Bunuel
Which of the following best completes the passage below?
During the last parliamentary session, representatives from all regions of Exonia voiced support for limits on maximum quantity of imported items, regardless of whether specific negative effects on domestic industries could be attributed to any particular import. Of course, what must be shown to avoid needlessly stringent restrictions, is that _______.
A. any uniform limits that are accepted are likely to be implemented without delay
B. Exonia is the sole importer of all the quantity of any given imported goods produced in the country exporting the goods
C. the regions whose representatives favor uniform limits are those importing the highest quantity of goods
D. any imports to be made subject to limits can in fact negatively affect domestic industries
E. the economic damage already inflicted on domestic industries can be reversed
Experts' Global Explanation:
Mind-map: All representatives support uniform limits on imported items à even if a particular import has no specific effect on domestic industries à to avoid unnecessary restrictions, it must be shown that _____
Missing-link: Not needed
Expectation from the correct answer choice: Something on the lines of a provision that prevents excessive limits on imported items that have no negative impact domestically
A. This answer choice, suggesting that the limits would be implemented without a delay, indicates promptness in the implementation of the restrictions but
makes no suggestion regarding how unnecessary restrictions would be avoided. Because this answer choice does not effectively complete the chain of thoughts developed in the passage, this answer choice is incorrect.
B. Trap. If Exonia imports all the goods of a particular type that the country exporting the goods produced, it indicates that controlling the maximum quantity of import is likely to reduce the exporting country’s export but
makes no suggestion regarding how uniform limits prevent unnecessary restrictions on imported items that have no negative impact domestically. Because this answer choice does not effectively complete the chain of thoughts developed in the passage, this answer choice is incorrect.
C. Trap. This answer choice, suggesting that some representatives favor uniform limits,
makes no suggestion regarding how unnecessary restrictions would be avoided. Besides, if a region imports the highest quantity of goods, the region’s representatives are
not likely to favor any limits on the maximum quantity of imported items, thus
contradicting the fact in the argument that representatives from “all” regions supported limits on maximum quantity of imported items. Because this answer choice does not effectively complete the chain of thoughts developed in the passage, this answer choice is incorrect.
D.
Correct. If the possibility of negative effects of an import on domestic industries is judged before the import is made subject to limits, it indicates that only the imports that can negatively impact domestic industries would be likely subject to necessary restrictions,
thus likely avoiding unnecessary restrictions on imports that are not harmful for domestic industries. Because this answer choice effectively completes the chain of thoughts developed in the passage, this answer choice is correct.
E. Regardless of whether economic damage already suffered by domestic industries is reversible, there is likely a need to limit imports to avoid future damage to domestic industries; however, any judgment on the reversibility of damage is just additional consideration and
makes no suggestion regarding how unnecessary restrictions would be avoided. Because this answer choice does not effectively complete the chain of thoughts developed in the passage, this answer choice is incorrect.
D is the best choice.