EgmatQuantExpert wrote:
Q.)
A furniture retailer bought 100 identical chairs at a cost of $20 each. He sold some of the chairs within the first week for $35 each. In the second week, he sold all the remaining chairs for $30 each. If his total profit on the sale of the chairs was greater in the second week than in the first week, which of the following can be the number of chairs sold by the retailer in the second week?
I. 30
II. 60
III. 80
A. I only
B. II only
C. III only
D. I and II only
E. II and III only
Thanks,
Saquib
Quant Expert
e-GMATRegister for our Free Session on Number Properties (held every 3rd week) to solve exciting 700+ Level Questions in a classroom environment under the real-time guidance of our Experts
1) second week 30
means first week=70 chairs sol
CP of 70 chairs = 20*70= 1400
SP of 70 chairs = 35*70=2450
Profit of 1st week = 2450-1400=$1050
2nd week CP of chairs =20*30 =600
SP of 30 chairs = 30*30 =900
Profit of 2nd week = 900-600=$300
clearly profit 1> profit 2
thus this option is incorrect.
2) for 1st week 40 chairs profit = $600
for 2nd week 60 chair profit=$600
Profit1 = Profit2...incorrect
3) for 1st week 20 chairs profit = $300
for 2nd week 60 chair profit=$800
Profit1 < Profit2...correct
only option 3 is correct
Ans C