GMAT Question of the Day - Daily to your Mailbox; hard ones only

It is currently 14 Dec 2019, 16:29

Close

GMAT Club Daily Prep

Thank you for using the timer - this advanced tool can estimate your performance and suggest more practice questions. We have subscribed you to Daily Prep Questions via email.

Customized
for You

we will pick new questions that match your level based on your Timer History

Track
Your Progress

every week, we’ll send you an estimated GMAT score based on your performance

Practice
Pays

we will pick new questions that match your level based on your Timer History

Not interested in getting valuable practice questions and articles delivered to your email? No problem, unsubscribe here.

Close

Request Expert Reply

Confirm Cancel

Water runoff from one yard can be damaging to other yards.

  new topic post reply Question banks Downloads My Bookmarks Reviews Important topics  
Author Message
TAGS:

Hide Tags

Find Similar Topics 
SC Moderator
User avatar
V
Joined: 23 Sep 2015
Posts: 1713
GMAT ToolKit User Reviews Badge
Water runoff from one yard can be damaging to other yards.  [#permalink]

Show Tags

New post 01 Oct 2018, 20:29
4
00:00
A
B
C
D
E

Difficulty:

  35% (medium)

Question Stats:

69% (01:44) correct 31% (01:47) wrong based on 159 sessions

HideShow timer Statistics

Water runoff from one yard can be damaging to other yards. Different states have different laws regulating who is liable for water runoff. In some states, the person whose land the water came from is liable. In other states, the person whose land is hurt has no remedy because he is expected to personally protect himself from any impending rains or excess runoff. Ethically, it is not clear who should be responsible. Water is difficult to control, and, just as people do not want water runoff to come onto their land, they also do not want to keep it on their land or be responsible if it leaves.

Which of the following can be inferred from the passage?

(A) Water should be controlled and maintained on a person’s land.
(B) Water runoff is always harmful to the land onto which it spills.
(C) People with swimming pools like to get water runoff onto their land to fill the pool.
(D) In some states, a person can be liable for water that runs off his or her land.
(E) The person whose land initially collects water can sue people whose land drains the water.

_________________
Simple strategy:
“Once you’ve eliminated the impossible, whatever remains, however improbable, must be the truth.”

Want to improve your Score:
GMAT Ninja YouTube! Series 1| GMAT Ninja YouTube! Series 2 | How to Improve GMAT Quant from Q49 to a Perfect Q51 | Time management

My Notes:
Reading comprehension | Critical Reasoning | Absolute Phrases | Subjunctive Mood
Manager
Manager
avatar
S
Joined: 24 Dec 2017
Posts: 184
Location: India
Concentration: Strategy, Real Estate
Schools: Johnson '21
Re: Water runoff from one yard can be damaging to other yards.  [#permalink]

Show Tags

New post 01 Oct 2018, 22:34
Water runoff from one yard can be damaging to other yards. Different states have different laws regulating who is liable for water runoff. In some states, the person whose land the water came from is liable. In other states, the person whose land is hurt has no remedy because he is expected to personally protect himself from any impending rains or excess runoff. Ethically, it is not clear who should be responsible. Water is difficult to control, and, just as people do not want water runoff to come onto their land, they also do not want to keep it on their land or be responsible if it leaves.

Which of the following can be inferred from the passage?

(A) Water should be controlled and maintained on a person’s land.
Explanation: It is clear from the last line of the paragraph that water cannot be controlled - Hence INCORRECT

(B) Water runoff is always harmful to the land onto which it spills.
Explanation: Too extreme because water running off can be harmful but not necessarily - Hence INCORRECT

(C) People with swimming pools like to get water runoff onto their land to fill the pool.
Explanation: IRRELEVANT

(D) In some states, a person can be liable for water that runs off his or her land.
Explanation: This one can be clearly inferred from the passage. - CORRECT

(E) The person whose land initially collects water can sue people whose land drains the water.
Explanation: Sue?? It's not their in the passage. - Hence INCORRECT
Non-Human User
User avatar
Joined: 01 Oct 2013
Posts: 7317
Re: Water runoff from one yard can be damaging to other yards.  [#permalink]

Show Tags

New post 07 Nov 2019, 02:27
Hello from the GMAT Club VerbalBot!

Thanks to another GMAT Club member, I have just discovered this valuable topic, yet it had no discussion for over a year. I am now bumping it up - doing my job. I think you may find it valuable (esp those replies with Kudos).

Want to see all other topics I dig out? Follow me (click follow button on profile). You will receive a summary of all topics I bump in your profile area as well as via email.
GMAT Club Bot
Re: Water runoff from one yard can be damaging to other yards.   [#permalink] 07 Nov 2019, 02:27
Display posts from previous: Sort by

Water runoff from one yard can be damaging to other yards.

  new topic post reply Question banks Downloads My Bookmarks Reviews Important topics  





Powered by phpBB © phpBB Group | Emoji artwork provided by EmojiOne