Last visit was: 24 May 2024, 04:10 It is currently 24 May 2024, 04:10
Toolkit
GMAT Club Daily Prep
Thank you for using the timer - this advanced tool can estimate your performance and suggest more practice questions. We have subscribed you to Daily Prep Questions via email.

Customized
for You

we will pick new questions that match your level based on your Timer History

Track

every week, we’ll send you an estimated GMAT score based on your performance

Practice
Pays

we will pick new questions that match your level based on your Timer History
Not interested in getting valuable practice questions and articles delivered to your email? No problem, unsubscribe here.

# For a recent workday, the graph displays the round-trip distance and m

Tags:
Show Tags
Hide Tags
GRE Forum Moderator
Joined: 02 Nov 2016
Posts: 14037
Own Kudos [?]: 34126 [20]
Given Kudos: 5806
GPA: 3.62
GRE Forum Moderator
Joined: 02 Nov 2016
Posts: 14037
Own Kudos [?]: 34126 [2]
Given Kudos: 5806
GPA: 3.62
General Discussion
Senior Moderator - Masters Forum
Joined: 19 Jan 2020
Posts: 3137
Own Kudos [?]: 2782 [1]
Given Kudos: 1511
Location: India
GPA: 4
WE:Analyst (Internet and New Media)
Senior Manager
Joined: 15 Jul 2018
Posts: 348
Own Kudos [?]: 429 [1]
Given Kudos: 94
Re: For a recent workday, the graph displays the round-trip distance and m [#permalink]
1
Kudos
1)A,since there are total 47 values in the category of people walking round the trip and the median would be roughly around at the value = 24,which lies in x<=2.

2)C,since people going via public transit in different ranges are:

x<=2 ---2
2<x<=5---18
5<x<=10---30
10<x<=15---26
x>15---37

So here Median = 57,which lies in 10<x<=15

3)A,For round-trip distances <= 10 km, the number of people traveling to work by walking = 30+10+6 = 46 units

For round-trip distances<= 10 km, the number of people traveling to work by bicycling = 34+50+40 = 124 units.No. Of people walking is less than bicycles

4)C,For round-trip distances<= 10 km, the number of people traveling to work by car = 9+20+28 = 57 units

For round-trip distance <=10 km, the number of people traveling to work by public transit = 2+18+30 = 50 units
So,No. Of people travelling by car is greater than public transiters.

Posted from my mobile device
Non-Human User
Joined: 09 Sep 2013
Posts: 33159
Own Kudos [?]: 829 [0]
Given Kudos: 0
Re: For a recent workday, the graph displays the round-trip distance and m [#permalink]
Hello from the GMAT Club BumpBot!

Thanks to another GMAT Club member, I have just discovered this valuable topic, yet it had no discussion for over a year. I am now bumping it up - doing my job. I think you may find it valuable (esp those replies with Kudos).

Want to see all other topics I dig out? Follow me (click follow button on profile). You will receive a summary of all topics I bump in your profile area as well as via email.
Re: For a recent workday, the graph displays the round-trip distance and m [#permalink]
Moderators:
Math Expert
93447 posts
DI Forum Moderator
1029 posts
RC & DI Moderator
11286 posts