GMAT Question of the Day - Daily to your Mailbox; hard ones only

It is currently 15 Oct 2019, 11:52

Close

GMAT Club Daily Prep

Thank you for using the timer - this advanced tool can estimate your performance and suggest more practice questions. We have subscribed you to Daily Prep Questions via email.

Customized
for You

we will pick new questions that match your level based on your Timer History

Track
Your Progress

every week, we’ll send you an estimated GMAT score based on your performance

Practice
Pays

we will pick new questions that match your level based on your Timer History

Not interested in getting valuable practice questions and articles delivered to your email? No problem, unsubscribe here.

Close

Request Expert Reply

Confirm Cancel

How is GMAT combined score calculated

  new topic post reply Question banks Downloads My Bookmarks Reviews Important topics  
Author Message
Intern
Intern
avatar
Joined: 02 Oct 2018
Posts: 5
How is GMAT combined score calculated  [#permalink]

Show Tags

New post Updated on: 12 Oct 2018, 08:48
Chọn đề tài:
Cố gắng tìm một chủ đề trong lĩnh vực mà trước giờ chưa được nghiên cứu kĩ càng. Người chấm điểm không hề hứng thú với việc đọc một đề tài chỉ đơn giản là nhắc lại những thông tin có sẵn. Họ muốn sinh viên của mình mang đến những bước tiến mới và đưa ra những lập luận của mình về chủ đề đó.

Hãy đọc những đề tài bạn cảm thấy hứng thú và bạn nghĩ là đủ tự tin để đưa ra những biện luận về nó. Sau đó bắt đầu càng sớm càng tốt, trước hết là vạch ra ý tưởng và nghĩ đến những hướng chính mà bạn muốn dẫn dắt chủ đề đó. Bạn rất dễ bị mất phương hướng trong quá trình nghiên cứu nếu bạn không có kế hoạch và phương pháp lập luận rõ ràng trước đó. Bạn có thể thay đổi một vài ý tưởng trong quá trình nghiên cứu nhưng bạn vẫn cần những ý tưởng nền tảng cho luận văn của mình. Và đừng quyên quản lý thời gian là điều rất quan trong nếu bạn không muốn lỡ hạn nộp bài.

Với dịch vụ viết thuê luận văn thạc sĩ chuyên nghiệp, uy tín của Luận Văn 1080 cùng với đội ngũ giảng viên hùng hậu, không có khó khăn trở ngại nào có thể làm bạn áp lực, hoang mang thêm nữa.

Nghiên cứu:
Sau khi định hình xong hướng đi cho chủ đề nghiên cứu của mình, bạn nên dành thời gian trong thư viện trường để tìm kiếm sách, bài báo và các tài liệu khác để hỗ trợ những lập luận, ý tưởng trong luận văn của mình. Bài viết của bạn cần là nguyên bản, nhưng bạn cũng nên đề cập đến những nghiên cứu trước đó trong bài làm của mình
Lập luận và phương pháp trong luận văn: Với một đề tài lớn và đòi hỏi nhiều sự nghiên cứu và thu thập tài liệu, việc sắp xếp các ý tưởng và lập luận trong bài là điều quan trọng. Những lập luận của bạn cần được sắp xếp để tạo nên sự logic cho người đọc.

Các nguồn thông tin cần được sử dụng hợp lý. Bạn cần thông báo mục đích của những tài liệu trong nghiên cứu của mình với giáo viên hướng dẫn ngay từ đầu. Cũng nhớ rằng bạn không chỉ cần có óc phê phán khi xem các tài liệu nghiên cứu có sẵn mà bạn còn cần đưa ra những ý tưởng, lập luận và phương pháp của bản thân. Điều đó sẽ giúp bạn ghi điểm. Và bạn cũng không nên lan man vào nhiều vấn đề hoặc quá tập trung vào một chủ điểm mà không đưa ra cái nhìn tổng quát cho cả chủ đề.

Mục lục sách tham khảo:
Trong quá trình nghiên cứu, nếu bạn sử dụng bất kỳ tài liệu nào trong luân văn của mình, bạn sẽ cần ghi lại nguồn tài liệu đó ở phần cuối bài luận văn. Và để tránh sự nhần lẫn và thiếu sót trong việc ghi nguồi tài liệu, bạn nên ghi ngay lại ngay khi bạn sử dụng chúng trong bài.

Ghi chú là tất cả những thông tin cần thiết về sách, bài báo và các tài liệu khác bạn sử dụng để viết bài, bạn phải ghi đầu đủ những thông tin liên quan đến nguồn đó như: tên tác giả, tên bài viết, nhà xuất bản, ngày xuất bản, trang tham khảo.

Việc ghi chú này sẽ giúp bạn rất nhiều nếu lần sau bạn muốn tìm lại những thông tin này và cũng để thể hiện việc tôn trọng bản quyền của những nguồn thông tin đó. Hai trong những cách phổ biết để ghi mục lục tham khảo là Harvard style và Chicago Style guide. Bạn nên kiểm tra với giáo viên hướng dẫn thực tập xem cách thức nào phù hợp hơn.

Xem thêm dịch vụ viết thuê luận văn của Luận văn 1080 chúng tôi.

Originally posted by hoangnganvy1993 on 02 Oct 2018, 01:55.
Last edited by hoangnganvy1993 on 12 Oct 2018, 08:48, edited 1 time in total.
Manager
Manager
avatar
S
Joined: 10 Apr 2018
Posts: 130
Concentration: Leadership, Operations
GMAT 1: 600 Q44 V28
GPA: 3.56
WE: Engineering (Computer Software)
Reviews Badge
Re: How is GMAT combined score calculated  [#permalink]

Show Tags

New post 02 Oct 2018, 05:48
hoangnganvy1993 wrote:
I have a stupid question. I know that GMAT is standardized, but nonetheless, I am curious how GMAT Verbal and Quant score weighted to produce a total score of let's say 650 or 700. (What is the total combined score, if lets say Q45 V35 ?)

The second question, how does ETS standardize the test and is still able to give a "correct" percentile score, since obviously it calculates percentiles with some delay (1 month, 6 months, etc), does it mean that there is a margin off error for the percentile ranking?You need to do a 'search', bro. This forum offers everything you are looking for.

https://magoosh.com/gmat/2013/how-to-ca ... MAT-charts

http://www.catprep.com/exams/gmat/gmat- ... t_score=45 <== this should be easy for you.

https://exampal.com/gmat/blog/gmat-score-explained/

https://www.manhattanprep.com/gmat/gmat ... alculator/ <== put your target and see the possible combinations

Please press Kudos, if my efforts have helped you in at least some way...
_________________


The Graceful
----------------------------------------------------------
Every EXPERT was a beginner once...
Don't look at the clock. Do what it does, keep going
..
To achieve great things, two things are needed:a plan and not quite enough time - Leonard Bernstein.
CEO
CEO
User avatar
V
Joined: 15 Jul 2015
Posts: 3048
Location: India
GMAT 1: 780 Q50 V51
GRE 1: Q170 V169
Re: How is GMAT combined score calculated  [#permalink]

Show Tags

New post 02 Oct 2018, 19:14
hoangnganvy1993 wrote:
I have a stupid question. I know that GMAT is standardized, but nonetheless, I am curious how GMAT Verbal and Quant score weighted to produce a total score of let's say 650 or 700. (What is the total combined score, if lets say Q45 V35 ?)

The second question, how does ETS standardize the test and is still able to give a "correct" percentile score, since obviously it calculates percentiles with some delay (1 month, 6 months, etc), does it mean that there is a margin off error for the percentile ranking?
ETS is out of the picture (and has been for many, many years now). It's Pearson that is responsible for delivering the GMAT. As for the percentile score, the percentiles are updated every year (on the basis of data from the last 3 testing years). So yes, there could be some "lag", but the changes in percentile scores are quite small (at least over just 1 year). Also, there is really no point updating percentiles more regularly. Otherwise, everybody's score reports would be changing slightly every day, which is not particularly helpful.
_________________
GMAT Club Bot
Re: How is GMAT combined score calculated   [#permalink] 02 Oct 2018, 19:14
Display posts from previous: Sort by

How is GMAT combined score calculated

  new topic post reply Question banks Downloads My Bookmarks Reviews Important topics  

Moderator: DisciplinedPrep


Powered by phpBB © phpBB Group | Emoji artwork provided by EmojiOne