It is currently 22 Jun 2017, 20:52

### GMAT Club Daily Prep

#### Thank you for using the timer - this advanced tool can estimate your performance and suggest more practice questions. We have subscribed you to Daily Prep Questions via email.

Customized
for You

we will pick new questions that match your level based on your Timer History

Track

every week, we’ll send you an estimated GMAT score based on your performance

Practice
Pays

we will pick new questions that match your level based on your Timer History

# Events & Promotions

###### Events & Promotions in June
Open Detailed Calendar

# The moving walkway is a 300-foot long walkway consisting of

Author Message
VP
Joined: 30 Jun 2008
Posts: 1034
The moving walkway is a 300-foot long walkway consisting of [#permalink]

### Show Tags

04 Oct 2008, 06:52
This topic is locked. If you want to discuss this question please re-post it in the respective forum.

The ‘moving walkway’ is a 300-foot long walkway consisting of a conveyor belt that moves continuously at 3 feet per second. When Bill steps on the walkway, a group of people that are also on the walkway stands 120 feet in front of him. He walks toward the group at a combined rate (including both walkway and foot speed) of 6 feet per second relative to the ground. Once Bill reaches the group of people, he stops walking and stands with them until the walkway ends. What is Bill’s average rate of movement for his trip along the moving walkway?

* 2 feet per second
* 2.5 feet per second
* 3 feet per second
* 4 feet per second
* 5 feet per second
_________________

"You have to find it. No one else can find it for you." - Bjorn Borg

Manager
Joined: 22 Sep 2008
Posts: 122
Re: MGMAT - Rate Problem [#permalink]

### Show Tags

04 Oct 2008, 09:14
5 sec?

to cover 120 feet it will require 40 sec ,40*6 = 240

ramining 60 feet distance will cut in 20 sec.

40+20 =60 sec

300/60 = 5 sec will be avg
Manager
Joined: 27 Sep 2008
Posts: 76
Re: MGMAT - Rate Problem [#permalink]

### Show Tags

04 Oct 2008, 09:41
st = v (the group)

(s+3)t = v+120 (Bill)

st = st+3t-120

120 = 3t

t=40 (sec)

total time (T) = 40+(300-240)/3 for Bill = 60 or (300-120)/3 = 60 for the group

300/60 = 5 feet per second

Re: MGMAT - Rate Problem   [#permalink] 04 Oct 2008, 09:41
Display posts from previous: Sort by