carcass wrote:

The price per pair of brand A jeans is $45 and the price per pair of brand B jeans is $65. If there is no sales tax and Chris chooses only from among these two brands, what is the greatest number of pairs of jeans that he can buy with exactly $560?

A. 8

B. 10

C. 12

D. 14

E. 20

#pair of jeans=Money in pocket/unit price

#pairs is greatest when the unit price is the smallest(here numerator is fixed)

So, Mr, Chris has to purchase jeans of brand A since it cheaper than brand B.

So, #greatest pair of jeans could be $560/$45=NOT A WHOLE NUMBER(12.something)

If #pairs of jeans A=11 then cost would be 11*45=495. Now amount left to spend=560-495=$65. Mr. Chris can buy 1 pair jeans of brand B as its unit cost is $65 per pair

So total#pairs=11 of A+ 1 of B=12

Ans. (C)

_________________

Regards,

PKN

Rise above the storm, you will find the sunshine