Dhruvnneo here is the explanation.
Explanation
2. Which one of the following situations is most consistent with the species-energy hypothesis as described in the passage?
Explanation
According to the “species-energy theory,” the rate of species growth and reproduction is highest at the equator because it gets the highest quantity of sunlight. Conversely, the rate of species growth and reproduction is lowest at the north and south poles because they get the lowest quantity of sunlight. Hence, a slow rate of growth and reproduction in an arctic landscape would be consistent with this theory.
(A), (B), (C), (D) None of these choices reflects the relationship that’s at the heart of the “species-energy theory”: the relationship between the amount of sunlight and the rate of species growth and reproduction.
Answer: E
3. As presented in the passage, the principles of the time theory most strongly support which one of the following predictions?
Explanation
The “time theory” essentially argues that fewer species exist in temperate and arctic zones than in tropical zones because past ice ages have limited the number of species that have emerged in the former zones. One implication of this line of reasoning is that the number of species living in these zones could increase in the absence of future ice ages.
(B) If anything, the ‘‘time theory” suggests that climatic conditions in temperate zones could be affected by future ice ages.
(C) The “time theory” addresses the issue of the number of species that could emerge in different climatic zones, not whether climatic conditions in these zones could converge.
(D) focuses on a detail in Para 1— that isn’t concerned with the “time theory.”
(E) The “time theory” doesn’t argue that future ice ages are a certainty.
Answer: A
Hope it helps