on 9 boxes of cereal A and $25.20 on 6 boxes of cereal B. How much would she pay for 4 boxes of cereal A and 5 boxes of cereal B? A)$23.90
B) $30.60 C)$38.10
D) $47.80 E)$49.15

$$\frac{21.60*4}{9}+ \frac{25.20*5}{6}$$

$$= 9.60 + 21$$

$$= 30.60$$ , Answer must be (B)
_________________
Thanks and Regards

Abhishek....

PLEASE FOLLOW THE RULES FOR POSTING IN QA AND VA FORUM AND USE SEARCH FUNCTION BEFORE POSTING NEW QUESTIONS

How to use Search Function in GMAT Club | Rules for Posting in QA forum | Writing Mathematical Formulas |Rules for Posting in VA forum | Request Expert's Reply ( VA Forum Only )
Re: Mimi spent $21.60 on 9 boxes of cereal A and$25.20 on 6 boxes of ...   [#permalink] 20 Jan 2019, 08:58
Display posts from previous: Sort by