Official Explanation
1. Which of the following best describes the structure of the passage?
Explanation
The passage introduces the past phenomenon of the Internet stock collapse in the first paragraph and then presents three alternative explanations of who was responsible for that collapse. C is better than A because the stated positions are better characterized as “explanations” than as “approaches,” and C is better than E because the passage provides no summary of what the three explanations have in common.
ANSWER: C
2. Which of the following statements presents the strongest conclusion one could draw based on the information given in the passage?
Explanation
The passage provides three opposing viewpoints on this very question, so clearly this is an accurate statement based on the passage. Answers A and C might be true, but there is inadequate support for them in the passage. Answers D and E present opinions similar to those of Verhofen and Smith, respectively, in the passage, but the question does not state that the opinions expressed in the passage are necessarily true, so these statements cannot be taken as “strong conclusions.”
B is the best answer.
3. Which of the following best captures the meaning of the simile attributed to Mickelson that Verhofen “was like a fox in a henhouse blaming the rooster for all the dead chickens”?
Explanation
The passage states that Verhofen is an investment banker and that Mickelson places blame for the Internet collapse on “unscrupulous bankers.” Her metaphor implies that an investment banker blaming entrepreneurs is, like a fox found among a group of dead chickens, a more likely culprit than those he blamed. D captures this idea. B captures part of this idea, but it does not address the aspect of blaming others.
ANSWER: D
4. If Mickelson had not used the example of the Wright brothers in her argument, what other example might have illustrated her point as well?
Explanation
The answer should describe a business or technological innovation that a person or company pursued despite widespread opinion that the idea could not work, and that then turned out to be a great success. The example of personal home computers in E captures all of the relevant themes. C is wrong because the innovation failed, and B and D are wrong because people said that the idea should not be done, not that it could not be done. A is a weak answer because it is talking about a concept rather than a business or technological innovation, and because Galileo retracted his cosmological statements.
ANSWER: E
5. If Verhofen’s arguments and statements are all correct, which of the following statements can accurately be inferred?
Explanation
A provides the most similar circumstances to those of Verhofen’s argument, in which Internet entrepreneurs “who aggressively promoted ideas without viable business models” should be blamed for the collapse of Internet stocks. B and C have no support in the text, D provides a different type of example that does not coincide well with Verhofen’s argument, and E overstates Verhofen’s position, since he identified companies that sell bulky items as one of the causes of the Internet stock collapse, but not the only cause.
ANSWER: A
Hope it Helps