Hi All,

The information in the prompt include a variety of nice 'round' numbers, so it's likely that the number of calculators in the shipment is also a round number AND divides evenly into 300. Only two of the answers 'fit' that idea - 25 and 30, so let's TEST THE ANSWERS and see if either of those values fits all of the information given in the prompt.

IF.... X = 30 and there are 30 calculators in the shipment....

The merchant paid $300/30 = $10 per calculator

2 calculators were used for demonstrations, so 30 - 2 = 28 calculators were sold

Each of the 'sold' calculators brought in $10+$5 = $15

The total revenue was ($15)(28) = $420

The total profit was $420 - $300 = $120

This is an exact match for what we were told, so this MUST be the answer.

Final Answer:

GMAT assassins aren't born, they're made,

Rich

_________________

760+: Learn What GMAT Assassins Do to Score at the Highest Levels

Contact Rich at: Rich.C@empowergmat.com

# Rich Cohen

Co-Founder & GMAT Assassin

Special Offer:

Save $75 + GMAT Club Tests Free
Official GMAT Exam Packs + 70 Pt. Improvement Guarantee

www.empowergmat.com/
*****Select EMPOWERgmat Courses now include ALL 6 Official GMAC CATs!*****