SravnaTestPrep wrote:

A car starts from X and moves towards Y. At the same time another car starts from Y and moves towards X. Both travel at a constant speed and meet after 4 hours. During that time, the faster car traveled 2/3 of the distance XY. How long would it take the slower car to travel the distance XY?

A 6 hours

B. 8 hours

C. 10 hours

D. 12 hours

E. 15 hours

D --> Take a smart number (as X travel's 2/3 & Y travel's 1/3 of the distance, i took D = 60 since ,we also have to divide 2/3 & 1/3 by 4 i.e time taken by both car)

D = 60 , therefore , X travels 60*2/3 = 40. Now, since t = 4 , therefore X's speed = 40/4 = 10.

Similarly , Y travels 60*1/3 = 20. Since t=4 , Y's Speed = 20/4 = 5

Therefore total time taken by Y is t = D/S = 60/5 = 12hrs