sidharth2412
Can someone explain the question 4,5,6
Explanation
4. It can be inferred from the passage that Meyerson would be most likely to agree with which one of the following statements about “external considerations” (line 53)?
Difficulty Level: 700
Explanation
The line reference takes us to the “external considerations” of line 53, which in turn takes us back to the “game”. Lines 50-53 say that CLS scholars might try to break the analogy between the shoplifting game and legal rules by claiming that it’s impossible to form legal rules without making some moral judgments. That is, one has to bring in external considerations. But Meyerson counters that such considerations may be viewed as inherent in the rules of the game; in other words, those considerations may not be “external” after all. Applied back to the world of legal rules, we can therefore infer that Meyerson would find it debatable whether the moral judgments are external to the legal world, as the CLS proponents suggest in their objection.
(A) The extent of one’s belief in the legal process isn’t relevant to anything. It isn’t even mentioned.
(B) If anything, the necessity of endorsing policies and values harks back to CLS’s point, not Meyerson’s.
(C) might remind you of paragraph 2, where Meyerson discusses a situation in which one value might outweigh another. But that was part of another discussion.
(D) is a plausible point of view, but there’s no indication that Meyerson believes it. If anything, it sounds as though Meyerson believes that the moral world could be completely distinct from the legal world.
Answer: E
5. The phrase “far-reaching implications” (line 36) refers to the idea that?
Difficulty Level: 700
Explanation
Paragraph 3 presents Meyerson’s counter to the CLS claim involving conflicting values. Meyerson says that even when values conflict, we can reason it out. For that reason, Meyerson thinks that the CLS critique doesn’t have such “far-reaching implications.” Lines 37-8 clarify this point: deciding between answers can be a reasoned process even if there isn’t one undeniable answer. This was enough to point you to (A). The CLS scholars believe that conflicting values reduce legal theory to arbitrariness. Indeed, that would be a far-reaching implication. But Meyerson thinks that one can find a reasoned answer even given conflicting values.
(B) isn’t a point of contention here, so it can’t be the “far-reaching conclusion” that Meyerson disputes. Meyerson acknowledges that values are at play here.
(C) The notion of alternative solutions that are morally similar isn’t present in the passage.
(D) is a CLS view from Paragraph 2, but isn’t the one that Meyerson contests in Paragraph 3. Meyerson doesn’t try to show that legal questions have unique answers. She just tries to show that choosing between answers isn’t an arbitrary process. So (D) goes too far.
(E) distorts the passage. Rationality is the tool we can use for choosing between alternative solutions. The solutions themselves aren’t ranked in terms of their rationality.
Answer: A
6. Which one of the following most accurately describes the organization of the final paragraph in the passage?
Difficulty Level: 750
Explanation
Paragraph 4 discusses Meyerson’s take on the relationship between formalism and objectivism. The author first identifies Meyerson’s critique of the CLS claim that formalism requires objectivism, which matches the first part of choice (A). The rest of the paragraph investigates Meyerson’s position, using the shoplifting game as an example. The author raises a possible CLS objection, but counters with Meyerson’s likely reply to it. In doing so, the author is investigating the plausibility of Meyerson’s critique, and so the rest of (A) matches up as well.
(B) There aren’t two different opponents of a single view here, but rather two conflicting viewpoints presented.
(C) What new position?
(D) If anything, practical consequences are discussed in Paragraph 3, but not paragraph 4.
(E) What two different solutions?
Answer: A