Last visit was: 03 Aug 2024, 06:27 It is currently 03 Aug 2024, 06:27
Toolkit
GMAT Club Daily Prep
Thank you for using the timer - this advanced tool can estimate your performance and suggest more practice questions. We have subscribed you to Daily Prep Questions via email.

Customized
for You

we will pick new questions that match your level based on your Timer History

Track

every week, we’ll send you an estimated GMAT score based on your performance

Practice
Pays

we will pick new questions that match your level based on your Timer History
Not interested in getting valuable practice questions and articles delivered to your email? No problem, unsubscribe here.

# A certain kennel will house 24 dogs for 7 days. Each dog requires 10

SORT BY:
Tags:
Show Tags
Hide Tags
IIM School Moderator
Joined: 04 Sep 2016
Posts: 1249
Own Kudos [?]: 1266 [4]
Given Kudos: 1207
Location: India
WE:Engineering (Other)
Board of Directors
Joined: 11 Jun 2011
Status:QA & VA Forum Moderator
Posts: 6047
Own Kudos [?]: 4776 [4]
Given Kudos: 463
Location: India
GPA: 3.5
Target Test Prep Representative
Joined: 14 Oct 2015
Status:Founder & CEO
Affiliations: Target Test Prep
Posts: 19249
Own Kudos [?]: 22783 [4]
Given Kudos: 286
Location: United States (CA)
Target Test Prep Representative
Joined: 14 Oct 2015
Status:Founder & CEO
Affiliations: Target Test Prep
Posts: 19249
Own Kudos [?]: 22783 [0]
Given Kudos: 286
Location: United States (CA)
Re: A certain kennel will house 24 dogs for 7 days. Each dog requires 10 [#permalink]
A certain kennel will house 24 dogs for 7 days. Each dog requires 10 ounces of dog food per day. If the kennel purchases dog food in cases of 30 cans each and if each can holds 8 ounces of dog food, how many cases will the kennel need to feed all of the dogs for 7 days?

A. 5
B. 6
C. 7
D. 8
E. 9

Since each dog requires 10 ounces of dog food per day, 24 dogs require 10 x 24 = 240 ounces of dog food per day and 240 x 7 = 1680 ounces of dog food for the 7 days.

Since each case of dog food has 30 cans and each can has 8 ounces of dog food, a case has 30 x 8 = 240 ounces of dog food.

Therefore, 1680/240 = 7 cases of dog food are needed to feed 24 dogs for 7 days.

Intern
Joined: 15 Dec 2017
Posts: 35
Own Kudos [?]: 17 [0]
Given Kudos: 415
Location: India
Concentration: General Management, Strategy
GPA: 4
WE:Supply Chain Management (Consulting)
A certain kennel will house 24 dogs for 7 days. Each dog requires 10 [#permalink]
Weight of food required for 24 dogs for 7 days = 24*7*10 = 1680 ounces - (1)
Weight of food per case = 30 * 8 = 240 ounces - (2)

Therefore, number of cases required = (1) / (2) = 1680 / 240 = 7 cases.
Non-Human User
Joined: 09 Sep 2013
Posts: 34222
Own Kudos [?]: 857 [0]
Given Kudos: 0
Re: A certain kennel will house 24 dogs for 7 days. Each dog requires 10 [#permalink]
Hello from the GMAT Club BumpBot!

Thanks to another GMAT Club member, I have just discovered this valuable topic, yet it had no discussion for over a year. I am now bumping it up - doing my job. I think you may find it valuable (esp those replies with Kudos).

Want to see all other topics I dig out? Follow me (click follow button on profile). You will receive a summary of all topics I bump in your profile area as well as via email.
Re: A certain kennel will house 24 dogs for 7 days. Each dog requires 10 [#permalink]
Moderator:
Math Expert
94776 posts