It is currently 12 Dec 2017, 01:26

### GMAT Club Daily Prep

#### Thank you for using the timer - this advanced tool can estimate your performance and suggest more practice questions. We have subscribed you to Daily Prep Questions via email.

Customized
for You

we will pick new questions that match your level based on your Timer History

Track

every week, we’ll send you an estimated GMAT score based on your performance

Practice
Pays

we will pick new questions that match your level based on your Timer History

# Events & Promotions

###### Events & Promotions in June
Open Detailed Calendar

# It takes 6 technicians a total of 10 hours to build and

Author Message
Senior Manager
Joined: 30 Aug 2003
Posts: 318

Kudos [?]: 29 [0], given: 0

Location: dallas , tx
It takes 6 technicians a total of 10 hours to build and [#permalink]

### Show Tags

28 Dec 2003, 17:07
This topic is locked. If you want to discuss this question please re-post it in the respective forum.

It takes 6 technicians a total of 10 hours to build and program a new server from Direct Computer, with each working at the same rate. If six technicians start to build the server at 11:00 AM, and one technician per hour is added beginning at 5:00 PM, at what time will the server be complete?
6.40
7.00
7.40
7.20
8.00
_________________

shubhangi

Kudos [?]: 29 [0], given: 0

Senior Manager
Joined: 30 Aug 2003
Posts: 318

Kudos [?]: 29 [0], given: 0

Location: dallas , tx

### Show Tags

28 Dec 2003, 18:15
ok...8.00pm is right.. could you show me your way to solve this question?
_________________

shubhangi

Kudos [?]: 29 [0], given: 0

Manager
Joined: 11 Oct 2003
Posts: 102

Kudos [?]: [0], given: 0

Location: USA

### Show Tags

28 Dec 2003, 18:28
Total # of units: 6 * 10 = 60 man hours

From 11:00 to 5:00 i.e. 6 hours, # of units completed = 6 * 6 = 36 man hours.

# of man hours left = 60-36 = 24.

From 5-6, 7 additional manhours are completed. 7 men at work.

i.e the rest 24 (7+8+9) manhours are completed by 8:00

Kudos [?]: [0], given: 0

SVP
Joined: 30 Oct 2003
Posts: 1788

Kudos [?]: 114 [0], given: 0

Location: NewJersey USA

### Show Tags

11 Jan 2004, 09:53
Got the same

One person can complete 1/(6*10) amount of work in 1 hour
From 11 to 5 there are 6 hours so 6 people working will complete
6*6 * 1/60

After 5 each person is added after one hour

36/60 + 7/60 + 8/60 + 9/60 = 60/60 work is complete
5 o clock 6 o clock 7 o clock 8 o clock

Kudos [?]: 114 [0], given: 0

11 Jan 2004, 09:53
Display posts from previous: Sort by

# It takes 6 technicians a total of 10 hours to build and

Moderator: chetan2u

 Powered by phpBB © phpBB Group | Emoji artwork provided by EmojiOne Kindly note that the GMAT® test is a registered trademark of the Graduate Management Admission Council®, and this site has neither been reviewed nor endorsed by GMAC®.