Last visit was: 24 Jul 2024, 15:27 It is currently 24 Jul 2024, 15:27
Close
GMAT Club Daily Prep
Thank you for using the timer - this advanced tool can estimate your performance and suggest more practice questions. We have subscribed you to Daily Prep Questions via email.

Customized
for You

we will pick new questions that match your level based on your Timer History

Track
Your Progress

every week, we’ll send you an estimated GMAT score based on your performance

Practice
Pays

we will pick new questions that match your level based on your Timer History
Not interested in getting valuable practice questions and articles delivered to your email? No problem, unsubscribe here.
Close
Request Expert Reply
Confirm Cancel
SORT BY:
Date
Tags:
Show Tags
Hide Tags
Math Expert
Joined: 02 Sep 2009
Posts: 94609
Own Kudos [?]: 643639 [2]
Given Kudos: 86737
Send PM
CEO
CEO
Joined: 26 Feb 2016
Posts: 2863
Own Kudos [?]: 5336 [0]
Given Kudos: 47
Location: India
GPA: 3.12
Send PM
Manager
Manager
Joined: 22 May 2015
Posts: 108
Own Kudos [?]: 103 [0]
Given Kudos: 26
Send PM
Target Test Prep Representative
Joined: 14 Oct 2015
Status:Founder & CEO
Affiliations: Target Test Prep
Posts: 19191
Own Kudos [?]: 22718 [1]
Given Kudos: 286
Location: United States (CA)
Send PM
Re: An online merchant sells wine for $20 for an individual bottle or $220 [#permalink]
1
Kudos
Expert Reply
Bunuel wrote:
An online merchant sells wine for $20 for an individual bottle or $220 for a case of 12. Either way, the merchant’s cost for the wine is $10 per bottle. Shipping costs the merchant $5 for a bottle and $40 for a case. If 12 cases and 60 individual bottles were sold, and there were no other revenue or expenses, the merchant’s profit was equal to which of the following?

(A) $780
(B) $1,020
(C) $2,160
(D) $2,640
(E) $3,840

Solution:

The total revenue of 12 cases and 60 individual bottles of wine is:

12 x 220 + 60 x 20 = 2640 + 1200 = $3840

The total cost of these cases and individual bottles of wine (not including the shipping cost) is:

(12 x 12 + 60) x 10 = 204 x 10 = $2040

Since the shipping cost is 12 x 40 + 60 x 5 = 480 + 300 = $780, the profit is:

3840 - (2040 + 780) = 3840 - 2820 = $1020

Answer: B
avatar
Intern
Intern
Joined: 10 Sep 2021
Posts: 6
Own Kudos [?]: 1 [0]
Given Kudos: 0
Send PM
An online merchant sells wine for $20 for an individual bottle or $220 [#permalink]
why are we multiplying 12 two times is it because we are assuming that 1 case has 12 bottles?
GMAT Club Bot
An online merchant sells wine for $20 for an individual bottle or $220 [#permalink]
Moderator:
Math Expert
94609 posts