GMAT Question of the Day - Daily to your Mailbox; hard ones only

It is currently 07 Dec 2019, 02:49

Close

GMAT Club Daily Prep

Thank you for using the timer - this advanced tool can estimate your performance and suggest more practice questions. We have subscribed you to Daily Prep Questions via email.

Customized
for You

we will pick new questions that match your level based on your Timer History

Track
Your Progress

every week, we’ll send you an estimated GMAT score based on your performance

Practice
Pays

we will pick new questions that match your level based on your Timer History

Not interested in getting valuable practice questions and articles delivered to your email? No problem, unsubscribe here.

Close

Request Expert Reply

Confirm Cancel

A shop keeper earned Rs.504 in 12 days. His average income for the fir

  new topic post reply Question banks Downloads My Bookmarks Reviews Important topics  
Author Message
TAGS:

Hide Tags

Find Similar Topics 
Math Expert
User avatar
V
Joined: 02 Sep 2009
Posts: 59587
A shop keeper earned Rs.504 in 12 days. His average income for the fir  [#permalink]

Show Tags

New post 21 Feb 2019, 00:22
00:00
A
B
C
D
E

Difficulty:

  25% (medium)

Question Stats:

88% (01:32) correct 13% (01:35) wrong based on 8 sessions

HideShow timer Statistics

Intern
Intern
avatar
B
Joined: 19 Feb 2019
Posts: 20
Re: A shop keeper earned Rs.504 in 12 days. His average income for the fir  [#permalink]

Show Tags

New post 21 Feb 2019, 00:31
For the first four days, the average is Rs. 40 a day. So he earns a total of 40x4=160 Rs. During these 4 days. Since his total earning during the 12 day period is Rs. 504, we can see that his earning during the remaining 8 days will be 504-160 = 344. This average will be 344/8 = 43 = C

Posted from my mobile device
GMAT Club Legend
GMAT Club Legend
User avatar
V
Joined: 18 Aug 2017
Posts: 5432
Location: India
Concentration: Sustainability, Marketing
GPA: 4
WE: Marketing (Energy and Utilities)
GMAT ToolKit User Premium Member CAT Tests
Re: A shop keeper earned Rs.504 in 12 days. His average income for the fir  [#permalink]

Show Tags

New post 21 Feb 2019, 09:10
Bunuel wrote:
A shop keeper earned Rs.504 in 12 days. His average income for the first four days was Rs.40 a day. His average income for the remaining days is:

A. Rs.40
B. Rs.42
C. Rs.43
D. Rs.45
E. Rs.46


total 12 days
so for 4 days total = 160
504-160 ; 344 and avg of 8 days ; 43 IMO C
GMAT Club Bot
Re: A shop keeper earned Rs.504 in 12 days. His average income for the fir   [#permalink] 21 Feb 2019, 09:10
Display posts from previous: Sort by

A shop keeper earned Rs.504 in 12 days. His average income for the fir

  new topic post reply Question banks Downloads My Bookmarks Reviews Important topics  





Powered by phpBB © phpBB Group | Emoji artwork provided by EmojiOne