Saumya2403
Hi All,
somebody please explain question 4 and 5.. got them wrong.
Saumya24034. The author of the passage mentions the control of ceremonies by particular Hopi clans most likely in order to
(D) illustrate how the Hopis combined flexibility with tradition
In the second paragraph author uses ‘example” and addition word such as “furthermore” to set up additional evidence, establish similar ideas or buffer a line of reasoning. Examples/ Addition words add on to an idea, or in the case of an argument, preceding reasons or premises.So below author provides a reason for stability of Hopi culture. But
equally important to Hopi cultural persistence may have been an inherent flexibility in their social system that may have allowed preservation of traditions even as the Hopis accommodated themselves to change.
See here author gives a flexibility as a factor that contributed to persistence of Hopi culture. To strengthen validity of the above line of reasoning author gives example. For example, the system of matrilineal clans was maintained throughout this period, even though some clans merged to form larger groups while others divided into smaller descent groups.
Below author gives additional evidence in favor of flexibility factor. Furthermore, although
traditionally members of particular Hopi clans appear to have exclusively controlled particular ceremonies,
a clan’s control of a ceremony might shift to another clan if the first became too small to manage the responsibility.
in the above sentence you can see combination of
flexibility with tradition So (D) is correct answer ---- > illustrate how the Hopis combined flexibility with tradition
5. The passage suggests that sociocultural change in Hopi society between 1680 and 1880 was
A. initiated primarily by contact with other cultural groups
( this is false information ) B. greater than that experienced by many other Native American peoples during that period
( on the contrary, we know that Hopi society remained stable. ) C. less pronounced than might be expected, given the demographic conditions and external pressures during that period
(correct since Hopi society remained stable despite being exposed to such factors as pressure from other culture and demographic reduction of Hopi society itself)
D. less pronounced than it had been previously because of diminution in the Hopi population occurring after 1680
(this is not accurate information )E. accelerated by the particular geographic circumstances of the Hopis
(out of scope) The answer to correct answer is in the first paragraph.
Read it below.
"Anthropologists studying the Hopi people of the southwestern United States often characterize Hopi society between 1680 and 1880 as surprisingly stable, considering that it was a period of diminution in population and pressure from contact with outside groups, factors that might be expected to cause significant changes in Hopi social arrangements."
So let`s summarize the first paragraph.
Despite pressure from other contacts, Hopi society that also was experiencing a demographic reduction at that time, remained SURRPRISINGLY STABLE. So it is a phenomenon, because normally when society has pressure from other communities, it undergoes some culture changes. Now based on the summarized information lets analyze answer choices. see above.