GMAT Question of the Day - Daily to your Mailbox; hard ones only

It is currently 21 Oct 2019, 13:20

Close

GMAT Club Daily Prep

Thank you for using the timer - this advanced tool can estimate your performance and suggest more practice questions. We have subscribed you to Daily Prep Questions via email.

Customized
for You

we will pick new questions that match your level based on your Timer History

Track
Your Progress

every week, we’ll send you an estimated GMAT score based on your performance

Practice
Pays

we will pick new questions that match your level based on your Timer History

Not interested in getting valuable practice questions and articles delivered to your email? No problem, unsubscribe here.

Close

Request Expert Reply

Confirm Cancel

Makarla attended two meetings during her 9-hour work day. The first me

  new topic post reply Question banks Downloads My Bookmarks Reviews Important topics  
Author Message
TAGS:

Hide Tags

Find Similar Topics 
Math Expert
User avatar
V
Joined: 02 Sep 2009
Posts: 58396
Makarla attended two meetings during her 9-hour work day. The first me  [#permalink]

Show Tags

New post 31 Mar 2019, 20:26
00:00
A
B
C
D
E

Difficulty:

  25% (medium)

Question Stats:

88% (01:11) correct 13% (02:01) wrong based on 16 sessions

HideShow timer Statistics

Director
Director
User avatar
D
Joined: 28 Jul 2016
Posts: 609
Location: India
Concentration: Finance, Human Resources
GPA: 3.97
WE: Project Management (Investment Banking)
Reviews Badge CAT Tests
Re: Makarla attended two meetings during her 9-hour work day. The first me  [#permalink]

Show Tags

New post 31 Mar 2019, 20:32
total time spent in meeting = 90+45 = 135 mins
total time in hrs = \(\frac{135}{60}\) hrs

percent time spent n meeting =\(\frac{135*100}{(60*9)}\)
= 25%
hence answer C
Director
Director
avatar
G
Joined: 22 Nov 2018
Posts: 559
Location: India
GMAT 1: 640 Q45 V35
GMAT 2: 660 Q48 V33
GMAT ToolKit User Premium Member
Re: Makarla attended two meetings during her 9-hour work day. The first me  [#permalink]

Show Tags

New post 31 Mar 2019, 20:35
Total time spent = 45+90 = 135 = 2 1/4 hrs = 9/4 hrs.

9/4/9*100 = 100/4 = 25% option C

Posted from my mobile device
_________________
Give +1 kudos if this answer helps..!!
Manager
Manager
avatar
S
Joined: 19 Jan 2019
Posts: 93
Re: Makarla attended two meetings during her 9-hour work day. The first me  [#permalink]

Show Tags

New post 31 Mar 2019, 20:52
Total minutes - 9*60 = 540 minutes
First meeting = 45 minutes
Second meeting = 90 minutes..

((45+90)/540)*100 = 25%..

Posted from my mobile device
GMAT Club Legend
GMAT Club Legend
User avatar
D
Joined: 18 Aug 2017
Posts: 5027
Location: India
Concentration: Sustainability, Marketing
GPA: 4
WE: Marketing (Energy and Utilities)
GMAT ToolKit User Premium Member
Re: Makarla attended two meetings during her 9-hour work day. The first me  [#permalink]

Show Tags

New post 01 Apr 2019, 01:07
Bunuel wrote:
Makarla attended two meetings during her 9-hour work day. The first meeting took 45 minutes and the second meeting took twice as long. What percent of her work day was spent attending meetings?

A. 15
B. 20
C. 25
D. 30
E. 35


total mins 9 * 60
and meeting time spent ; 45+ 90 ; 135
% of time spent; 135/9*60 = 25%
IMO C
GMAT Club Bot
Re: Makarla attended two meetings during her 9-hour work day. The first me   [#permalink] 01 Apr 2019, 01:07
Display posts from previous: Sort by

Makarla attended two meetings during her 9-hour work day. The first me

  new topic post reply Question banks Downloads My Bookmarks Reviews Important topics  





Powered by phpBB © phpBB Group | Emoji artwork provided by EmojiOne