It is currently 22 Jun 2017, 15:40

### GMAT Club Daily Prep

#### Thank you for using the timer - this advanced tool can estimate your performance and suggest more practice questions. We have subscribed you to Daily Prep Questions via email.

Customized
for You

we will pick new questions that match your level based on your Timer History

Track
Your Progress

every week, we’ll send you an estimated GMAT score based on your performance

Practice
Pays

we will pick new questions that match your level based on your Timer History

# Events & Promotions

###### Events & Promotions in June
Open Detailed Calendar

# There were 36.000 hardback copies of a certain novel sold

 post reply Question banks Downloads My Bookmarks Reviews Important topics
Author Message
Manager
Joined: 28 Dec 2005
Posts: 117
There were 36.000 hardback copies of a certain novel sold [#permalink]

### Show Tags

12 Apr 2006, 04:25
00:00

Difficulty:

(N/A)

Question Stats:

0% (00:00) correct 0% (00:00) wrong based on 0 sessions

### HideShow timer Statistics

This topic is locked. If you want to discuss this question please re-post it in the respective forum.

There were 36.000 hardback copies of a certain novel sold before the paperback version was issued. From the time the first paperback copy was sold until the last copy of the novel was sold. 9 times as many paperback copies as hardback copies were sold. If a total of 441.000 copies of the novel were sold in all, how many paperback copies were sold?

(A) 45.000
(B) 360.000
(C) 364.500
(D) 392.000
(E) 396.900
Director
Joined: 10 Oct 2005
Posts: 718
Location: Madrid

### Show Tags

12 Apr 2006, 05:18
C it is
9 times as many paperback copies as hardback copies were sold
X-hard copy than 9x-paperback
total 441000
so 10x=441000-36000
10x=405000
x=40500
total hard copies 40500+36000=76500
paper back=441000-76500=364500
_________________

IE IMBA 2010

Director
Joined: 24 Oct 2005
Posts: 659
Location: London

### Show Tags

12 Apr 2006, 08:42
There seems to be a small twist to every question and I always seem to adopt the Joe Blog style, getting it wrong
I think, working on the Verbal section the last couple of weeks has really caught up on my Math.

Anyway, C it is. (I didnt get it in the first go, though)
Manager
Joined: 24 Oct 2005
Posts: 169

### Show Tags

12 Apr 2006, 09:30
Let H= hard back copies and P = paperback copies
We know that:
P = 9H
H + P = (441'000 - 36'000)

Substituting P in the second equation:

H + 9H =405'000
H = 40'500

Thus, P = 9 (40'500) or P = 364'500
Manager
Joined: 13 Aug 2005
Posts: 135

### Show Tags

12 Apr 2006, 14:05
I got another answer . It's E - 396,900

Hardback copies sold 36000+x, where X sold after softback started to issued.
Softback = 9*(36000+x)
Total 9*(36000+x)+36000+x=441000
from that x=8100

Total hardback books sold = 36000+8100=44,110
Softback copies sold = 441000-44110=396,900
(check 41,100*9=396,900)
Manager
Joined: 20 Nov 2005
Posts: 188
Location: USA

### Show Tags

12 Apr 2006, 15:16
Natalya Khimich wrote:
I got another answer . It's E - 396,900

Hardback copies sold 36000+x, where X sold after softback started to issued.
Softback = 9*(36000+x)
Total 9*(36000+x)+36000+x=441000
from that x=8100

Total hardback books sold = 36000+8100=44,110
Softback copies sold = 441000-44110=396,900
(check 41,100*9=396,900)

pay attention to this part of the question

From the time the first paperback copy was sold

therefore softback = 9 * x
12 Apr 2006, 15:16
Display posts from previous: Sort by

# There were 36.000 hardback copies of a certain novel sold

 post reply Question banks Downloads My Bookmarks Reviews Important topics

 Powered by phpBB © phpBB Group and phpBB SEO Kindly note that the GMAT® test is a registered trademark of the Graduate Management Admission Council®, and this site has neither been reviewed nor endorsed by GMAC®.