Find all School-related info fast with the new School-Specific MBA Forum

 It is currently 19 Jun 2013, 15:38

# A good Proportion Question

Author Message
TAGS:
VP
Status: The last round
Joined: 18 Jun 2009
Posts: 1325
Concentration: Strategy, General Management
GMAT 1: 680 Q48 V34
Followers: 44

Kudos [?]: 386 [0], given: 156

A good Proportion Question [#permalink]  24 Apr 2010, 06:45
00:00

Question Stats:

66% (01:44) correct 33% (00:00) wrong based on 3 sessions
8,000 dollars are sufficient for a family of 4 members for 40 days. For how many days 15,000 dollars will be sufficient for a family of 5 members?

A. 45 days
B. 54 days
C. 70 days
D. 65 days
E. 60 days
_________________
CEO
Status: Nothing comes easy: neither do I want.
Joined: 12 Oct 2009
Posts: 2762
Location: Malaysia
Concentration: Marketing, Entrepreneurship
GMAT 1: 670 Q49 V31
GMAT 2: 710 Q50 V35
Followers: 126

Kudos [?]: 644 [0], given: 222

Re: A good Proportion Question [#permalink]  24 Apr 2010, 07:42
8000 for 4 member for 40 days

1 member for 40*4
for 5 member 40*4/5 = 32

8000 for 5 member for 32 days

8000 for 32
15000 for 32*15000/8000 = 4*15 = 60

Hence E
_________________

Fight for your dreams :For all those who fear from Verbal- lets give it a fight

Money Saved is the Money Earned

Jo Bole So Nihaal , Sat Shri Akaal

Find out what's new at GMAT Club - latest features and updates

Gmat test review :
670-to-710-a-long-journey-without-destination-still-happy-141642.html

Manager
Joined: 27 Dec 2009
Posts: 178
Followers: 2

Kudos [?]: 10 [0], given: 3

Re: A good Proportion Question [#permalink]  24 Apr 2010, 10:16
(40*4*15000) / (8000*5) = 60
Intern
Joined: 17 Apr 2010
Posts: 8
Followers: 0

Kudos [?]: 0 [0], given: 0

Re: A good Proportion Question [#permalink]  03 Dec 2011, 12:18
A very easy one!!

8000 dollars sufficient for a family of 4 members for 40 days => we must find daiy dollar per member (rate)
8000/4 = 2000 dollars for 40 days => 50 dollars per day
How many days for 5 members totalling 15000 with 50 dollar per member a day?
15000/5 = 3000 dollars per member; therefore number of days = d = 3000/50 = 60 days
Re: A good Proportion Question   [#permalink] 03 Dec 2011, 12:18
Similar topics Replies Last post
Similar
Topics:
hard proportion question 1 08 Dec 2007, 16:12
1 proportions 6 27 Jan 2008, 23:19
proportions 5 13 Oct 2009, 12:12
At a certain theater, the cost of each adult's ticket is \$5 6 21 Aug 2008, 21:21
ration proportion question 2 15 Mar 2010, 15:11
Display posts from previous: Sort by