Last visit was: 03 Aug 2024, 18:33 It is currently 03 Aug 2024, 18:33
Toolkit
GMAT Club Daily Prep
Thank you for using the timer - this advanced tool can estimate your performance and suggest more practice questions. We have subscribed you to Daily Prep Questions via email.

Customized
for You

we will pick new questions that match your level based on your Timer History

Track

every week, we’ll send you an estimated GMAT score based on your performance

Practice
Pays

we will pick new questions that match your level based on your Timer History
Not interested in getting valuable practice questions and articles delivered to your email? No problem, unsubscribe here.

# Joe drove from town A to town B at a constant speed of 60 kilometers

SORT BY:
Tags:
Show Tags
Hide Tags
GMAT Club Legend
Joined: 12 Sep 2015
Posts: 6804
Own Kudos [?]: 30936 [7]
Given Kudos: 799
Board of Directors
Joined: 11 Jun 2011
Status:QA & VA Forum Moderator
Posts: 6047
Own Kudos [?]: 4776 [0]
Given Kudos: 463
Location: India
GPA: 3.5
GMAT Club Legend
Joined: 12 Sep 2015
Posts: 6804
Own Kudos [?]: 30936 [0]
Given Kudos: 799
Intern
Joined: 30 Dec 2021
Posts: 40
Own Kudos [?]: 13 [0]
Given Kudos: 13
Location: Afganistan
Schools: Stanford '25
Re: Joe drove from town A to town B at a constant speed of 60 kilometers [#permalink]
Abhishek009 wrote:
BrentGMATPrepNow wrote:
Joe drove from town A to town B at a constant speed of 60 kilometers per hour. Upon reaching town B, he immediately turned around and drove back to town A at a constant speed of 100 kilometers per hour. If the entire round trip took 6 hours to complete, how many minutes did it take Joe to drive to town B?
A) 195
B) 210
C) 225
D) 240
E) 255

$$\frac{60*100*6}{(100+60)} = 225$$, Answer must be (C) 225

Abhishek009 How did you arrive at this formula? Can you explain sir?
Intern
Joined: 26 May 2023
Posts: 2
Own Kudos [?]: 0 [0]
Given Kudos: 39
Re: Joe drove from town A to town B at a constant speed of 60 kilometers [#permalink]
60/100=3/5 ratio of speed
6x60=360 minutes total
360/8 = 45 ( total of ratio 3+5= 8)
3x45 =135
5x45=225

As speed in inversily proportio to time
225 minutes is the time required to travel from A to B
Re: Joe drove from town A to town B at a constant speed of 60 kilometers [#permalink]
Moderator:
Math Expert
94778 posts