Nidhi1715 wrote:
Ans for DS1 is C?
Statement 1)
Tank holds 12 gallons of gas
We don’t know the total distance he has to travel..
Statement 2 )
Total distance is 543 miles
We don’t know the total capacity X of the tank …
Currently 89% full ..=??
1+2
Tank holds 12 gallons of gas and at the beginning is 89% full mean it currently contains 89*12/100 = 10.68 gallons
Total distance to cover is 543 miles
With one gallon, he can cover either 19 or 25 miles
And at 25% of 12galons he refuels the tank
Mean when the tank reach 12/4=3 gallons, he refuels to 12 gallons.
Initial capacity 10.68 -7.68=3 (3 because it’s the least possible value the tank must have)
With 7.68 he will cover 7.68*19 =148.2 or 7.68*25=195
Then after the first 148.2 or 195 miles he will refueled the tank to 12 gallons
He will use 12-3 =9 gallons before the next refueling
With these 9 gallons, he will cover 9*19 or 9*25
The total distance cover in before the 2nd refueling is 9*19+ 148.2=319 or 9*25+195=420
Then he refueled the tank for the second time to 12 gallons
Same process
319+9*19=490miles (total distance not covered)
Fuel the tank again
490+9*19=661>> 543
490+19*B=543 —-> B= 2,78
420+25*9= 645>543 then we have to find how many gallons he used
420+25*A=543 —>A=4,92 gallons used
As we fueled in the 2 times to 12 gallons at an average of 25 miles/gallons and 3 times at 19 miles per gallon
At the end of the trip he could have
12-4,92= 7,08 galon
12-2,78=9,21 galon