Check GMAT Club Decision Tracker for the Latest School Decision Releases https://gmatclub.com/AppTrack

 It is currently 24 May 2017, 07:25

### GMAT Club Daily Prep

#### Thank you for using the timer - this advanced tool can estimate your performance and suggest more practice questions. We have subscribed you to Daily Prep Questions via email.

Customized
for You

we will pick new questions that match your level based on your Timer History

Track

every week, we’ll send you an estimated GMAT score based on your performance

Practice
Pays

we will pick new questions that match your level based on your Timer History

# Events & Promotions

###### Events & Promotions in June
Open Detailed Calendar

# DS: GMAT Prep Q9

Author Message
VP
Joined: 02 Jun 2006
Posts: 1261
Followers: 2

Kudos [?]: 87 [0], given: 0

### Show Tags

16 Jul 2006, 18:11
00:00

Difficulty:

(N/A)

Question Stats:

0% (00:00) correct 0% (00:00) wrong based on 0 sessions

### HideShow timer Statistics

This topic is locked. If you want to discuss this question please re-post it in the respective forum.

Can someone explain the solution to me? Will post OA in 24 hrs.
Attachments

Quant#9.JPG [ 55.9 KiB | Viewed 896 times ]

Senior Manager
Joined: 02 May 2004
Posts: 311
Followers: 1

Kudos [?]: 7 [0], given: 0

### Show Tags

16 Jul 2006, 18:27
B...

This is one of those pain in the butt problems
Not hard, but you need to just calculate out the rate
If you aren't careful, this is one you can make a stupid mistake on..i.e. bad calculation
VP
Joined: 25 Nov 2004
Posts: 1486
Followers: 7

Kudos [?]: 104 [0], given: 0

Re: DS: GMAT Prep Q9 [#permalink]

### Show Tags

16 Jul 2006, 18:34
A.

from 1, it is 60/11=5.55 miles.
from 2, it could be > 6 or <6.
VP
Joined: 02 Jun 2006
Posts: 1261
Followers: 2

Kudos [?]: 87 [0], given: 0

### Show Tags

16 Jul 2006, 18:36
I picked B too..

jamesrwrightiii wrote:
B...

This is one of those pain in the butt problems
Not hard, but you need to just calculate out the rate
If you aren't careful, this is one you can make a stupid mistake on..i.e. bad calculation
Senior Manager
Joined: 22 May 2006
Posts: 369
Location: Rancho Palos Verdes
Followers: 1

Kudos [?]: 122 [0], given: 0

### Show Tags

16 Jul 2006, 18:50
6miles = 5280*6 = 31680ft
1/2hour = 1800sec.

distance = time*spd

stmt 1. spd > 16 ft/sec
so, distance > 16*1800 = 28800
insuff.

stmt2. spd < 18 ft/sec
so, distance < 18*1800 = 32400
insuff.

stmt1+stmt2 28800 < distance < 32400 but, still insuff.

ans E
_________________

The only thing that matters is what you believe.

Senior Manager
Joined: 07 Jul 2005
Posts: 404
Location: Sunnyvale, CA
Followers: 2

Kudos [?]: 13 [0], given: 0

### Show Tags

16 Jul 2006, 18:50
haas_mba07 wrote:
sgrover, can you explain?

sgrover wrote:
(E)..

6 miles = 6 * 5280 = 31680 ft.

I. speed > 16 .. minm distance = 16*1800 = 28800 .. we dont know whether its more than 31680 or not.

II. speed < 18, maxm = 18*1800 = 32400 ..dont know if thats more than 31680 or not..

Combining, it can be less than 31680 or more.. (note that spped can be real)..
E.
VP
Joined: 02 Jun 2006
Posts: 1261
Followers: 2

Kudos [?]: 87 [0], given: 0

### Show Tags

16 Jul 2006, 19:02
I just realized the mistake I made... and its got to be the stupidest one as yet for me!!!!

I computed 1/2 hr as 30 x 30 seconds = 900seconds instead of 30x60 = 1800 !!!

#&$*% need to kick my own ass... Manager Joined: 29 May 2006 Posts: 121 Followers: 2 Kudos [?]: 10 [0], given: 0 ### Show Tags 16 Jul 2006, 19:12 haas_mba07 wrote: I just realized the mistake I made... and its got to be the stupidest one as yet for me!!!! I computed 1/2 hr as 30 x 30 seconds = 900seconds instead of 30x60 = 1800 !!! #&$*% need to kick my own ass...

Man, I have made worse mistakes. Hopefully I will keep them in check on gday!
VP
Joined: 02 Jun 2006
Posts: 1261
Followers: 2

Kudos [?]: 87 [0], given: 0

### Show Tags

16 Jul 2006, 19:21
I hope the same ... Did you setup your G-Day?

walletless wrote:
haas_mba07 wrote:
I just realized the mistake I made... and its got to be the stupidest one as yet for me!!!!

I computed 1/2 hr as 30 x 30 seconds = 900seconds instead of 30x60 = 1800 !!!

#&\$*% need to kick my own ass...

Man, I have made worse mistakes. Hopefully I will keep them in check on gday!
VP
Joined: 25 Nov 2004
Posts: 1486
Followers: 7

Kudos [?]: 104 [0], given: 0

Re: DS: GMAT Prep Q9 [#permalink]

### Show Tags

16 Jul 2006, 20:06
MA wrote:
A.

from 1, it is 60/11=5.55 miles.
from 2, it could be > 6 or <6.

ooopppps its E. i read like 16 fps.
Senior Manager
Joined: 12 Mar 2006
Posts: 365
Schools: Kellogg School of Management
Followers: 3

Kudos [?]: 71 [0], given: 3

### Show Tags

16 Jul 2006, 20:18
from 1 i get

total distance > (16/5280)*3600/2 = 60/11

so 1 is not sufficient

from 2 i get

total distance < (18/5280)*3600/2 = 24.5.../4 which is greater than 6

so we have 60/11 < total distance < 6.something

E
Intern
Joined: 04 May 2006
Posts: 40
Followers: 0

Kudos [?]: 0 [0], given: 0

### Show Tags

17 Jul 2006, 11:35
A.

From 1 we know that he could not have gone that far
from 2 he either could or coult not have gone that far
17 Jul 2006, 11:35
Display posts from previous: Sort by

# DS: GMAT Prep Q9

 Powered by phpBB © phpBB Group and phpBB SEO Kindly note that the GMAT® test is a registered trademark of the Graduate Management Admission Council®, and this site has neither been reviewed nor endorsed by GMAC®.