The answer has to be "A"
Explanation:
Some states are hit hard by losses in manufacturing jobs. Since there are fewer opportunities in manufacturing industry in these states, these states can switch to "green energy" sector. This is so because, the existing infrastructure and transportation can be used to make a faster switch over to the "green energy" sector.
Or in other words the last sentence of the passage gives the reason why the move could be made.
The logical structure of the passage is as below:
Losses in manufacturing jobs[Current situation]--> Move to Green energy sector[Suggestion]-->Because of availability
of infrastructure & transportation (1)one can get started quickly and (2)start manufacturing materials & renewable energy products.
a.begin manufacturing materials and finished renewable energy products.
=>This is the correct answer.
b.take advantage of tax rebates offered for green businesses.
=>From the last sentence of the passage, it is clear that we are interested in knowing how existing infrastructure and transportation could be used to make a quick switch to "GREEN ENERGY" sector.This option doesn't address the point.Also note that existing infrastructure and transportation have no bearing on "taking advantage of tax rebates.".Any company moving to GREEN ENERGY can avail tax exemption.
c.regain jobs lost due to a slowdown in the manufacturing industry.
=>This point has already been mentioned in the passage.
d.continue manufacturing wind turbines and other products popular in the green energy sector.
=>The reasoning in the passage states to make a move to GREEN ENERGY sector.This option doesn't fit the bill as it mentions to stay put in the manufacturing industry and continue manufacturing products popular in GREEN ENERGY sector rather than making a move to GREEN ENERGY industry itself.
e.start an aggressive research process to determine the viability of green energy in the area.
=>This is not the intention of making a move to GREEN ENERGY sector. The intention is to regain some of the lost employment opportunities in manufacturing industry.
Hope that helps,
Vijay