Bunuel wrote:
Tough and Tricky questions: Word Problems.
A salesman's income consists of commission and base salary. His weekly income totals over the past 5 weeks have been $406, $413, $420, $436 and $395. What must his average (arithmetic mean) income over the next two weeks be to increase his average weekly income to $500 over the 7-week period?
A. $570
B. $586
C. $630
D. $686
E. $715
Kudos for a correct solution.Total of first 5 weeks = $2070
Expected total after seven weeks = 7*500 = $3500
Last two weeks income must be 3500-2070 = $1430 so that average of 7 weeks will be 500
Average last two weeks = 1430/2 = $715
_________________
-------------------------------------