GMAT Question of the Day: Daily via email | Daily via Instagram New to GMAT Club? Watch this Video

 It is currently 06 Apr 2020, 20:56

### GMAT Club Daily Prep

#### Thank you for using the timer - this advanced tool can estimate your performance and suggest more practice questions. We have subscribed you to Daily Prep Questions via email.

Customized
for You

we will pick new questions that match your level based on your Timer History

Track

every week, we’ll send you an estimated GMAT score based on your performance

Practice
Pays

we will pick new questions that match your level based on your Timer History

# Adam, Brian and Charlie can complete a certain work in 75, 50 and 40

Author Message
TAGS:

### Hide Tags

SVP
Joined: 20 Jul 2017
Posts: 1509
Location: India
Concentration: Entrepreneurship, Marketing
WE: Education (Education)
Adam, Brian and Charlie can complete a certain work in 75, 50 and 40  [#permalink]

### Show Tags

29 Feb 2020, 00:19
1
4
00:00

Difficulty:

35% (medium)

Question Stats:

70% (02:56) correct 30% (03:17) wrong based on 27 sessions

### HideShow timer Statistics

Adam, Brian and Charlie can complete a certain work in 75, 50 and 40 days respectively. All 3 started working together, but Charlie took a leave in between and hence the work got completed in 18 days. For how many days was Charlie on leave?

A. 2
B. 3
C. 4
D. 5
E. 6
CEO
Status: GMATINSIGHT Tutor
Joined: 08 Jul 2010
Posts: 3457
Location: India
GMAT: QUANT EXPERT
Schools: IIM (A)
GMAT 1: 750 Q51 V41
WE: Education (Education)
Re: Adam, Brian and Charlie can complete a certain work in 75, 50 and 40  [#permalink]

### Show Tags

29 Feb 2020, 01:21
2
Dillesh4096 wrote:
Adam, Brian and Charlie can complete a certain work in 75, 50 and 40 days respectively. All 3 started working together, but Charlie took a leave in between and hence the work got completed in 18 days. For how many days was Charlie on leave?

A. 2
B. 3
C. 4
D. 5
E. 6

Let, Total Work = LCM (75, 50, 40) units = 600 units

i..e. A does 600 units in 75 days i.e.

A's work per day = 600/75 = 8 units
B's work per day = 600/50 = 12 units
C's work per day = 600/40 = 15 units

18days' work of A = 8*18 = 144 unit
18days' work of B = 12*18 = 216 unit

Work done by both A and B in 18 days = 144+216 = 360 units

Work Done by C = 600 - 360 = 240 units

C's days worked = 240 / 15 = 16 days

Charlie's leaves = 18 days - 16 days = 2 days

_________________
Prosper!!!
GMATinsight .............(Bhoopendra Singh and Dr.Sushma Jha)
e-mail: info@GMATinsight.com l Call : +91-9999687183 / 9891333772
Online One-on-One Skype based classes and Classroom Coaching in South and West Delhi

My Recent Posts Q-1-Integer-Divisibility l Q-2-Inequality DS l Q-3-Standard Deviation l Q-4-Functions
ACCESS FREE GMAT TESTS HERE:22 FREE (FULL LENGTH) GMAT CATs LINK COLLECTION
GMAT Club Legend
Joined: 18 Aug 2017
Posts: 6014
Location: India
Concentration: Sustainability, Marketing
GPA: 4
WE: Marketing (Energy and Utilities)
Re: Adam, Brian and Charlie can complete a certain work in 75, 50 and 40  [#permalink]

### Show Tags

29 Feb 2020, 01:57
let total work = 1;x
part of work completed by a&b in 18 days ;
18* ( x/75+x/50) ; 18*5x/150 ; 3x/5
so c would have completed ; 1-3x/5 ; 2x/5 of work
which it would completed in considering its rate in ;
2x/5 * 40 ; 16 days
so it means that c was on leave for 18-16; 2 days
IMO A

Dillesh4096 wrote:
Adam, Brian and Charlie can complete a certain work in 75, 50 and 40 days respectively. All 3 started working together, but Charlie took a leave in between and hence the work got completed in 18 days. For how many days was Charlie on leave?

A. 2
B. 3
C. 4
D. 5
E. 6
Re: Adam, Brian and Charlie can complete a certain work in 75, 50 and 40   [#permalink] 29 Feb 2020, 01:57
Display posts from previous: Sort by