Find all School-related info fast with the new School-Specific MBA Forum

It is currently 18 Sep 2014, 11:58

Close

GMAT Club Daily Prep

Thank you for using the timer - this advanced tool can estimate your performance and suggest more practice questions. We have subscribed you to Daily Prep Questions via email.

Customized
for You

we will pick new questions that match your level based on your Timer History

Track
Your Progress

every week, we’ll send you an estimated GMAT score based on your performance

Practice
Pays

we will pick new questions that match your level based on your Timer History

Not interested in getting valuable practice questions and articles delivered to your email? No problem, unsubscribe here.

Events & Promotions

Events & Promotions in June
Open Detailed Calendar

Lets destroy OG , Started with OG 10

  Question banks Downloads My Bookmarks Reviews Important topics  
Author Message
TAGS:
Expert Post
Moderator
Moderator
User avatar
Joined: 01 Sep 2010
Posts: 2402
Followers: 288

Kudos [?]: 2422 [0], given: 693

Re: Lets destroy OG , Started with OG 10 [#permalink] New post 26 Dec 2012, 17:41
Expert's post
Archit143 wrote:
dentobizz wrote:
Archit143 wrote:
Just one day completed of this topic and 55 posts over 15 Kudos.....It has become the most discussed post...in the forum.

well I would like to inform that I will step up the number of questions posted from today evening to 25 in one go That will make 50 Question OG questions...After we are done Pls write Take aways from all 50 question that will help all readers of the posts.......After Take aways i will start posting Questions again..I think we can learn from our mistake...We are practicing a lot but must emphasize of Quality (Take Aways) than only we will increase our Accuracy level.....

-------------------------------------------
Consider Kudos, If my post Helped!!!!


well I think so far we have done 30 questions , you should only post 20 more today. then we will have a 50 question set. each one can compile his/her takeaway per question and the inputs can be put together ,to get a nice neat list. This will be gr8 while reviewing the questions. what say? btw nice work and we got some good discussion going :)


Thing is that is that i do not want to waste time there are 250 questions in OG 10 SC....but it sounds good I ll post another 20 by afternoon hpe by that we will finish the present set........


Archit 123

is not important the quantity but the quality. Instead, makes a bank of questions, maybe tough and tricky, and then post this set. I think could be more focus on ;)

great job by the way :)
_________________

COLLECTION OF QUESTIONS
Quant: 1. Bunuel Signature Collection - The Next Generation 2. Bunuel Signature Collection ALL-IN-ONE WITH SOLUTIONS 3. Veritas Prep Blog PDF Version
Verbal:1. Best EXTERNAL resources to tackle the GMAT Verbal Section 2. e-GMAT's ALL CR topics-Consolidated 3. New Critical Reasoning question bank by carcass 4. Meaning/Clarity SC Question Bank by Carcass_Souvik 5. e-GMAT's ALL SC topics-Consolidated-2nd Edition 6. The best reading to improve Reading Comprehension 7.Verbal question bank and Directories

Kaplan GMAT Prep Discount CodesKnewton GMAT Discount CodesVeritas Prep GMAT Discount Codes
2 KUDOS received
Verbal Forum Moderator
Verbal Forum Moderator
avatar
Joined: 23 Jul 2010
Posts: 484
Followers: 40

Kudos [?]: 424 [2] , given: 243

Premium Member
Re: Lets destroy OG , Started with OG 10 [#permalink] New post 26 Dec 2012, 17:54
2
This post received
KUDOS
Archit143 wrote:
dentobizz wrote:
Archit143 wrote:
29. In three centuries--from 1050 to 1350--several million tons of stone were quarried in France for the building
of eighty cathedrals, five hundred large churches, and some
tens of thousands of parish churches.
(A) for the building of eighty cathedrals, five hundred large churches, and some
(B) in order that they might build eighty cathedrals, five hundred large churches, and some
(C) so as they might build eighty cathedrals, five hundred large churches, and some
(D) so that there could be built eighty cathedrals, five hundred large churches, and
(E) such that they could build eighty cathedrals, five hundred large churches, and

here are my answers

21-b 22-c 23-d 24-e 25-c 26-b 27-c 28-e 29-d ( b/w a and d; both sound awefull finally taking D) 30-c


Your answer to Q 29 is wrong try again with logic and not by sound.... :(

(A) for the building of eighty cathedrals, five hundred large churches, and some
(B) in order that they might build eighty cathedrals, five hundred large churches, and some
(C) so as they might build eighty cathedrals, five hundred large churches, and some
(D) so that there could be built eighty cathedrals, five hundred large churches, and
(E) such that they could build eighty cathedrals, five hundred large churches, and

ok here's what I think , B,C,E are off bcoz 'they' doesn't have a antecedent and--- (in order that , so as, such) are either redundant or do not indicate purpose
so this leaves us with A and D

I think the construction in A should be 'for building' NOT 'for the building of '
in D so that indicates purpose but there could be built is a awkward construction .

ok , D also has a change in meaning [could be built vs for building] could--capability , so original meaning changes and 'for the building of ' used in A is gramatically correct
so A
_________________

How to CHOOSE your Business School
Thanks = Kudos. Kudos are appreciated

Rules for posting on the verbal forum
When you post a question Pls. Provide its source & TAG your questions
Avoid posting from unreliable sources such as 1000 series.


Last edited by dentobizz on 26 Dec 2012, 18:05, edited 1 time in total.
Verbal Forum Moderator
Verbal Forum Moderator
avatar
Joined: 23 Jul 2010
Posts: 484
Followers: 40

Kudos [?]: 424 [0], given: 243

Premium Member
Re: Lets destroy OG , Started with OG 10 [#permalink] New post 26 Dec 2012, 18:00
carcass wrote:
Archit143 wrote:
dentobizz wrote:

well I think so far we have done 30 questions , you should only post 20 more today. then we will have a 50 question set. each one can compile his/her takeaway per question and the inputs can be put together ,to get a nice neat list. This will be gr8 while reviewing the questions. what say? btw nice work and we got some good discussion going :)


Thing is that is that i do not want to waste time there are 250 questions in OG 10 SC....but it sounds good I ll post another 20 by afternoon hpe by that we will finish the present set........


Archit 123

is not important the quantity but the quality. Instead, makes a bank of questions, maybe tough and tricky, and then post this set. I think could be more focus on ;)

great job by the way :)


I agree that quality over quantity is important ,hence the takeaway bit is necessary.
I am sure there will be a lot of overlapping questions in OG 11 and 12 so we can only disscuss the ones that are NEW and of Medium and difficult variety, such as the last 40-45 questions
_________________

How to CHOOSE your Business School
Thanks = Kudos. Kudos are appreciated

Rules for posting on the verbal forum
When you post a question Pls. Provide its source & TAG your questions
Avoid posting from unreliable sources such as 1000 series.

VP
VP
avatar
Status: Final Lap Up!!!
Affiliations: NYK Line
Joined: 21 Sep 2012
Posts: 1096
Location: India
GMAT 1: 410 Q35 V11
GMAT 2: 530 Q44 V20
GMAT 3: 630 Q45 V31
GPA: 3.84
WE: Engineering (Transportation)
Followers: 31

Kudos [?]: 265 [0], given: 67

Re: Lets destroy OG , Started with OG 10 [#permalink] New post 26 Dec 2012, 18:14
Nicely done
They has no referent had it been french than it would have referant.
Coming to wrong usage
In GMAT i think Such...that is not prefered Such ...as is only used which is used to present example
So...that is correct usage So..as is wrong usage

Remember we must not stray from our aim lets discuss the whole OG and take ways's and rest we can discuss later
Verbal Forum Moderator
Verbal Forum Moderator
avatar
Joined: 23 Jul 2010
Posts: 484
Followers: 40

Kudos [?]: 424 [0], given: 243

Premium Member
Re: Lets destroy OG , Started with OG 10 [#permalink] New post 26 Dec 2012, 18:26
Can't we call combine these exercises into one--- the meaning sets posted by carcass and og 10 questions posted by Archit143 to make a good collection along with takeaways?

ideally if one has the time one should disscuss each og question because the official explainations aren't good enough but they will be far too many questions to disscuss, so i suggested that we disscuss only the questions with medium and hard difficulty
_________________

How to CHOOSE your Business School
Thanks = Kudos. Kudos are appreciated

Rules for posting on the verbal forum
When you post a question Pls. Provide its source & TAG your questions
Avoid posting from unreliable sources such as 1000 series.

1 KUDOS received
VP
VP
avatar
Status: Final Lap Up!!!
Affiliations: NYK Line
Joined: 21 Sep 2012
Posts: 1096
Location: India
GMAT 1: 410 Q35 V11
GMAT 2: 530 Q44 V20
GMAT 3: 630 Q45 V31
GPA: 3.84
WE: Engineering (Transportation)
Followers: 31

Kudos [?]: 265 [1] , given: 67

Re: Lets destroy OG , Started with OG 10 [#permalink] New post 26 Dec 2012, 19:49
1
This post received
KUDOS
posting the OA's 21 - 30

21-b
22-c
23-d
24-e
25-c
26-b
27-c
28-e
29-a
30-c

Next set of 20 will follow in 2 hrs
Expert Post
Moderator
Moderator
User avatar
Joined: 01 Sep 2010
Posts: 2402
Followers: 288

Kudos [?]: 2422 [0], given: 693

Re: Lets destroy OG , Started with OG 10 [#permalink] New post 27 Dec 2012, 05:43
Expert's post
Archit143

Post your questions here from OG 10. Once you have finished I'll create a new post with only the questions and the OAs.

As such, it will be more useful to understand and manageable for all users

Try to avoid ALL questions it is a waste of valuable time, the best SCs are much better.

Regards
_________________

COLLECTION OF QUESTIONS
Quant: 1. Bunuel Signature Collection - The Next Generation 2. Bunuel Signature Collection ALL-IN-ONE WITH SOLUTIONS 3. Veritas Prep Blog PDF Version
Verbal:1. Best EXTERNAL resources to tackle the GMAT Verbal Section 2. e-GMAT's ALL CR topics-Consolidated 3. New Critical Reasoning question bank by carcass 4. Meaning/Clarity SC Question Bank by Carcass_Souvik 5. e-GMAT's ALL SC topics-Consolidated-2nd Edition 6. The best reading to improve Reading Comprehension 7.Verbal question bank and Directories

1 KUDOS received
VP
VP
avatar
Status: Final Lap Up!!!
Affiliations: NYK Line
Joined: 21 Sep 2012
Posts: 1096
Location: India
GMAT 1: 410 Q35 V11
GMAT 2: 530 Q44 V20
GMAT 3: 630 Q45 V31
GPA: 3.84
WE: Engineering (Transportation)
Followers: 31

Kudos [?]: 265 [1] , given: 67

Re: Lets destroy OG , Started with OG 10 [#permalink] New post 27 Dec 2012, 08:28
1
This post received
KUDOS
Sorry for being late

This set will contain Q 31 - 50

31. Unlike computer skills or other technical skills, there is a disinclination on the part of many people to
recognize the degree to which their analytical skills are weak
.
(A) Unlike computer skills or other technical skills, there is a disinclination on the part of many people to
recognize the degree to which their analytical skills are weak.
(B) Unlike computer skills or other technical skills, which they admit they lack, many people are disinclined
to recognize that their analytical skills are weak.
(C) Unlike computer skills or other technical skills, analytical skills bring out a disinclination in many people
to recognize that they are weak to a degree.
(D) Many people, willing to admit that they lack computer skills or other technical skills, are disinclined to
recognize that their analytical skills are weak.
(E) Many people have a disinclination to recognize the weakness of their analytical skills while willing to
admit their lack of computer skills or other technical skills.
32. Some buildings that were destroyed and heavily damaged in the earthquake last year were constructed in
violation of the city's building code.
(A) Some buildings that were destroyed and heavily damaged in the earthquake last year were
(B) Some buildings that were destroyed or heavily damaged in the earthquake last year had been
(C) Some buildings that the earthquake destroyed and heavily damaged last year have been
(D) Last year the earthquake destroyed or heavily damaged some buildings that have been
(E) Last year some of the buildings that were destroyed or heavily damaged in the earthquake had been
33. From the earliest days of the tribe, kinship determined the way in which the Ojibwa society organized its
labor, provided access to its resources, and defined rights and obligations involved in the distribution and
consumption of those resources.

(A) and defined rights and obligations involved in the distribution and consumption of those resources
(B) defining rights and obligations involved in their distribution and consumption
(C) and defined rights and obligations as they were involved in its distribution and consumption
(D) whose rights and obligations were defined in their distribution and consumption
(E) the distribution and consumption of them defined by rights and obligations
34. A report by the American Academy for the Advancement of Science has concluded that much of the
currently uncontrolled dioxins to which North Americans are exposed comes
from the incineration of
wastes.
(A) much of the currently uncontrolled dioxins to which North Americans are exposed comes
(B) much of the currently uncontrolled dioxins that North Americans are exposed to come
(C) much of the dioxins that are currently uncontrolled and that North Americans are exposed to comes
(D) many of the dioxins that are currently uncontrolled and North Americans are exposed to come
(E) many of the currently uncontrolled dioxins to which North Americans are exposed come
35. In June of 1987, The Bridge of Trinquetaille, Vincent van Gogh's view of an iron bridge over the Rhone sold
for $20.2 million and it was
the second highest price ever paid for a painting at auction.
(A) Rhone sold for $20.2 million and it was
(B) Rhone, which sold for $20.2 million, was
(C) Rhone, was sold for $20.2 million,
(D) Rhone was sold for $20.2 million, being
(E) Rhone, sold for $20.2 million, and was
1 KUDOS received
VP
VP
avatar
Status: Final Lap Up!!!
Affiliations: NYK Line
Joined: 21 Sep 2012
Posts: 1096
Location: India
GMAT 1: 410 Q35 V11
GMAT 2: 530 Q44 V20
GMAT 3: 630 Q45 V31
GPA: 3.84
WE: Engineering (Transportation)
Followers: 31

Kudos [?]: 265 [1] , given: 67

Re: Lets destroy OG , Started with OG 10 [#permalink] New post 27 Dec 2012, 08:31
1
This post received
KUDOS
36. Bufo marinus toads, fierce predators that will eat frogs, lizards, and even small birds, are native to South
America but were introduced into Florida during the 1930's in an attempt to control
pests in the state's vast
sugarcane fields.
(A) are native to South America but were introduced into Florida during the 1930's in an attempt to control
(B) are native in South America but were introduced into Florida during the 1930's as attempts to control
(C) are natives of South America but were introduced into Florida during the 1930's in an attempt at
controlling
(D) had been native to South America but were introduced to Florida during the 1930's as an attempt at
controlling
(E) had been natives of South America but were introduced to Florida during the 1930's as attempts at
controlling
37. While some academicians believe that business ethics should be integrated into every business course,
others say that students will take ethics seriously only if it would be taught as a separately required course.
(A) only if it would be taught as a separately required course
(B) only if it is taught as a separate, required course
(C) if it is taught only as a course required separately
(D) if it was taught only as a separate and required course
(E) if it would only be taught as a required course, separately
38. Scientists have observed large concentrations of
heavy-metal deposits in the upper twenty centimeters of Baltic Sea sediments, which are consistent with the
growth of industrial activity there.

(A) Baltic Sea sediments, which are consistent with the growth of industrial activity there
(B) Baltic Sea sediments, where the growth of industrial activity is consistent with these findings
(C) Baltic Sea sediments, findings consistent with its growth of industrial activity
(D) sediments from the Baltic Sea, findings consistent with the growth of industrial activity in the area
(E) sediments from the Baltic Sea, consistent with the growth of industrial activity there
39. For members of the seventeenth-century Ashanti nation in Africa, animal-hide shields with wooden frames
were essential items of military equipment, a method to protect warriors against enemy arrows and spears.
(A) a method to protect
(B) as a method protecting
(C) protecting
(D) as a protection of
(E) to protect
40. In metalwork one advantage of adhesive-bonding over spot-welding is that the contact, and hence the
bonding, is effected continuously over a broad surface instead of a series of regularly spaced points with no
bonding in between.
(A) instead of
(B) as opposed to
(C) in contrast with
(D) rather than at
(E) as against being at
VP
VP
avatar
Status: Final Lap Up!!!
Affiliations: NYK Line
Joined: 21 Sep 2012
Posts: 1096
Location: India
GMAT 1: 410 Q35 V11
GMAT 2: 530 Q44 V20
GMAT 3: 630 Q45 V31
GPA: 3.84
WE: Engineering (Transportation)
Followers: 31

Kudos [?]: 265 [0], given: 67

Re: Lets destroy OG , Started with OG 10 [#permalink] New post 27 Dec 2012, 08:35
41. Under a provision of the Constitution that was never applied. Congress has been required to call a convention
for considering possible amendments to the document when formally asked to do it
by the legislatures
of two-thirds of the states.
(A) was never applied, Congress has been required to call a convention for considering possible
amendments to the document when formally asked to do it
(B) was never applied, there has been a requirement that Congress call a convention for consideration of
possible amendments to the document when asked to do it formally
(C) was never applied, whereby Congress is required to call a convention for considering possible
amendments to the document when asked to do it formally
(D) has never been applied, whereby Congress is required to call a convention to consider possible
amendments to the document when formally asked to do so
(E) has never been applied. Congress is required to call a convention to consider possible amendments to
the document when formally asked to do so
42. The current administration, being worried over some foreign trade barriers being removed and our exports
failing
to increase as a result of deep cuts in the value of the dollar, has formed a group to study ways to
sharpen our competitiveness.
(A) being worried over some foreign trade barriers being removed and our exports failing
(B) worrying over some foreign trade barriers being removed, also over the failure of our exports
(C) worried about the removal of some foreign trade barriers and the failure of our exports
(D) in that they were worried about the removal of some foreign trade barriers and also about the failure of
our exports
(E) because of its worry concerning the removal of some foreign trade barriers, also concerning the failure
of our exports
43. In the minds of many people living in England, before Australia was Australia, it was the antipodes, the
opposite pole to civilization, an obscure and unimaginable place that was considered the end of the world.
(A) before Australia was Australia, it was the antipodes
(B) before there was Australia, it was the antipodes
(C) it was the antipodes that was Australia
(D) Australia was what was the antipodes
(E) Australia was what had been known as the antipodes
44. Using a Doppler ultrasound device, fetal heartbeats can be detected by the twelfth week of pregnancy.
(A) Using a Doppler ultrasound device, fetal heart-beats can be detected by the twelfth week of pregnancy.
(B) Fetal heartbeats can be detected by the twelfth week of pregnancy, using a Doppler ultrasound device.
(C) Detecting fetal heartbeats by the twelfth week of pregnancy, a physician can use a Doppler ultrasound
device.
(D) By the twelfth week of pregnancy, fetal heartbeats can be detected using a Doppler ultrasound device
by a physician.
(E) Using a Doppler ultrasound device, a physician can detect fetal heartbeats by the twelfth week of
pregnancy.
45. Delighted by the reported earnings for the first quarter of the fiscal year, it was decided by the
company manager to give her staff a raise.

(A) it was decided by the company manager to give her staff a raise
(B) the decision of the company manager was to give her staff a raise
(C) the company manager decided to give her staff a raise
(D) the staff was given a raise by the company manager
(E) a raise was given to the staff by the company manager
VP
VP
avatar
Status: Final Lap Up!!!
Affiliations: NYK Line
Joined: 21 Sep 2012
Posts: 1096
Location: India
GMAT 1: 410 Q35 V11
GMAT 2: 530 Q44 V20
GMAT 3: 630 Q45 V31
GPA: 3.84
WE: Engineering (Transportation)
Followers: 31

Kudos [?]: 265 [0], given: 67

Re: Lets destroy OG , Started with OG 10 [#permalink] New post 27 Dec 2012, 08:39
46. A study commissioned by the Department of Agriculture showed that if calves exercise and associated with
other calves, they will require less medication and gain weight quicker than do
those raised in confinement.
(A) associated with other calves, they will require less medication and gain weight quicker than do
(B) associated with other calves, they require less medication and gain weight quicker than
(C) associate with other calves, they required less medication and will gain weight quicker than do
(D) associate with other calves, they have required less medication and will gain weight more quickly than
do
(E) associate with other calves, they require less medication and gain weight more quickly than
47. Displays of the aurora borealis, or "northern lights," can heat the atmosphere over the arctic enough to
affect the trajectories of ballistic missiles, induce
electric currents that can cause blackouts in some areas
and corrosion in north-south pipelines.
(A) to affect the trajectories of ballistic missiles, induce
(B) that the trajectories of ballistic missiles are affected, induce
(C) that it affects the trajectories of ballistic missiles, induces
(D) that the trajectories of ballistic missiles are affected and induces
(E) to affect the trajectories of ballistic missiles and induce
48. The golden crab of the Gulf of Mexico has not been fished commercially in great numbers, primarily on
account of living
at great depths-- 2,500 to 3,000 feet down.
(A) on account of living
(B) on account of their living
(C) because it lives
(D) because of living
(E) being they live
49. The cameras of the Voyager II spacecraft detected six small, previously unseen moons circling Uranus,
which doubles to twelve the number of satellites now known as orbiting the distant planet
(A) which doubles to twelve the number of satellites now known as orbiting
(B) doubling to twelve the number of satellites now known to orbit
(C) which doubles to twelve the number of satellites now known in orbit around
(D) doubling to twelve the number of satellites now known as orbiting
(E) which doubles to twelve the number of satellites now known that orbit
50. As a baby emerges from the darkness of the womb with a rudimentary sense of vision, it would be rated
about 20/500. or legally blind if it were an adult with such vision
.
(A) As a baby emerges from the darkness of the womb with a rudimentary sense of vision, it would be
rated about 20/500, or legally blind if it were an adult with such vision.
(B) A baby emerges from the darkness of the womb with a rudimentary sense of vision that would be rated
about 20/500, or legally blind as an adult
(C) As a baby emerges from the darkness of the womb, its rudimentary sense of vision would be rated
about 20/500; qualifying it to be legally blind if an adult
(D) A baby emerges from the darkness of the womb with a rudimentary sense of vision that would be rated
about 20/500; an adult with such vision would be deemed legally blind.
(E) As a baby emerges from the darkness of the womb, its rudimentary sense of vision, which would
deemed legally blind for an adult, would be rated about 20/500.
2 KUDOS received
VP
VP
avatar
Status: Final Lap Up!!!
Affiliations: NYK Line
Joined: 21 Sep 2012
Posts: 1096
Location: India
GMAT 1: 410 Q35 V11
GMAT 2: 530 Q44 V20
GMAT 3: 630 Q45 V31
GPA: 3.84
WE: Engineering (Transportation)
Followers: 31

Kudos [?]: 265 [2] , given: 67

Re: Lets destroy OG , Started with OG 10 [#permalink] New post 27 Dec 2012, 08:40
2
This post received
KUDOS
After completing the set
Pls post Take Away's Only after we have a massive take away list I will continue posting.......However OA's to 31 - 50 will be posted in the morning.
1 KUDOS received
Verbal Forum Moderator
Verbal Forum Moderator
avatar
Joined: 23 Jul 2010
Posts: 484
Followers: 40

Kudos [?]: 424 [1] , given: 243

Premium Member
Re: Lets destroy OG , Started with OG 10 [#permalink] New post 27 Dec 2012, 09:10
1
This post received
KUDOS
Archit143 wrote:
After completing the set
Pls post Take Away's Only after we have a massive take away list I will continue posting.......However OA's to 31 - 50 will be posted in the morning.


Will try and post all my takeaways for these 50 questions by tomorrow. Archit143 please compile all the takeaways received in a list which can be made available as a single document later.Thanks
_________________

How to CHOOSE your Business School
Thanks = Kudos. Kudos are appreciated

Rules for posting on the verbal forum
When you post a question Pls. Provide its source & TAG your questions
Avoid posting from unreliable sources such as 1000 series.

1 KUDOS received
Verbal Forum Moderator
Verbal Forum Moderator
avatar
Joined: 23 Jul 2010
Posts: 484
Followers: 40

Kudos [?]: 424 [1] , given: 243

Premium Member
Re: Lets destroy OG , Started with OG 10 [#permalink] New post 27 Dec 2012, 17:16
1
This post received
KUDOS
My answers
31 D
32 B
33 A
34 E
35 C
36 A
37 B
38 D
39 C
40 D
_________________

How to CHOOSE your Business School
Thanks = Kudos. Kudos are appreciated

Rules for posting on the verbal forum
When you post a question Pls. Provide its source & TAG your questions
Avoid posting from unreliable sources such as 1000 series.

1 KUDOS received
Verbal Forum Moderator
Verbal Forum Moderator
avatar
Joined: 23 Jul 2010
Posts: 484
Followers: 40

Kudos [?]: 424 [1] , given: 243

Premium Member
Re: Lets destroy OG , Started with OG 10 [#permalink] New post 27 Dec 2012, 18:00
1
This post received
KUDOS
IMO
*41 e (are you sure about the full stop in the option?)
42 c
*43 e
*44 e
45 c
*46 e
47 e
48 c
49 b
50 d
_________________

How to CHOOSE your Business School
Thanks = Kudos. Kudos are appreciated

Rules for posting on the verbal forum
When you post a question Pls. Provide its source & TAG your questions
Avoid posting from unreliable sources such as 1000 series.

1 KUDOS received
VP
VP
avatar
Status: Final Lap Up!!!
Affiliations: NYK Line
Joined: 21 Sep 2012
Posts: 1096
Location: India
GMAT 1: 410 Q35 V11
GMAT 2: 530 Q44 V20
GMAT 3: 630 Q45 V31
GPA: 3.84
WE: Engineering (Transportation)
Followers: 31

Kudos [?]: 265 [1] , given: 67

Re: Lets destroy OG , Started with OG 10 [#permalink] New post 27 Dec 2012, 18:17
1
This post received
KUDOS
Posting OA's 31- 40

31 d
32 b
33 a
34 e
35 c
36 a
37 b
38 d
39 c
40 d

Answers from 41 - 50 will follow by noon time..
VP
VP
avatar
Status: Final Lap Up!!!
Affiliations: NYK Line
Joined: 21 Sep 2012
Posts: 1096
Location: India
GMAT 1: 410 Q35 V11
GMAT 2: 530 Q44 V20
GMAT 3: 630 Q45 V31
GPA: 3.84
WE: Engineering (Transportation)
Followers: 31

Kudos [?]: 265 [0], given: 67

Re: Lets destroy OG , Started with OG 10 [#permalink] New post 27 Dec 2012, 18:19
Hi

I reconfirmed from the source i has got full stop in between......
VP
VP
avatar
Status: Final Lap Up!!!
Affiliations: NYK Line
Joined: 21 Sep 2012
Posts: 1096
Location: India
GMAT 1: 410 Q35 V11
GMAT 2: 530 Q44 V20
GMAT 3: 630 Q45 V31
GPA: 3.84
WE: Engineering (Transportation)
Followers: 31

Kudos [?]: 265 [0], given: 67

Re: Lets destroy OG , Started with OG 10 [#permalink] New post 27 Dec 2012, 18:21
It has become a match between two....Guys start posting ur answers and Take aways Other wise it will be of no use
VP
VP
avatar
Status: Final Lap Up!!!
Affiliations: NYK Line
Joined: 21 Sep 2012
Posts: 1096
Location: India
GMAT 1: 410 Q35 V11
GMAT 2: 530 Q44 V20
GMAT 3: 630 Q45 V31
GPA: 3.84
WE: Engineering (Transportation)
Followers: 31

Kudos [?]: 265 [0], given: 67

Re: Lets destroy OG , Started with OG 10 [#permalink] New post 27 Dec 2012, 18:26
I feel that Q 31 has got a modifier error in option E
Error is Verb --ing modifier error, In E it nonsensically modfies Analytical skill whereas in D it correctly modofies People.....
Option A,B and C are out because of faulty construction and meaning is not clear....Actual meaning should Many people accept their fault at Caomp skill while they donot accept at analytial skills....

Hope that helps!!

Consider Kudos, If my post helped
Verbal Forum Moderator
Verbal Forum Moderator
avatar
Joined: 23 Jul 2010
Posts: 484
Followers: 40

Kudos [?]: 424 [0], given: 243

Premium Member
Re: Lets destroy OG , Started with OG 10 [#permalink] New post 27 Dec 2012, 18:30
Archit143 wrote:
Hi

I reconfirmed from the source i has got full stop in between......


ya ur right about the full stop . Ron has mentioned on some previous mgmt thread that full stop cannot be present in a SC question in the exam that must be a mistake/typo
got all 31-40 correct :-D
_________________

How to CHOOSE your Business School
Thanks = Kudos. Kudos are appreciated

Rules for posting on the verbal forum
When you post a question Pls. Provide its source & TAG your questions
Avoid posting from unreliable sources such as 1000 series.

Re: Lets destroy OG , Started with OG 10   [#permalink] 27 Dec 2012, 18:30
    Similar topics Author Replies Last post
Similar
Topics:
OG 10 OG 11 SUNGMAT710 0 12 Aug 2013, 07:16
Experts publish their posts in the topic OG 10 ? akhileshgupta05 5 12 Jul 2011, 00:13
OG Start Range bfman 0 05 Jun 2010, 16:24
OG 10 lumone 0 09 Jan 2009, 01:37
OG10 vardmark 0 13 Sep 2005, 02:06
Display posts from previous: Sort by

Lets destroy OG , Started with OG 10

  Question banks Downloads My Bookmarks Reviews Important topics  

Go to page   Previous    1   2   3   4   5   6   7    Next  [ 123 posts ] 



GMAT Club MBA Forum Home| About| Privacy Policy| Terms and Conditions| GMAT Club Rules| Contact| Sitemap

Powered by phpBB © phpBB Group and phpBB SEO

Kindly note that the GMAT® test is a registered trademark of the Graduate Management Admission Council®, and this site has neither been reviewed nor endorsed by GMAC®.