cano wrote:

Both Robert and Alice leave from the same location at 7:00 a.m. driving in the same direction, but in separate cars. Robert drives 30 miles per hour while Alice drives 40 miles per hour. After 6 hours, Alice’s car stops. At what time will Robert’s car reach Alice’s car?

A. 1 p.m.

B. 3 p.m.

C. 4 p.m.

D. 8 p.m.

E. 9 p.m.

We see that Alice drives a total of 40 x 6 = 240 miles in 6 hours. During that time, Robert drives 6 x 30 = 180 miles. So, he has to drive 60 more miles or in 60/30 = 2 more hours.

So, he will reach Alice’s car at 7 a.m. + 8 hours = 3 p.m.

Answer: B

_________________

Jeffery Miller

Head of GMAT Instruction

GMAT Quant Self-Study Course

500+ lessons 3000+ practice problems 800+ HD solutions