Bunuel
A large airport in a major city has proposed certain changes intended to improve the ease of flying for domestic passengers but that will also have the negative effect of creating burdens for travelers flying internationally. A number of travelers who frequent the airport for international flights have signed a petition requesting that the airport alter the proposed plans. The airport considered the petition carefully but has decided to proceed with the original plans, despite the fact that many of the travelers who use the airport for international travel have announced that they will begin booking their flights through a different airport.
Which of the following can be inferred from the decision made by the airport to continue with the changes?
(A) There is no other airport nearby that can offer flights to travelers flying internationally.
(B) The international travelers who plan to book their flights elsewhere will likely change their minds and continue to use the airport regardless of the changes.
(C) Although the airport will likely lose certain international travelers, it will probably gain other international travelers, thus offsetting the loss.
(D) The benefits from the changes for domestic travelers will bring in enough new domestic passengers to outweigh the loss of the international travelers.
(E) Although the changes will negatively affect international travelers in the short term, the airport has a long-term plan to improve international travel.
OFFICIAL EXPLANATION
Overview: Question presents a scenario in which a large airport is planning to make changes that will benefit domestic passengers but create hassles for international passengers. The hassles are such that many international travelers who frequent the airport have signed a petition and have promised to take their business elsewhere if the airport proceeds with the proposed changes. Nevertheless, the airport has made the decision to go forward with the changes. The question asks the student to select the answer choice that can be inferred as having contributed to the airport’s decision to continue with the new plans.
The Correct Answer:D The correct answer choice must indicate some kind of alternative benefit that would explain the airport’s willingness to risk the loss of international travelers. Because the proposed changes to the airport will benefit the domestic passengers (“changes that are intended to improve the ease of flying for domestic passengers”), the airport must have decided that the changes will bring in more domestic passengers who will more than offset any loss of international passengers. Therefore, answer choice (D) is most correct.
The Incorrect Answers:A, B Although the airport might very well be counting on the reasons given in answer choices (A) and (B), nothing in the passage suggests that the airport made a decision based on those reasons. Answer choices (A) and (B) must be eliminated because they are not supported by the passage.
C Although answer choice (C) is a distant possibility, the passage does not say anything about the airport anticipating new international travelers. Instead, it suggests that the airport expects benefits to domestic travelers and thus expects to draw more of them. Answer choice (C) is incorrect.
E Answer choice (E) describes a plan the airport might very well use, but there is nothing in the passage to suggest it, so it cannot be inferred that the airport made its decision based on distant plans for improvements in international travel. Answer (E) is incorrect.