Sajjad1994
Official Explanation
3. The author suggests that administrators of federal forest lands have been handicapped by which of the following?
Difficulty Level: 700
Analyze the Question Stem:
The words "author suggests" indicate that this is an Inference question. The answer will be something that isn't explicitly stated in the passage, but must be true based on what is in the passage.
Research the Relevant Text:
The research clue “administrators…have been handicapped” isn't terribly helpful, as the much of the passage talks directly or indirectly about forest management problems. Paragraph one discusses the problems directly, but generally, while paragraph three implies that inefficiency, personnel problems, and political issues have been challenges with the current system. Without a really specific research clue, the best approach is to use the choices to guide the research.
Make a Prediction:
There's also no way to predict the answer in an open-ended Inference question like this. Instead, keep the Topic, Scope, and Purpose in mind and evaluate each choice.
Evaluate the Answer Choices:
(C) is correct, as it is supported by the third paragraph, which says, “...above all, countering outside bids with higher salaries would enable a corporation to develop a more stable professional workforce.”
(A), (B), (D), and (E) all deal with issues that are never mentioned or even alluded to in the passage.
Answer: C
TAKEAWAY: With Inference questions, always take the choices back to the passage. Only the correct answer will be supported by the passage.
Makhabbat
Hello! Can someone explain the 3rd question, please?
3. The author suggests that administrators of federal forest lands have been handicapped by which of the following?
A. The public expectation that federal forest lands will remain undeveloped
B. The failure of environmental experts to investigate the problems of federal forest lands
C. The inability of the federal government to compete with private corporations for the services of skilled professionals
D. The unwillingness of Congress to pass laws to protect federal forest lands from private developers
E. The difficulty of persuading citizens to invest their capital in a government-run endeavor
Pre-thinking:
The following is the statements that can be inferred from the question stem:
"A second advantage stems from the potential stabilization of the personnel involved in managing federal lands. A positive program of advancement, more flexible job classifications, professional training, and, above all, countering outside bids with higher salaries, would enable a corporation to develop a more stable professional workforce."
It can be said from the question stem that the federal forest land administers are basically suffering from developing a more stable professional workforce.
A. The public expectation that federal forest lands will remain undeveloped - Not mentioned
B. The failure of environmental experts to investigate the problems of federal forest lands -
Could be since it partially points to the stabalization of workforce (since failure of investigation can be due to instabalization in workforce)C. The inability of the federal government to compete with private corporations for the services of skilled professionals -
Could be the answer, but no where is it mentioned that there is competition with private corporationD. The unwillingness of Congress to pass laws to protect federal forest lands from private developers -
IrrelevantE. The difficulty of persuading citizens to invest their capital in a government-run endeavor -
Not mentioned Accordingly, I choose (B) as, the correct answer, but the correct option choice is (C)
egmat Sajjad1994 Can you please explain to me where am I faltering in this whole process?