Last visit was: 19 Nov 2025, 04:16 It is currently 19 Nov 2025, 04:16
Close
GMAT Club Daily Prep
Thank you for using the timer - this advanced tool can estimate your performance and suggest more practice questions. We have subscribed you to Daily Prep Questions via email.

Customized
for You

we will pick new questions that match your level based on your Timer History

Track
Your Progress

every week, we’ll send you an estimated GMAT score based on your performance

Practice
Pays

we will pick new questions that match your level based on your Timer History
Not interested in getting valuable practice questions and articles delivered to your email? No problem, unsubscribe here.
Close
Request Expert Reply
Confirm Cancel
User avatar
tenaman10
Joined: 08 Nov 2008
Last visit: 06 Jan 2012
Posts: 152
Own Kudos:
1,295
 [74]
Given Kudos: 7
Posts: 152
Kudos: 1,295
 [74]
9
Kudos
Add Kudos
64
Bookmarks
Bookmark this Post
Most Helpful Reply
User avatar
Bunuel
User avatar
Math Expert
Joined: 02 Sep 2009
Last visit: 19 Nov 2025
Posts: 105,379
Own Kudos:
778,195
 [5]
Given Kudos: 99,977
Products:
Expert
Expert reply
Active GMAT Club Expert! Tag them with @ followed by their username for a faster response.
Posts: 105,379
Kudos: 778,195
 [5]
3
Kudos
Add Kudos
2
Bookmarks
Bookmark this Post
General Discussion
User avatar
GMATaddict
Joined: 15 May 2009
Last visit: 20 Jul 2010
Posts: 90
Own Kudos:
72
 [1]
Given Kudos: 3
Posts: 90
Kudos: 72
 [1]
1
Kudos
Add Kudos
Bookmarks
Bookmark this Post
avatar
Ankita5330
Joined: 23 Dec 2016
Last visit: 20 Oct 2021
Posts: 2
Own Kudos:
Posts: 2
Kudos: 1
Kudos
Add Kudos
Bookmarks
Bookmark this Post
The ad says "Danaxil is for you-no headache pill stops pain more quickly" i.e its about how quickly Danaxil works on the headache pain.
But Option C is talking about headache not the headache pain. How quickly it stops headache is not mentioned anywhere in the passage I believe.
User avatar
nightblade354
User avatar
Current Student
Joined: 31 Jul 2017
Last visit: 18 Nov 2025
Posts: 1,781
Own Kudos:
6,821
 [4]
Given Kudos: 3,304
Status:He came. He saw. He conquered. -- Going to Business School -- Corruptus in Extremis
Location: United States (MA)
Concentration: Finance, Economics
Expert
Expert reply
Posts: 1,781
Kudos: 6,821
 [4]
3
Kudos
Add Kudos
1
Bookmarks
Bookmark this Post
Ankita5330
The ad says "Danaxil is for you-no headache pill stops pain more quickly" i.e its about how quickly Danaxil works on the headache pain.
But Option C is talking about headache not the headache pain. How quickly it stops headache is not mentioned anywhere in the passage I believe.


Ankita5330, see here: https://forum.powerscore.com/lsat/viewtopic.php?t=8679

It does a great job explaining it. I can go further if you still have questions.

But, quickly, a headache is pain. If you relieve the pain, the headache is gone. In this case, although a great catch by you, you can see that the two are the same. Though in most cases this is probably not the case! Pain and injury are not the same thing.
User avatar
IN2MBB2PE
Joined: 20 Aug 2020
Last visit: 17 Feb 2024
Posts: 130
Own Kudos:
Given Kudos: 82
Posts: 130
Kudos: 35
Kudos
Add Kudos
Bookmarks
Bookmark this Post
https://www.youtube.com/watch?v=uywHnsMelJg&list=PLFMhoXoxQ4OjtTb1YdzagJ3LK7ObKOa_L&index=10

Go to 15:00, Thank me later, best explanation as well as follow his channels.
avatar
govindarathi4
Joined: 27 Jun 2020
Last visit: 23 Feb 2024
Posts: 6
Own Kudos:
Given Kudos: 17
Posts: 6
Kudos: 6
Kudos
Add Kudos
Bookmarks
Bookmark this Post
Question Type: Interference

Features of correct choice: If the details in the passage are all true, then the correct choice should also be true in all the scenarios.

The answer should be C.

Why: Because no other pill relieves the pain more quickly than the pill D. Thus, all the pills would relieve the pain either as quickly as the pill D or less quickly than the pill D. Hence, anyone who takes the pill D, would get relieved at least as quickly as the person who takes the pill from the other competitor.

Posted from my mobile device
User avatar
CEdward
Joined: 11 Aug 2020
Last visit: 14 Apr 2022
Posts: 1,203
Own Kudos:
Given Kudos: 332
Posts: 1,203
Kudos: 272
Kudos
Add Kudos
Bookmarks
Bookmark this Post
"Danaxil is for you — no headache pill stops pain more quickly" Is the key part of the passage. I still don't think the answer is C after seeing the OE.

Here is the OE:
"The advertisement doesn’t say that Danaxil stops headache pain more quickly than any other medicine, just that no other medication is faster."

That is a contradiction if I have ever seen one. D stops pain more quickly than any other medicine implies that nothing else is faster. Do I have some blinders on?
User avatar
ravigupta2912
User avatar
Current Student
Joined: 26 May 2019
Last visit: 16 Feb 2025
Posts: 726
Own Kudos:
Given Kudos: 84
Location: India
GMAT 1: 650 Q46 V34
GMAT 2: 720 Q49 V40
GPA: 2.58
WE:Consulting (Consulting)
Products:
Kudos
Add Kudos
Bookmarks
Bookmark this Post
A, D and E are easy eliminations. The choice was between B and C. Notice the language of the passage:-

"no headache pill stops pain more quickly"

The advertisement is not saying Danaxil is the fastest. It is infact saying no one is quicker. Therefore, competing pills can be as fast as Danaxil in relieving pain but cannot be faster. With that in mind, lets look at B and C:-

(B) Evelyn’s headache pain will be relieved more quickly than Jane’s. -- Could be and could not be. A competing pill can be as fast as Danaxil and the advertisement would still hold but the inference in this answer choice would not. Eliminate.

(C) Evelyn’s headache will be relieved at least as quickly as Jane’s. -- True. Danaxil would be "as fast as" any other competing pill. Correct choice.
User avatar
MBAB123
Joined: 05 Jul 2020
Last visit: 30 Jul 2023
Posts: 563
Own Kudos:
318
 [1]
Given Kudos: 151
GMAT 1: 720 Q49 V38
WE:Accounting (Accounting)
Products:
GMAT 1: 720 Q49 V38
Posts: 563
Kudos: 318
 [1]
1
Kudos
Add Kudos
Bookmarks
Bookmark this Post
CEdward
"Danaxil is for you — no headache pill stops pain more quickly" Is the key part of the passage. I still don't think the answer is C after seeing the OE.

Here is the OE:
"The advertisement doesn’t say that Danaxil stops headache pain more quickly than any other medicine, just that no other medication is faster."

That is a contradiction if I have ever seen one. D stops pain more quickly than any other medicine implies that nothing else is faster. Do I have some blinders on?

Hey CEdward, we seem to be practicing the same questions.

Notice the 2 highlighted portions above. Let's assume the speed of other pills to be O and the speed of Danaxil to be D. The question is basically saying -

O is less that or equal to D. You have mistakenly changed that to D is greater than O. They're just saying that nobody is faster than Danaxil, not that Danaxil is the fastest. It is entirely possible that some other medicine works at the same speed as Danaxil does, but no medicine will work faster.
User avatar
bidskamikaze
Joined: 07 Jan 2018
Last visit: 29 Oct 2022
Posts: 261
Own Kudos:
Given Kudos: 160
Location: India
GMAT 1: 710 Q49 V38
GMAT 1: 710 Q49 V38
Posts: 261
Kudos: 295
Kudos
Add Kudos
Bookmarks
Bookmark this Post
tenaman10
An advertisement states: Like Danaxil, all headache pills can stop your headache. But when you are in pain, you want relief right away. Danaxil is for you — no headache pill stops pain more quickly. Evelyn and Jane are each suffering from a headache. Suppose Evelyn takes Danaxil and Jane takes its leading competitor.

Which one of the following can be properly concluded from the claims in the advertisement?

(A) Evelyn’s headache pain will be relieved, but Jane’s will not.
(B) Evelyn’s headache pain will be relieved more quickly than Jane’s.
(C) Evelyn’s headache will be relieved at least as quickly as Jane’s.
(D) Jane’s headache pain will be relieved at the same time as is Evelyn’s.
(E) Jane will be taking Danaxil for relief from headache pain.

Between B and C, notice that the passage says that "no headache pill stops pain more quickly than Danaxil does" - this means other pills can stop the pain either as quickly as Danaxil or slower than Danaxil.
Option B is incorrect because it says, in a way, that Danaxil will cure the pain quicker than other pill, a statement that may not be true as per the passage.

C is the correct option.
User avatar
TheGraceful
Joined: 10 Apr 2018
Last visit: 28 Jan 2024
Posts: 333
Own Kudos:
Given Kudos: 217
Concentration: Leadership, Strategy
GMAT 1: 600 Q44 V28
GPA: 3.56
WE:Engineering (Computer Software)
Products:
GMAT 1: 600 Q44 V28
Posts: 333
Kudos: 216
Kudos
Add Kudos
Bookmarks
Bookmark this Post
Ankita5330
The ad says "Danaxil is for you-no headache pill stops pain more quickly" i.e its about how quickly Danaxil works on the headache pain.
But Option C is talking about headache not the headache pain. How quickly it stops headache is not mentioned anywhere in the passage I believe.


On such questions what we interpret quickly is
NOT greater then means LESS THAN.

However, we forget that
NOT greater THAN means LESS THAN or EQUAL TO.
User avatar
unraveled
Joined: 07 Mar 2019
Last visit: 10 Apr 2025
Posts: 2,720
Own Kudos:
Given Kudos: 763
Location: India
WE:Sales (Energy)
Posts: 2,720
Kudos: 2,258
Kudos
Add Kudos
Bookmarks
Bookmark this Post
An advertisement states: Like Danaxil, all headache pills can stop your headache. But when you are in pain, you want relief right away. Danaxil is for you — no headache pill stops pain more quickly. Evelyn and Jane are each suffering from a headache. Suppose Evelyn takes Danaxil and Jane takes its leading competitor.

Which one of the following can be properly concluded from the claims in the advertisement?

(A) Evelyn’s headache pain will be relieved, but Jane’s will not. - WRONG. It will be relieved.
(B) Evelyn’s headache pain will be relieved more quickly than Jane’s. - WRONG. If competitor's pill no headache pill than pain relieve might take similar time.
(C) Evelyn’s headache will be relieved at least as quickly as Jane’s. - CORRECT. At least is correct way to put up things.
(D) Jane’s headache pain will be relieved at the same time as is Evelyn’s. - WRONG. Not necessary since Jane's pill may or may not heal at the same time.
(E) Jane will be taking Danaxil for relief from headache pain. - WRONG. Discredits the passage itself.

Answer C.
User avatar
Souradeep17
Joined: 01 May 2025
Last visit: 12 Nov 2025
Posts: 329
Own Kudos:
Given Kudos: 28
Location: India
Concentration: Technology, Strategy
GMAT Focus 1: 605 Q80 V79 DI81
GPA: 9.4
WE:Information Technology (Computer Software)
GMAT Focus 1: 605 Q80 V79 DI81
Posts: 329
Kudos: 269
Kudos
Add Kudos
Bookmarks
Bookmark this Post
This seemed more like a time equal to or less than question similar to quants
tenaman10
An advertisement states: Like Danaxil, all headache pills can stop your headache. But when you are in pain, you want relief right away. Danaxil is for you — no headache pill stops pain more quickly. Evelyn and Jane are each suffering from a headache. Suppose Evelyn takes Danaxil and Jane takes its leading competitor.

Which one of the following can be properly concluded from the claims in the advertisement?

(A) Evelyn’s headache pain will be relieved, but Jane’s will not.
(B) Evelyn’s headache pain will be relieved more quickly than Jane’s.
(C) Evelyn’s headache will be relieved at least as quickly as Jane’s.
(D) Jane’s headache pain will be relieved at the same time as is Evelyn’s.
(E) Jane will be taking Danaxil for relief from headache pain.
Moderators:
GMAT Club Verbal Expert
7445 posts
GMAT Club Verbal Expert
234 posts
188 posts