Hi All,
We're told that 10 theater students are to begin work on a set for a musical. Working at a constant rate, they will finish the set in 60 days, but the director of the musical decides they need to finish in 50 days. We're asked for the number of ADDITIONAL theater students we would need, working at the same constant rate, to finish the set on time. This question can be approached in a number of different ways, including by focusing on the 'total work' needed to complete the job.
In these types of situations, it often helps to start with the total work|output needed to complete the given task. Here, we would need 10 students who each work for 60 days...
(10 students)(60 days each) = 600 total days of student-work needed to complete the job
Thus, 1 student would 600/1 = 600 days
2 students would take 600/2 = 300 days each
3 students would take 600/3 = 200 days each
Etc.
We can actually use this same logic based on the total number of days...
600/50 = 12 students needed
Since we already have 10 students, we would need 2 additional students...
Final Answer:
GMAT assassins aren't born, they're made,
Rich
_________________
760+: Learn What GMAT Assassins Do to Score at the Highest Levels
Contact Rich at: Rich.C@empowergmat.com*****Select EMPOWERgmat Courses now include ALL 6 Official GMAC CATs!*****
Rich Cohen
Co-Founder & GMAT Assassin
Special Offer:
Save $75 + GMAT Club Tests Free
Official GMAT Exam Packs + 70 Pt. Improvement Guarantee
www.empowergmat.com/