Bunuel wrote:
A truck traveled 336 miles per full tank of diesel on the national highway and 224 miles per full tank of diesel on the state highway. If the truck traveled 4 fewer miles per gallon on the state highway than on the national highway, how many miles per gallon did the truck travel on the state highway?
(A) 6
(B) 8
(C) 10
(D) 12
(E) 15
The truck travelled 336 miles on national highway while only 224 miles on state highway on the full tank. This is a difference of 336 - 224 = 112 miles.
Per gallon, the truck travelled 4 fewer miles. So if it travelled 112 fewer miles, it means it had 112/4 = 28 gallons of fuel in it.
So miles per gallon on state highway = 224/28 = 8 miles/gallon
to get 8 miles/gallon, please? Since 28 gallons is the amount of fuel the track left in the tank. Thank you in advance!